vaknar staden långsamt?

Jag trivs verkligen med mitt liv för tillfället! Linn, Emelie & Jenny är här nere, jag har underbara rumskompisar, vi har skoj på jobbet(fast det är så oerhört mycket att göra), jag har dig. Tänker oerhört mycket på er där hemma med, men på något sätt har jag hittat en balans nu.

Det är ca en månad kvar tills de olika platserna släpps till vintersäsongen! Det känns ju som att jag nyss kom hit. Men det ska bli spännande att se vad det finns för länder och tjänster att söka. Risken är väl att hela procceduren med att känna sig ensam upprepas, men det har varit värt det. Så jag är beredd att göra det igen. Förlåt, mamma det kan bli en jobbig period igen ;) Men innan det är dags att åka till nästa destination blir det nog 2 veckors semester hemma. :)
Oj, så tiden går fort när man har roligt!


längs bäcken som sakta ledde hem.

Nu ska jag snart bege mig mot jobbet, där en ny arbetsdag mellan 12-21 väntar. Jag har så dåligt samvete för att jag inte vet om jag hinner träffa Linn, Jenny och Emelie varje dag. Jag ska verkligen försöka men det börjar bli mycket att göra nu. :/ Om inte annat så är jag halvt ledig på onsdag och en hel dag på fredag. Då ska jag se till att bara spendera tid med er. :)

"Men tiden har sin rätt att förändras där den går och den är hos dig nu hos dig och din vän. Jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår och aldrig älska dig igen, aldrig älska dig igen."
- Du förtjänar all lycka, jag kommer alltid finnas här för dig!

så mycket man kan göra.

Jag har hunnit umgås med Linn, Jenny och Emelie några timmar idag. Jag hade siesta mellan 12 och 16, så jag åkte ner till dem och la mig på stranden en stund. Tänka sig att det inte hänt så mycket där hemma, jag hann nog i alla fall höra allt av väsentlighet där nere idag. hihi. Men mycket skvaller blev det, sånt gillar vi!

Har även fått in lite bilder från midsommar på datorn. . .
  
  

så levande att det känns.

Det har hänt mycket de senaste 36 timmarna, lite sömn men mycket nöje. Midsommarfesten ute i Hergla var jättemysig tillsammans med den stora blå familjen och några till. :) Det bästa av allt var att vi fick både sill och delikatess bröd. Så himla gott! Catarina gick också runt och sålde lotter till ett litet lotteri. Jag som aldrig annars vinner vann faktiskt på två lotter! Den första och absolut bästa en burk senapsill. :D sen blev det en flaska rödvin. Eftersom jag hade servicetelefonen så blev jag chafför för kvällen som fortsatte senare in mot Sousse igen. Det kan faktiskt vara riktigt trevligt att gå ut fast man inte dricker. Vi hann med både Borabora och Metropolis, himla bra ställen på helt olika sätt.

Dagen idag har varit lång! Klockan 6.50 blev jag upphämtad på kontoret av bussen som skulle ta mig och kunderna ut till flygplatsen för en depature. Sen åkte jag hem och sov några timmar till för att sen gå ner på stranden med Brian.  Sen var det dags för dep/arr igen! Och det bästa med det är att min älskade Linn befinner sig i Tunisien nu!

en rörelse i ögonvrån.

Oh, äntligen hemma! Idag har det varit en tuff dag, mer än så behöver vi inte säga. Men imorgon är det en ny dag och midsommar! Jag jobbar mellan 8-12 och sen 16-21, varför inte ta servicetelefonen över natten med? ;) Det kommer säkerligen att bli en trevlig dag hur som helst, med trevligt sällskap.

Men nu behöver jag faktiskt lite sömn för att orka med den. För mina damer och herrar, är jag helt död i både kroppen och huvudet. Nu checkar jag ut.

när tankarna tar över allt.

Kan inte påstå att jag sovit särskillt bra inatt. Det är mycket tankar i huvudet som vänds ut och in hela tiden. Så mycket sömn i slutändan vet jag inte om det blev. Men det är bara att bita ihop för om 35 min ska jag gå till jobbet så det blir ingen mer sömn på några timmar.

Jag försöker att strida mot känslan men den är rädd och den spelar ett spel nu. Jag får för mig att jag kan vara kvar, men vet inte hur?


när hon vet hur det blev.

Äntligen hemma igen, fötterna, ryggen och huvudet värker! Jag vet någon som kommer somna gott.

Imorgon blir det välkomnsmöte tillsammans med Morten på Royal Salem, en liten siesta för att sen jobba mellan 15-21. Kommer nog vara skapligt död efter imorgon. Men sen kommer två dagar jag verkligen ser fram emot! Först har vi fredag och då blir det midsommarfirande, sen har vi lördag då jag bara har flygplatsen hela dagen och min andra halva kommer. <3 Som jag längtar!

