chichén itzá.

Idag fick mor och far uppleva den julklapp som de fick utav Andreas och mig. Vilket var ett besök till en av världens 7 underverk, med andra ord till Chichén Itzá. Dock kom ett skyfall ner över oss, men vi är ju svenskar och kan hantera det där med regn! ;)


vissa människor kan man vara utan.

Vem som helst kan avge tomma löften och göra hål där dom lovar och svär.
Det är lätt att hålla käften och svårare att säga som det är.


Det gnager verkligen på mig att ni gör så här mot mig men nu är det slut med det.


stilla sjunger med.

Har haft en underbart mysig dag tillsammans med mamma och pappa idag! Vi har vandrat runt i Playa del Carmen, ätit god mat och bara umgåtts! Dagar som dessa är guld värda!

Något mindre skoj är att gasen är slut här hemma vilket betyder att spisen inte fungerar(=ingen mat) och det finns inget varmvatten! Önska mig lycka till att klara av duschen som står på schemat nu! Brrrrr.


det har vart en lång dag.

Igår blev det team-dag i Xel-Ha, riktigt nice! Och idag blev det en lång dag på utflykt till Coba & Tulum, dit även mina älskade föräldrar följde med. Men nu faller snart ögonlocken ner, så jag bjuder bara på lite bilder istället för mer text.
 

  


we have to start all over.

Imorse när jag och Fie skulle på service hade vi fått låna en bil eftersom våran andra skulle på service på annat håll. Fie valde att kalla den för "lorte-bil" från första anblicken och jag ska ju erkänna att den var lite speciell!

En Nissan modell äldre var det, eller även "Nissan Mexicana" som den stod i registrerings papperna! Denna bil har ingen servostyrning så det var ett träningspass att bara styra ut den från garaget! När vi sen kom fram till första hotellet så får jag inte ur nyckeln ut tändningen! Spännande! Efter lite och men hittar jag en liten knapp där det står "push" på och vips kunde jag vrida nyckeln till sista steget och få ut den. Bilden visar en kämpande Elin med nyckeln!


kan inte landa med ryggen rak.

En underbar dag har passerat och den har tillbringats med mamma och pappa. Jag köpte nämligen ett "day pass" på deras hotell idag så det har blivit sol, bad, hälsodrinkar och lite läsning. :)

Nu på kvällen blev det även middag på en av de restauranger som finns på hotellet, riktigt gott var det. Sen blev det en kvällspromenad hem till mig så de fick se hur jag bor. Men nu är de dags och sova!


it's a beautiful day.

Mamma och pappa är på plats här i Mexico efter en lång flygresa! Jag träffade dem ute på flygplatsen och hade sedan deras transferbuss så jag släppte av dem på hotellet. Jag va tyvärr tvungen att jobba några timmar till men sen gick jag till deras hotell. Jag ringde innan och frågade vart de var och hur rummet var till svar får jag: Elin, jag tror vi fått någon typ av svit! Vilket jag nästintill visste då jag frågade förra veckan om ett rum högre upp och i den lite lugnare delen och receptionisten svarar jag ska försöka uppgradera dem bara för det är dina föräldrar. Vilket det verkade som han hade lyckats med. ;)

Så jag hann umgås med dem några timmar igår, mest med pappa då mamma checkade ut till och från. Vilket är helt förstårligt! Dock när hon ena sekunden snarkade till och andra svarade på en fråga jag ställde till pappa var ganska imponerande! ;) Det är underbart att äntligen ha dem här!


att fånga en fjäril.

Tack för igår och idag, min fina vän! Jag är så oerhört tacksam att jag har dig här! ♥


då smiter några ur leden.

Sjukt nice dag det har varit idag. Vaknade upp vid 12-tiden, då Nynne och jag nästan direkt bestämde att det var dåligt väder och därför blev det bio. Äntligen har La chica del dragón tatuado(Män som hatar kvinnor) haft premiär här med. Så den blev det tillsammans med Nynne, Caroline(som höll sig vaken under hela filmen, wow!) och Toni Makaroni!

Efter det begav vi oss hemåt igen och jag har faktiskt städat sen kl 18. Men nu så hittade jag något underbart på en av mina hårddiskar, Sex and the city the movie I. Ni kan ju gissa vad jag spenderar min kväll med nu! Lovely!

