skuggan över gården når in i vårt kök.

  
  


när hösten kommer och tiden gått för fort.

Det är stressigt att vara hemma! Man ska försöka hinna träffa alla och allt går inte alltid ihop, men det finns väl en mening med allt.

I måndags blev det en "bror & syster-dag". Vi var en vända på stan och sen hamnade hos mormor där det bjöds på stuvade makaroner och köttbullar. Mums! Det jobbigaste var bara att jag var tvungen att säga "hejdå" till han redan på kvällen eftersom han skulle hem till Linköping igen. Jag är bara så glad att jag hann träffa dig <3

Pappa och jag var till Oxelösund igår där vi besökte farmor. :) Vi åkte lite "omvägar" för att fotografera lite, vi var bland annat vid Nyköpingshus. Jag får se till att lägga ut bilderna sen. Men det var mysigt att få lite mer tid med pappa. :) På vägen tillbaka så körde vi via Flen, där pappa släppte av mig hos Cecilia. Vi lagade taco och efter ett tag dök även Kim & Linn upp. Det var en mysig kväll. :)

Dagen idag har jag faktiskt tagit lite som den kommit. Jag har varit inne en vända i stan och bytte ett linne som det var hål i samt att jag åkte förbi mitt gamla jobb på systemet. Nästan alla var där så jag fastnade där i lite över 2 timmar. :) Jag har faktiskt hunnit med en hel del de senaste dagarna.

Nästa på tur står en vända till Hälleforsnäs och lager 157. Det blir en hel del affärer nu eftersom jag måste uppdatera min garderob, det blev bara 2 klänningar och 1 tröja inköpt i Tunisien på ett halvår. Jag tror några förstår mig ;)

Nu blir det en vända in...

foto0136 (MMS)

Nu blir det en vända in till stan i det underbara höstvädret!


Bror & Syster <3

foto (MMS)

Bror & Syster <3


jag blundar i en frusen tyst minut.

"Att komma hem är som att resa i tiden, du känner samma känslor igen.
Den där kvalmiga väntande friden och samma kärlek och vemod igen."

                                                                                                     Och som jag njuter av det, varje sekund! <3


svara rakt från hjärtat nu.

En typisk myskväll med de bästa(Linn, Kim & Cecilia) blev det! Efter Guif matchen hamnade vi på Ming Palace där jag och Linn delade på en friterad kyckling. Mmm :) Resten av kvällen har spenderats hemma hos Kim i hans soffa och tv-tittande. Jag kan nog faktiskt säga att jag inte har tittat på tv på 5 månader, tunisiska och franska kanaler är faktiskt ingen höjdare. ;)

På Ming fick vi in lite cashewnötter medans vi väntade:
Jag: Cissi, jag saltade dem lite.
Cissi: Ja, jag tyckte att de var lite torra.

Haha!

du känner doften av skrapsår och grus.

Två par nya transfer skor är redan inköpta! Känns skönt att jag inte behöver tänka mer på det. :)

Nu har jag precis kommit hem ifrån min älskade Madeléne. En pratstund i en timma, så otroligt skönt att prata med dig. Som jag saknat det!

Nu ska jag slänga i mig lite mat sen bär det av hem mot Linn där det blir uppsamling till den kommande Guif matchen. Det var verkligen evighetersen jag var på handboll och såg min Linn! :)


förbi åkrar genom natten.

Nu är jag hemma i Sverige! Det känns overkligt men så underbart! Flygresan hem gick som på en dans, det var dock jobbigt att säga hejdå till alla. Men vi ses igen, det lovar jag!

På vägen hem i bilen, nästan hemma:
Jag: Är det inte väldigt mycket träd här?
Mamma: Nej, det har alltid sett ut så här.
Jag: Nehe, det har inte varit så här mycket skog och löv.
Mamma: Jo, Elin det har det.
Jag: Okej, men jag har ju bara sett öken och palmer de senaste halvåret så jag är inte van!


det bultar till i ett flämtande hjärta.