Det är nästan läskigt att se hur lätt du suddar ut saker i ditt liv, frågan är bara om du verkligen gör det eller om de ligger kvar där under?

I'm gonna dance with somebody.

Nu har jag varit nere på Planet och betalat för 3 månaders internet! Fungerar det inte nu vet jag inte vad jag gör. haha!

Idag är jag halvt ledig och har träffat fam. Söderberg som är här nere på semester. :) Vi gick ett varv i Medinan, ner på stan och sen var de så snälla och bjöd mig på lunch på La Fiesta. :) Det var himla trevligt att umgås med lite svenskar. ;) När jag sen gick hem så vände jag nästan bara och gick som sagt vad ner till Planet. Nu ligger jag och tittar på film om snart är det dags att duscha och dra på sig transferuniformen. För klockan 23 ikväll landar det första Oslo-flyget :)

och jag tackar dig för det.

Det blev Hammamet efter jobbet igår, dock ensam men vad gör det när man har en stor blå familj i Hammamet som tar emot en. :) Att åka louage var en upplevelse i sig, sitta tätt inpå varandra i en liten minibuss tillsammans med enbart tunisier. Men jag och Winnerbäck klarade det fint tillsammans! :) Väl framme hos Brian och Therese blev det popcorn och vin, Hannu och Frida kom också över.

Idag såg jag till att sova till i alla fall klockan tio. Sen gick jag upp och ringde Hannu som hade Bamse & Superkids tillsammans med Frida. Eftersom Linda, här i Sousse, inte vill skriva in mig i Bamseklubben så får man åka till Hammamet och göra det. Oh, så söta de var! Det blev lite målande med ansiktsfärg, så nu har jag en jättefin Bamse målad på armen, som jag verkligen inte vill tvätta bort. Jag får se till och lägga upp en bild sen. Sen följde jag med Hannu och superkidsen för att spela minigolf.

Efter att Hannu och Frida slutat så hoppade vi ner i poolen och simmade ett tag. Sen ringde jag Brian och kollade om han ville äta lunch, så då blev det lunch tillsammans med han och Tehri. När vi ätit upp så tog jag mig en promenad nere i Medinan och i de "centrala" delarna i Hammamet. Sen bar det av mot kontoret igen för det var snart dags för transfer till flygplatsen. Där bytte jag och åkte med Janne hem hit till Sousse igen.

Det var skönt att byta miljö, jag tycker Hammamet är jättemysigt men samtidigt älskar jag Sousse!

utan krav på en motprestation.

Idag har jag varit i Tunisien i två månader! Det känns verkligen inte som det. På ett sätt känns det som att jag har varit här i en evighet och på ett annat som att jag nyss kom hit. Som att jag och Camilla satt och väntade på planet ifrån Gran Canaria till Tunisien igår. Det är i alla fall en härlig känsla och jag trivs riktigt bra.


från kylan in i värmen.

Depature och arrivial gick smärtfritt igår och det var lika skoj som vanligt. Men snacka om att jag var trött i bussen tillbaka från Monastir igår, tur att jag fick sällskap i telefon så jag inte somnade.

Men nu är det en ny dag och snart dags att hoppa på bussen som ska åka runt till alla hotell och hämta upp gäster till välkomnstmötet som jag och Kristine ska hålla. Sen blir det en liten siesta innan det är dags för GOL ikväll till 20.00 Finns planer på att åka till Hammamet efter det, men det hänger på Kristine.

Vad sött att du dök upp igår, jag är bara ledsen att jag inte hade mer tid att ägna åt dig.


my land is your land, we are free.

Den första delen av arbetsdagen är avklarad. Nu väntar lunch hemma och sen tillbaka vid fem tiden då det är dags att bege sig mot flygplatsen. Vilket jag verkligen älskar, det är långa dagar men helt klart värt det. Nästa vecka börjar även ett nyköpings- och osloflyg gå. Så nästa vecka blir det två dagar på flygplatsen och två välkomnstmöten, me like alot!

Något mer som jag ser fram emot är nästa fredag, då det är dags att fira midsommar. Ryktet säger att det kommer att finnas sill :D Men samtidigt så kommer jag att sakna er där hemma. Midsommar för mig ska firas hemma hos Anne & Håkan, då blir det en riktig sådan. Men jag överlever! Jag får så mycket här nere jag aldrig skulle fått där hemma. Jag är glad att jag gör det här och nu har jag allvarligt börjat att fundera på vintersäsongen.