Och imorgon kommer mina underbara föräldrar! Like a lot!

Men nu väntar Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda på mig!


hör du sanningen de lät som ett skratt?

Jag råkade komma in på en sida där de listat de bästa "autocorrections" som gjorts från en iPhone. Man får ju nämligen förslag på ord när man skriver ett sms. Så från att ha varit trött och nyvaken, har jag skrattat mig vaken! Den här är en av de bättre från sidan:


oh, happy day!

Så här glad var hon i Coba, nedanför Nohoch Mul som är 42 m!


en konstig känsla nånstans.

Okej, om 30 min blir jag upphämtad av bussen som kör dagens utflykt till Coba&Tulum. Och gissa vem som ska sitta vid mikrofonen? Jag!

Just nu har jag en konstig känsla i kroppen som säger förväntan och en viss nervöshet. Men det blir nog bra bland alla tempel, bollplaner och hieroglyfer!


snart.

Jag vet att jag skrev det i förra inlägget men det enda min hjärna kan koncentrera sig på är att på måndag kommer mamma & pappa, sen två veckor efter det kommer Linn!

Jag behöver verkligen det här nu, min familj runt omkring mig och Linn räknas självklart in i den också!

Det jag dock skulle behöva koncentrera mig på nu är att palla mig ur sängen och ta mig till jobbet! Sen är det någon som ska köra sin första Coba & Tulum imorgon, så det skulle behövas några hjärnceller till inlärningen av den utflykten med.


even when the night comes.

Pratade precis med mamma i telefonen och pappa en kortis. Tur att hon är morgonpigg för då hinner jag ibland ringa innan jag går och lägger mig så vi hinner prata lite. Det är ett himla pusslande med den här tidsskillnaden hela tiden och ibland kan man faktiskt känna sig lite hjälplös och handikappad för att man inte kan höras när som helst. :/

Men om en vecka kommer de! Gud så underbart det ska bli att de ska också få se min värld här borta!


regnet det bara öser ner. .

Shit pommes vad det har regnat idag! Det började redan i natt och jag kunde knappt sova för det var sånt oväsen(det är plasttak ovanför trappen=mycket ljud när de regnar). Hur som helst höll det uppe när jag gick till bussen imorse och vi klara oss tills vi hade hämtat upp de sista personerna då började det igen. Jag kan säga att jag var glad att vi hade en stor buss, jag menar vissa "vanliga bilar" hade vatten upp till kofångaren om inte längre upp på vissa ställen. Så när vi kom körandes med vår buss blev det till och med svallvågor ifrån bussen. Den här staden är verkligen inte byggd för den här typen av regn eftersom vattnet inte kan rinna undan någonstans, på vissa ställen var det dock fontäner ur brunnarna så det hade säkert inte hjälpt att ha fler. Jag kom på mig själv tänkandes "snart ser jag väl en krokodil som simmat upp från lagunen", det gjorde jag som tur va inte. Men det blev en spännande dag i Cancun! Men nu har det har slutat, plus att det verkar som att det inte regnat lika mycket här nere i Playa.


en gång kände jag doften av. .

. . ett varmt och vackert hem. Jag har saknat det, föraktat det och saknat det igen!

Så det är väl bara att göra det officiellt här med, jag lämnar guidelivet och kommer hem i april! :)




för gamla tiders skull.

Det enda jag har gjort idag är att andats och levt mig in i Sex and the City! Och tyvärr så har jag tittat klart på alla säsonger nu! Det är nästan så jag skäms för att jag inte upptäckt denna underbara serie tidigare. Nu har jag i och för sig filmerna kvar, dock saknar jag den första! Så är du i närheten av Mexico, contact me I really need it!

vi kallar den lycka.

Linn kommer den 9 februari och spenderar hela min semester med mig! Finns det något bättre sätt att avsluta sin dag med än med ett sånt besked?! Du är bäst, det här är lycka!


dunkande hjärtan klockan kvart över fem.

Chicken Pitza står på schemat imorgon, i alla fall om man skulle tro våra gäster, jag tänkte i alla fall be mig iväg på Chichen Itzá. Några veckor sen jag var där nu faktiskt så det ska bli nice och ta sig en sväng om på området igen!