Självklart var alla upptagna igår så det blev ingen utgång. Så det blev att jag var hemma och packade istället. Det inhandlades även en till väska, vet faktiskt inte hur jag skulle fått plats med allt annars. Men nu är allt nere i väskan utom två nessesärer. Och övervikt är det så det bara skriker om det, vi får se hur mycket fattigare jag blir.

Jag ser så i fram emot allt! Jag fick t.ex. ett sms från Linn igår där hon frågade om jag skulle följa med på handboll på söndag, så hondboll blir det! Snart snart snart! <3


jag ser mig i spegeln.

Så där, då har man fått en vacker stämpel i passet vilket betyder att jag får åka hem imorgon!

Jag har vikt ihop alla mina kläder och placerat dem på sängen, stått och kliat mig i huvudet, tittat på de övriga sakerna som ska ner i väskan. . Hur fan ska jag lyckas med det här?! Målet är att kunna stänga väskan ikväll, wish me luck! haha.


strör ut frågorna på bordet.

Nu har jag precis lagt bamse pussel och spelat memory, med mig själv. Man måste ju ställa upp för att se så att alla bitar finns när det är dags för barnen att spela ;)

Snart är det dags att ge sig ut på den sista service rundan innan jag får packa ner min ljusblå uniform i väskan för den här gången. Imorgon är jag nämligen helt ledig och kommer att utnyttja dagen till max. Jag ska ta mig till polisen igen, då de inte hade allt klart till mig idag. Sen måste jag avsluta mina försäljningsblock och kanske hinner jag med mini-tåget med Christina ut till Port El Kantaoui för att äta glass med. Men sen ska jag självklart packa och städa lite med, även fast det värsta är gjort.
Sen får vi se men förhoppningsvis blir det en last night in Tunisia också. ;)


det känns som när jag kom hit.

  
   
  
Some pics from the Kick down. .


jag kan ha räknat sekunderna som gick.

Igår var sista gången med jobb på flygplatsen här i Tunisien och nästa gång jag befinner mig där så kommer jag att stå där med min resväska och checka in själv. Det ska bli så otroligt skönt att komma hem men samtidigt lämnar man sitt hem för de senaste 6 månaderna. Men snart händer det! :) Oh, det som jag verkligen längtar efter är att träffa mamma, pappa och Andreas mitt i natten på Arlanda! Det blir underbart!

Men först är det några papper som ska fixas för att jag ska få lämna landet. Jag har fått mitt upplyft, vilket betyder att jag får åka med planet från Tunisien. Men jag behöver också få mitt tillfälliga visum eftersom mitt riktiga inte är klart förrens om någon månad. Så det blir i uppdrag att göra på torsdag och får jag inte det då så måste jag verkligen få det på fredag.

För övrigt så har ögoninflamationen gett sig men jag fortsätter att skölja dem några dagar till så de är helt fel fria när det är dags att bege sig hemåt.

mina ögon, jag har så ont.

Tror ni inte att jag lyckats få en ögoninflamation här sista veckan med? Det började igår kväll med att jag tyckte att det var konsigt att jag hade "sömn" i ögonen på dagen. Imorse när jag vaknade kunde jag inte ens öppna ögonen för de va helt igen klistrade av var :/ Så nu har jag varit på apoteket och fått en hel kur för det hela. En vätska att tvätta ögonen med 3ggr om dagen och sen en gel som ska i där efter. Jag hoppas verkligen att de hjälper för just nu har jag så oerhört ont i dem.

Det roliga när man kommer in på ett Pharmacie(apotek) här nere så plockar de fram en massa saker man behöver. I det här fallet en vätska, ögongel och några kompresser. Så börjar man tänka herregud vad saker, det här kommer bli dyrt! Mitt kalas gick på 7tnd, 35 kr! Det är nästan läskigt att läkemedel inte kostar något här nere, i alla fall inte i de prisklasserna som de ligger på hemma. Men samtidigt är det bra eftersom inkomnstlönen ligger betydligt lägre här nere och då har alla råd med läkemedel.

one week to go.