Om en vecka ses vi igen, bli inte förvånad om jag står och gråter på flygplatsen!


se det man vill se.

Igår var jag ledig och då låg jag och Kristine på stranden hela dagen. Det känns som vi bara låg och åt hela tiden men vi jobbade ju faktiskt samtidigt, på brännan. Jag läste precis att några av er redan premiär doppat er hemma så då blir det väl pinsamt för mig att säga att jag faktiskt också gjorde det igår. haha!

Dagen idag blev inte riktigt som planerad och nu känner jag mig både trött, arg och ledsen. Men det som bidrar mest till det är att jag knappt sovit något de senaste nätterna. Det skulle varit jag, Janne, Morten och Brian som skulle åka och studera Tunis/Karthago och det slutade med att det blev jag och Morten. Lite bittert men vi gjorde väl de bästa av situationen. Utflykten i sig var jättebra, men det som hände på morgonen hängde kvar genom hela dagen.

Nu ska jag hem och ta ett glas vin och äta pizza, denna romantiska middag dissade Kristine mig på så då får jag göra det själv!

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se. Jag drar mig sakta undan och solen följer med. Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är.


var det du som vann?

Oh, var precie inne på kent's hemsida och de släpper ett nytt album i augusti! Den som är snäll får gärna skicka ner en till mig! Nu ska jag bege mig hemåt och har 1,5 dags ledig. Vilket jag verkligen känner att jag behöver nu, är helt slut i huvudet! Jag vet att det inte är så bra uppdaterat nu men internet hemma spökar igen. Så jag uppdaterar när jag kan och vill.

Det enda ni behöver veta är att jag mår bra!

sings his songs he's amazing.

Det blev en himla trevlig och lyckad kick off! Vi började med att åka upp till Hammamet och hämta upp våra kära kollegor där, sen vidare mot Tunis. Väl framme åkte vi först förbi flygplatsen och välkomnade Djerba teamet som flygit upp för att vara med, himla trevligt att få ansiken på människor man pratat med på telefon. :) Där efter åkte vi vidare till Sid Bou Said där vi vandrade runt lite.

Här näst på programmet stog en lunch på en vingård samt vinprovning. Efter att ha spenderat några timmar där var vi snart tillbaka i Hammamet igen och på hotell Blue Star Miramar. Där blev det tävlingar på stranden, ombyte till kvällen och det hela avslutades med en mysig middag ute på hotellets terass.

Det kommer bilder lite senare, jag fick hjälp av att fotografera igår så vi kom upp i ca 480 bilder. ;)
Så det finns lite att välja i mellan.


we get some rules to follow.

Denna torsdag har varit en behövlig ledig dag och jag kan inte påstå att jag har gjort speciellt mycket. Eller jag har ju legat på standen och jobbat på brännan, det är ju aldrig fel. När jag kom hem igen så städade och tvättade jag lite. Sånna där roliga saker.

Imorgon är det dags för KICK OF! Vi har ingen aning om vart vi ska eller vad vi ska göra. I förmiddags fick jag ett sms där det stod upphämtningstid och vilka typer av kläder vi ska ta med oss. Spännande!


dom sista drömmarna sträcker sig mot himlen.

Innan jag klickade upp den här sidan så hade jag massor av saker jag tänkte skriva och nu blev jag helt plötsligt helt tom istället. Har tagit en rast på jobbet nu, man får passa på när man hinner annars så får man ingen. Efter jobbet vid åtta ikväll har vi pratat om att gå ut och äta någonting eftersom Janne fyller 21år idag. Sen får vi se vart vi hamnar.

Jag vet inte om jag är rätt person att säga någonting, men jag tycker inte om vad jag läser och ser.


men det är ingen som har lust.

Jag skulle kunnat lagt mig nere på standen några timmar innan jag börjar vid fyra. Men jag hade faktiskt inte någon lust att gå ner och sen vara själv där nere. Så det blev att jag dammsög lite här hemma, tvättade, läst och titta på film. Det känns som att vissa dagar måste få vara så ibland med.

Jag har en enorm saknad efter er där hemma idag! Det kanske bidrog till att jag inte har någon lust för något.

bara en röra av en massa tid.

Det har varit en lång dag och jag hatar känslan att komma hem och känna att man inte hunnit med någonting. Men egentligen har man gjort en hel del, kanske inte det man hade planerat. But hey, who said that everything gonna be as planed!

Så himla skönt att få prata lite med mamma med, det har jag verkligen saknat! Ja, Andreas vet jag inte riktigt om man kan räkna med i samtalet då han låg utbredd i soffan bakom. haha! Nej, nu ska jag återgå till mitt tittande av True Blood! Jag är helt fast och tänker hela tiden "bara ett avsnitt till". ;)

jag vet att du inte vet vad du längtar till.