Något som hägrar är även torsdag och fredag som är mina två lediga dagar den här veckan! Shit så skönt det ska bli att få sova lite och koppla bort allt i två hela dagar! Dock har jag och Sabina planer på att åka på Underwater world där man snorklar med havsköldpaddor och i en cenote på torsdag. Trost en tidig morgon skulle det vara riktigt nice! Men vi får se om det hela går i lås.

jag har aldrig lyssnat när du lovat.

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig, jag kan inte skilja på om jag vill va med dig,
jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig, jag kan inte skilja på om jag vill skada dig.

                                                            
Men du om nån borde förstå att man inte gör så här mot mig. .


wiseman says just walk this road.

Äntligen hemma! Det är faktiskt inte bara ett inredningsprogram utan också ett uttryck man gärna använder efter en lång arbetsdag! Tanken var att gå hem tidigt men tanken blev inte till verklighet utan klockan 21 åkte vi ifrån kontoret, vilket i och för sig är tidigt för de senaste dagarna.

Det är inte riktigt min tid just nu, känner mig trött i kroppen och huvudet. Så jag ska ta vara på natten nu! Jag checkar ut för idag, tack och godnatt!


I said Im okey.

Konsten hur en av de bästa studerna på dagen är att komma och lägga sig i sängen. Men man måste ju faktiskt iväg och sysselsätta sig med annat än bara jobb med. Så vi har varit på bio ikväll, igen, jag vet! Idag blev det den andra filmen av Sherlock Holmes som jag måste säga var riktigt bra. Men jag tror jag är den enda i sällskapet som kan uttrycka sig om den saken då jag uppdagade att brevid mig på högersida hade jag en sovandes Malin och tittade jag åt vänster så satt även där en sovandes Caroline. Jag är hemskt glad att ni besparade mig snarkningar i alla fall! Som ni säkert märker så har vi en hel del att göra om dagarna och minsta lilla stund till avkoppling så somnar man, så det kunde lika gärna varit jag.


  


ja sånt är livet nu.

Det har varit en lång dag idag! Klockan ringde vid 06.30 imorse och jag använde snooze-knappen intensivt i 45 minuter, sen vaknade jag med ett ryck när jag insåg att om 20 minuter ska vi hämta upp Sabina och Suvi. Sen har allt flutit på under dagen. Visserligen så var jag och Carro hemma mellan 12.30 och 15.30, men inte för en siesta utan för att ha tillgång till en dator så vi kunde arbeta undan lite saker som legat på våra axlar några dagar. Vi la oss dock i varsin soffa(bilden) och gjorde det, lite lyx får man endå ta till mitt i det hela. Sen var det bara tillbaka till jobbet igen för att bege sig iväg på service, väl tillbaka på kontoret några timmar senare så fanns det saker att göra så vi åkte nog inte där ifrån förrens vid 21.30. Men tro inte att det var dags att åka hem då, nej då åkte vi till Wallmart och storhandlade mat.

Men nu är det hög tid att sova, natti natti!



mitt blåbär.

Är denna damen inte bara för söt?
And right back at you! ♥


2011 - drömmarna och vindarna hjälps åt.

Januari - Nu var jag fortfarande kvar på Tenerife och levde fortfarande mina glans dagar. När jag ser tillbaka på det hela så kan Tenerife varit den bästa säsongen hittills med underbara kollegor och jobbet gick att kombinera med ett någerlunda vanligt liv. Jag fick även veta att min sommar skulle spenderas på Rhodos och på Blue Village Atlantica Aegean Park som Service & Animation guide! Tyvärr åkte min fina Janne hem under den här månaden för att prova lyckan hemma i Danmark istället. Men som en räddning kom hela min älskade familj på semester i slutet av månaden.

Februari - Nästan hela denna månaden spenderades tillsammans med nära och kära! Vi firade mammas 50års dag ute på fantastiska Sensatori, vilket är ett 5 stjärnigt hotell på Tenerife. Jag hade även semester med dem de sista dagarna på ön och sen jag flög med dem hem till Sverige. Träffade mina fina vänner igen efter att inte sett dem sen i september. Väl tillbaka på Tenerife var det mycket som hade hänt i och med att vi hade fått stänga ner Egypten pga. revolitionen och där med hade vi fått ett 20-tal guider därifrån. Men också en hel del extra flyg tillkom så mer jobb blev det. Vi åkte även iväg hela personalstyrkan till Sensatori på kick off, vilket var riktigt nice! I slutet av månaden blev dock inte så lätt då min högra hand och älskade vän Maja var tvungen att åka hem av personliga skäl.