Vi hade kick down igår och det var verkligen trevligt. Först var vi ute och körde fyrhjuling i Port El Kantaoui, hem och duscha för att sen åka vidare mot Queens där det blev middag. Jag ska se till att ladda upp lite bilder så snart jag lagt in dem på datorn. Efteråt gick jag och Heta till Metropolis där vi träffade Samy och annat trevligt folk. :)

Nu ska jag gå hemåt och titta på en film tror jag. Snart är jag hemma på riktigt!

curls, curls, curls.



Before and After


sist vi sågs var det vinter och en meter snö.

Oh, jag vill bara säga att jag älskar min familj! Nog för att jag vet att de älskar mig, men de ser verkligen fram emot att jag kommer hem. Jag skickade ett sms imorse till mamma där jag skrev att Janne & Kristine hade åkt. Till svar fick jag gud så sorgligt men snart är du hemma och jag ser verkligen fram emot att få träffa min älsklingstjej! Mamma har även tagit ledigt från jobbet den 1/10 så hon ska vara med mig hela dagen. Nu fick jag precis reda på att Andreas även har planerat att vara med mig hela dagen den 27/9 innan han åker tillbaka till Linköping. Sen pratade mamma även om att pappa prata om att ta ledigt. Det känns som en sensation att jag kommer hem, men det var trots allt 5,5 månad sen sist.

all that time she was silent.

Last night with the girls yesterday. Vi var och åt på La Fiesta tillsammans med Janne och Kristine. Tanken var att vi skulle gått ut en vända men det blev ingen utgång för min del, annat blev det för Janne som absolut inte skulle gå ut. Vid kl. 05.10 plingar det på dörren och jag går upp för att öppna. Där står en ranglig Janne som förklarar att hon har tappat bort sin plånbok, självklart att det skulle hända sista kvällen. Och det förvånar mig inte att det var hon som tappade bort den heller.

Sen vid 7.30 kom hon in och grät för det var dags att säga "hejdå", men som tur var är det bara för en månad. Det känns så skönt att det är Janne som jag får med mig till Teneriffa! Annat är det med Kristine, det var tufft att säga hejdå till henne igår. Men vi har ju alltid "partybåten" som går i mellan Gran Canaria och Teneriffa! ;)


eller låter vi natten få vara så stilla den är?

Nu har jag och Therese precis tittat klart på Shutter Island, väldigt speciell film men den var bra. Jag har haft den legat på datorn hela sommaren men har inte velat starta den utan jag ville helst ha sällskap till den, som ikväll. Annars kan jag inte påstå att det har hänt särskillt mycket idag. När det gäller jobb så har jag varit på Guide Online hela dagen.

Nu börjar tiden verkligen rinna iväg. Imorgon kväll åker Morten med Köpenhamns flyget hem och på onsdag så åker både Kristine & Janne till Turkiet. Så imorse när Kristine kom till jobbet så hade hon en påse med sig. I den här påsen hittade jag Baylis, Doodlies, knäckebröd, nudlar(svenska), snabbkaffe och en heiniken. Trevligt att större delen av påsen bestod av alkohol. Men sånt tackar man inte nej till när en flaska baylis kostar ca 750 sek här nere ;) 

På nästa veckas schema så kommer det stå "BLX794" på mig om lördagen som vanligt, men denna gång kommer jag dock åka med planet här ifrån. Det är svårt att förklara, men det känns overkligt att åka hem. .

in the streets our heads are liftin'.

Stundtals så tror man att det är andra världskriget som utspelar sig utanför på gatan. Men sen kommer man på att det bara är Ramadan som är över och alla barn går runt och leker med smällare. Det är tur att man inte bor i ett lyhört hus, eller vad säger ni? ;)

Nu har precis kommit hem ifrån en vända i Medinan det inhandlades faktiskt bara en piké till storebror. Men jag ska försöka ta med någon ner dit en gång till innan jag åker. Kristine skulle ha följt med men mådde inte så bra och jag tycker inte riktigt om att gå där inne själv. Jag har liksom precis lärt mig att gå på stan hemma själv utan att stressa runt! Det kommer ta ett tag innan jag lärt mig att gå i medinan själv då :P

 

det fanns en spricka där solen tog sig in.