  

Mars - Den stora karnivalen i Santa Cruz var nog den stora snackisen den här månaden. Framförallt om vad man skulle klä ut sig till, men det löste sig tillslut för alla och vilken kväll det blev! Många kollegor började att packa ihop sina resväskor och lämna ön. Men för min del flöt allting på som i vanlig takt med service, flygplats och välkomstmöten samt mysiga hemmakvällar med film med Anu och Joakim.

  

April - Tempot gick ner i arbetsväg och de sista veckorna på ön kunde man faktiskt njuta av gott sällskap. Dock var Anu nästa person att säga hejdå till när det var dags för avresa till Rhodos, Joakim fick jag i alla fall med mig. Den 13 april satte jag mig på planet tidigt på morgonen tillsammans med Mira och påbörjade vår långa resa till Rhodos. Tenerife-Madrid-Athen-Rhodos och drygt 14 timmar senare var vi framme. Starten på Rhodos blev dock inte den bästa då jag faktiskt blev sängliggande i drygt en vecka av ett virus i lungorna och gick därför på antibiotika. När jag var på benen igen blev det att börja att studera Rhodos och även arbetet på BV.

  

Maj - Mina föräldrar reser verkligen land och rike för att träffa mig och denna gången hade de hittat mig på Rhodos med! En underbar vecka spenderades på deras hotell och de olika utflykter som vi gjorde på ön. Vi hade även kick off för hela styrkan på ön, vi var indelade i lag som skulle ta sig till olika stationer runt om i Rhodos stad. Riktigt rolig dag tillsammans med mina turtels kollegor. Nu började även jobbet dra igång på riktigt och jag började komma in i rätt rutiner med, tog även över som TM för Anton när han var borta på semester.

  

Juni - Redan nu var det dags att ansöka för vinterdestinationen och filandet och slipandet på en bra ansökning påbörjades. Min fina Maja överraska mig även med ett paket med en nästintill likadan unicorn som hon har. Placeringen av destination för vintern delades också ut, vilket ni redan vet hur det gick. Som jag stod och hoppade och skrek på kontoret när Anton berättade det för mig. Lycka! Min andra midsommar utomlands spenderades på hotellet med massor av gäster som ville vara med och klä midsommarstången och massor med lekar.

  

Juli - Arbetet i värmen tillsammans med världens starkaste björn fortsatte! Vi hade också en awesome teamday där jag bara säga pirater och bargolf är en bra kombination. Det blev också klart att jag skulle lämna Rhodos i slutet av månaden för en tjänstledighet för att plugga matte. Det var många svåra förväl man fick göra men de va två som gjorde lite ondare att säga hejdå till, namnet på dessa är Joakim och Jenny. Helt plöstligt stod jag den 23 juli hemma på svenskmark igen och möttes av mamma, pappa, Andreas och mormor på flygplatsen, det var en magisk känsla!

  

Augusti - Hela familjen Haglund tog en kryssning över till Helsingfors och hade riktig kvalitétstid med varandra. Storebror fyllde även hela 25 år i början av månaden. Bästa inköpet under året gjorde jag även nu, den är vit och modellen är iPhone. Jag började att plugga matte c på distans vilket betydde att många timmar spenderades tillsammans med Matematik 4000-boken. Så mycket tid som det bara gick spenderades även med vänner och framför allt med Linn, jag hann även med att åka med kusinerna till Gustavsvik och bada lite som vi pratat om så länge. I slutet av månaden åka jag och pappa även över till ett underbart Gotland, jag tror vi båda behövde det.

  

September - En underbar konsert av Veronica Maggio avnjöts i Linköping tillsammans med storebror. Matten blev mer min fiende än min vän och det gick upp för mig att det är inte lätt att studera kurser på distans. Bodde i alla fall hemma hos storebror i en vecka för att få rätsida på det hela. Några skogsupplevelser i form av svampplockning blev det tillsammans med mamma, Anne och Håkan. Jag blev också så oerhört trött på mitt hår så jag gjorde nått jag aldrig trodde jag skulle göra, en sidecut. Men så nöjd jag blev! Sist men inte minst, jag fick mitt avresedatum till Mexico , den 2 november.