Jag hade e grymt trevlig kväll igår! Vi hann med Living, Bananas, The saloon och BoraBora. Det ni, det kostar och ligga på topp! Den stora frågan är var alla gratis shottar kom ifrån på The saloon och hur många blev det egentligen? 

Idag har vi nog mått som vi förtjänat och har därför legat på stranden och ätit pizza, sovit och berättat för Therese vad hon egentligen gjorde igår. Haha! Framåt eftermiddagen bestämde jag och Kristine oss för att skjussa hem Therese till Hammamet med, eftersom Ramadan slutar idag och louagerna går nog inte så ofta. Så det blev kvällsmat i Hammamet och lite godis till en film. Helt spontant och mysigt. :)





men med fläckarna jag glömt.

Nu sitter jag här, med biljetten i handen!
En sak som är trevligt är att jag flyger med vårt BLX-plan hem vilket betyder att jag kan beställa lite taxfree varor som jag dessutom får 20 % på eftersom TuiFly är i samma koncern. Nice! Så nu ska jag se mig för om vi har någonting trevligt.

Har även fått min biljett ner till Teneriffa. Den dagen får jag nog äta upp att jag sagt att jag älskar att flyga! Haha. Jag ger mig av från Arlanda den 5 oktober vidare till Barcelona. Här har jag bara en timmas uppehåll så det är att ta sig till nästa gate direkt. Det här planet går vidare ner till Gran Canaria(där allting startade). Här får jag vänta i 5 timmar på ett flyg som tar 30 min över till Teneriffa. Men det blir nice!

Men nu längtar jag bara efter mina nära och kära där hemma, jag ska skriva en "to do-lista" över allt som ska hinnas med. Mamma har redan bokat tid hos tandläkaren, hihi!


Mama, I'm coming home!

Och alla andra med! Jag fick det precis bekräftat av min destinations chef att jag har en biljett bokad i mitt namn på vårt BLX-flyg hem till Stockholm den 25 september. Gud, det känns så underbart att jag hinner och får komma hem en vecka innan det är dags att köra igång igen på Teneriffa!

Skickade precis iväg ett sms till mina närmaste vänner och nu piper mobilen hela tiden av svar. Oh, det ska bli så skönt att träffa er igen! Som jag saknar er! Men det bästa är att jag vet att jag alltid har er när jag kommer hem! Ni är guld värda! <3


tid, du är dig inte lik.

Det är verkligen en helt annan miljö här nere nu. På bara några veckor har det försvunnit så mycket turister, bara vi på fritidsresor/star tour har tagit bort 5 flyg. Men det är skönt också, det är inte lika mycket att göra och man hinner faktiskt göra färdigt saker och ting. Vi håller förfullt på med att uppdatera telefonlistor och skriva om vårt arbete för nästa års guider som kommer. Det känns verkligen att det börjar närma sig "stängnings dags" vilket känns ganska vemodigt med.

Jag och Christina satt i bilen idag och pratade om nästa säsong och hon frågade om jag såg fram emot Teneriffa. Det gör jag verkligen, bara det att allting som man är van vid hemifrån finns där gör så mycket. Tunisien känns lite "off road", förstå mig rätt, men det är mycket som inte finns här. Men det är också det som är charmen med det hela, det skulle inte förvåna mig om jag hamnar här nästa säsong igen. ;) Men nu fullfart mot Teneriffa! Jag väntar bara på en bekräftelse på flygen sen vet jag exakt när det är dags att ge sig av!


Happyface!


just so you know.

I'm the world's greatest!


du kan följa mina spår hem.

Ni är verkligen förvånadsvärt många som läser min blogg. :) Det uppskattas verkligen, glöm inte att fälla en kommentar då och då.

like a sign saying no one cares no more.

Idag har varit en bra dag, haft riktigt skoj på jobbet samt fått en hel del gjort. Eftersom jag började vid kl. 8 så var min dag avslutad redan vid kl 17. Precis när jag kom innanför dörren, öppnat min balkongdörr, hällt upp ett glas vin, satt igång Melissa Horn och landat i sängen tillsammans med en bok börjar det vräka ner. Oh, jag fick nästan en liten känsla av svensksommar där ;) hihi. Men mysigt var det, förutom när blixtarna och åskan kom.

Men nu ca 100 sidor senare har jag landat på jobbet igen och väntar på att Janne och Jimmy ska bli klara så vi kan gå till något café. Det blir mys hela kvällen lång!

på sommaren pratar hon om höst.

Äntligen regn! Så får man kanske inte säga men tänk er själva. . Det har varit runt 30-40 grader sedan mitten av maj och inte en droppe regn har kommit ner från skyn. Då är det ganske mysigt att gå hem från kontoret i ett duggregn.

Det som är bara när det regnar här nere är att allt blir så smutsigt! Hemma så blir man glad för att det regnar för då blir bilen nytvättad. Här börjar man nästan gråta för att bilen blir så smutsig av all sand som finns i luften och kommer ner tillsammans med regnet. hihi.

jag skulle hellre se en riktigt bra förklaring.

Dagligen så hoppar jag mellan svenska och engelska, helt beroende med vilken person jag pratar med. Jag har nu på senaste tiden kommit på mig själv att jag börjat slänga in ett svenskt ord i en engelsk mening och tvärtom. Det är himla irriterande, men Pipsa har lugnt mig med att vi alla gör det och snart kommer jag inte märka av det själv heller ;) Hon har även sagt att när jag kommer hem så kommer jag blanda in danska, norska och engelska i mina meningar så ingen kommer att först mig. Det känns lugnande. .  Jag va t.ex. inne på Ingrids kontor här om dagen och hon satt och talade franska i telefonen. Jag lyssnade och försökte få ut handligen i samtalet och plötsligt ett svenskt ord som jag förstod! Det känns skönt att jag inte är den enda som gör det. Vi får helt enkelt kalla det en arbetsskada!


som dracks så långsamt att det hann bli kallt.

Nyvaken och verkligen i ett stort behov av en kaffe, så jag får väl se till att palla mig upp och ordna detta. Sen är det bara att slänga sig in i duschen och gå vidare till jobbet. :)

Det känns att lågsäsongen riktigt tar fart nu, flyg försvinner, kollegor försvinner, det ska skrivas testamenten till nästa års GOL(så de vet hur vi arbetat) och tempot har i överhuvudtaget dragits ner. Vilket jag trodde skulle bli skönt, men nu saknar jag nästan högsäsongen. Men den är snart här igen, kan tänka mig att högsäsongen på Teneriffa är lite längre än här nere i Tunisien ;) Där har vi jul och nyår med! :)

Oj, nu ringer väckarklockan så det är dags att sätta fart!


kom ut, kom hit och säg nånting.

Det har varit en otroligt skön dag! Camilla och jag åkte vid kl. 13 till Anti Stress för att få vår Hammam och allt där till. Tror det tog ca 2,5 timma sen var vi ute igen, trötta och helt möra. Vi åkte förbi Carrefour och handlade en massa frukt och en andra nödvändigheter. När vi sedan kom hem så hade Janne lovat att göra en fruktsallad, men det slutade med att Camilla fick göra den. Hmm. .

När den var klar så hade vi bestämt oss för att titta på Kronprinsessan, ni vet den serien som gick på SVT förut på 4 avsnitt. Jag tänkte precis innan vi satte igång den om någon av dem skulle fråga efter dansk undertext, då den är på svenska. Det tog inte långtid innan Camilla precis kom med den frågan. ;) Så nu har jag och Camilla spenderat ca 4 timmar och tittat på hela serien och ätit fruktsallad i stora lass!  

sågar av grenen som jag fastnat på.

Det var skönt att få sova lite längre idag! Antagligen hade jag fortfarande sovit om jag inte hade fått ett sms av Camilla. Hon slutar vid 13 så hon frågade om jag skulle med på Hammam. Svaret blev givetvis, JA! Gud så skönt det ska bli och precis vad jag behöver. Det bästa av allt är att jag kommer vara så trött efter att man är förlåten att ligga och titta på film. Så nu blev det bestämt, idag ska jag vara lat!

RSS 2.0