  

Oktober - Den här månaden var nästan bara en enda stor nedräkning till avresan. Det var väldigt många blandade känslor om att åka och att inte åka. Helgerna levererade som aldrig förr, allt var faktiskt på topp! Vi drog också ihop ett gäng ridtjejer och bokade en ridlektion uppe i stallet tillsammans. Många kära återseenden blev det och en j*vla träningsverk.

November - Blev en dålig månad när det gäller uppdatering av bloggen, men en full av upplevelser för mig. Det blev många kära återseenden från Tenerife och jag träffade mina underbara Cancun chicks, Nynne och Mickan för första gången. Vi åkte runt och såg nya historiska platser dagligen så det var bara att ha pappret och pennan i högsta hugg och jag simmade med delfiner! Det säger ganska mycket om den här månaden. Jag körde också min absolut första utflykt, den gick till Chichén Itzá och jag fick applåder när dagen var över. Vi hade också en trevlig kick off på stranden nere i Tulum tillsammans med Delphinus. Två personer jag med måste nämna är först min roomie Caroline och mitt blåbär Malin, om jag inte hade åkt hit hade jag inte träffat dessa pinglor!

  

December - Mycket jobb blandat med lediga dagar som spenderade på den underbara stranden här i Mexico men också tillsammans med chick'sen i Cancun. Vi var även inbjudna till Hotelbeds maskeradfest där vi klädde ut oss till Superhjältar, en riktigt awesome kväll! Det var också andra året på raken när jag var borta från nära och kära på min födelsedag och julafton, jag tror inte att man kan bli van men man kan lära sig att anpassa sig. Min födelsedag och julafton blev i alla fall så bra den kan bli under omständigheterna. Året avslutades också på det bästa möjliga sätt, med hela teamet samlat.

  


Inte heller 2011 blev som jag tänkt mig, på både gott och ont. Men om man ska väga för- och nackdelar mot varandra så har det varit ett riktigt bra år med en blandning av olika länder, intryck, underbara människor och kära återseenden! Tack alla som spenderat det senaste året med mig! Nu blickar jag framåt på 2012.


du tar dig alltid loss och du rusar.

Mitt nyår blev faktiskt ganska lugnt och stilla. Jag bestlutade mig för att vara nykter för jag ville inte riskera att förkylningen skulle bli värre.

Nynne och Mickan kom hit och lämnade sina grejor vid åtta-tiden sen begav vi oss hem till Morten. Där blev det lite mat och trevligt sällskap. Dock ska jag säga att Mexikansk el är inte den bästa, eller den är inte kopplad på bästa sätt. Morten skulle starta ugnen och vips så blev hela huset svart. Vi provade att stänga av huvudsäkringen och alla små med, men ingenting hände. Tills vi fick tips om att man även har en stor huvudsäkring som sitter utanför huset, och där ifrån kan man stänga av all ström. Och mycket riktigt så var det den som hade slagit ifrån. Haha, spännande!

Efter att elen kommit tillbaka begav vi oss hem till Anna-Karin, Essi och Jessica där resterande av hela teamet fanns. Så det blev ett 12-slag tillsammans med alla i deras lägenhet. Sen sprang klockan bara iväg och vid 2 bestämde jag och Mickan oss för att åka hem, medans de andra bestämde sig för att gå ut. Vi var ganska nöjda med att åka hem i alla fall och klockan blev ganska mycket innan vi somna. Efter 1 timmas välbehövligt prat ute på balkongen, så kom vi i alla fall i säng. Och jag var ganska nöjd dagen efter att må bäst utav alla, trots förkylning och feber. ;)


sömnen kommer som en vän den dömer ingen.

Konsten hur man drar på sig myskläder och lägger sig i sängen för att göra lite efterforskningar till semestern. Där någonstans somnade jag som en sten för nästa sekund är klockan 03.22 och taklampan är fortfarande tänd, att det kliar i ögonen av sminket och hur obekvämt det är att sova i byxor. Jag är nog faktiskt ganska trött endå, för nu när jag vaknade igen så känner jag mig inte det minsta utvilad.

Det ska bli skönt med en ledig dag imorgon!
PS. Då återkommer jag om mitt nyår och det senaste året. DS.

RSS 2.0