Det är inte så att jag inte velat skriva men det har inte gått. Internet har nämligen varit borta men nu är det tillbaka och det tackar vi för! :)

Både depature och arrival gick riktigt bra i lördags. Jag var dessutom ansvarig för arrival så det var jag som höll i alla papper, ordnade med bussar, kollegor och så vidare. Riktigt skoj och som tur va flöt allting på riktigt bra! Igår var det Sveriges nationaldag och dags för veckans välkomnstmöte. Jag känner att man börjar få bättre rutin på saker och ting nu, vilket känns riktigt bra! Vi gick även ut och åt på kvällen på La Fiesta, en riktigt mysig restaurang i centrala Sousse.

När jag vaknade imorse så hörde jag att Janne kom hem och frågade vart hon varit och hon hade varit på jobbet en vända på sin lediga dag. Sen satt vi och pratade om jobbet ett tag innan jag startade datorn och såg att internet fungerade. Jag tänkte nu blir vi osociala här! Men Janne kom in med datorn och sitter nu i min säng så vi är osociala ihop! Det är ett sätt att umgås med. :)


från krönet av kullen.


Började vid klockan 8 imorse och slutade vid 12, men dagen är inte slut än. Strax efter klockan tolv begav jag och Kristine oss för att simma lite, eftersom vi lovat oss själva att vi ska börja göra det den här sommaren. Men det gick inte riktigt som vi ville så det blev en lunch istället. 

Nu är man här hemma och vilar sig innan det är dags för den vanliga trippen till flygplatsen, gäster åker och gäster kommer. Det är grymt vad fort veckorna går faktiskt. Ikväll tar jag faktiskt bilen ut till flygplatsen för idag börjar Göteborgs flyget komma med, med andra ord har vi två flyg att ta emot varje lördag från och med nu.



sångerna kom från andra länder.

Någonstans under bussfärden.

Elin: Vadå finns det inga vilda farliga djur här?
Kristine: Jo, skorpioner.
Elin: Men jag menar stora djur!
Kristine: Jaha, jo. Hyenor. . . . och män!


i min värld har ingen tråkig.

Jag planerade att jag skulle blogga efter att jag kom hem igår och pratat med mamma & pappa, men icke! Jag somnade som en stock när jag höll på att ladda upp bilderna från Sahara på facebook. Men jag ska försöka göra en sammanfattning av utflykten.

Vi åkte från Sousse vid 7.30 på morgonen och första stop skulle bli El Djem. Där ligger nämligen nordafrikas största romerska amfiteater. Största är självklart Colosseum i Rom men denna kommer redan på en tredje plats bland de största i världen.

  

Efter El Djem åkte vi vidare mot Matmata. Där spelades bland annat scener till en Star Wars film in, ni kan gärna få vara lite avundsjuka för jag har inte sett en enda Star Wars-film så har ingen aning om vart jag varit. ;) Här ligger också en berberby, dessa lever fortfarande i grottor mest beroende på temperatur skillnaderna. Eftersom en grotta hela tiden behåller en jämn temperatur året runt så slipper de värma upp boendet på vintern och kyla ner de under sommaren. Smart faktiskt! Nu ska ni inte tro att de bor som värsta grottmänniskorna för de har faktiskt el indraget i dessa och de flesta äger också en tv.

  

Nu var det dags att åka vidare mot Douz där hotellet vi skulle sova på ligger. På vägen dit stannade vi till vid vägkanten och fick se bland annat dromedarer som strostar runt i öknen samt en skorpion, som busschaffören hittade.

  

Väl framme på hotellet i Douz kastade jag och Kristine oss i poolen, det var välbehövligt efter en varm dag! På kvällen blev det en buffé på hotellet med en massa mat och efterätt. Oj, så farligt det är med buffé! Efter det somnade vi faktiskt ganska tidigt för nästa morgon skulle vi upp tidigt. Närmare bestämt 04.45, då skulle rida i Sahara på dromedarer i soluppgången. Det var inte helt fel måste jag säga, det är en sån där sak man bara gör en gång i livet(om man inte ha Sahara-turen varje vecka då).

  

Nu väntade ett stop i saltöknen, i en oas samt i Kairouan för att besöka den moské som ligger där. Denna stad anses vara islams fjärde heligaste stad efter Mecka, Medina och Jerusalem. Det sägs även att om man besöker denna plats 7 gånger motsvarar det 1 pilgrimsfärd till Mecka.

  

Oj, det blev ett långt inlägg och då har jag inte berättat allt heller. Men det är en bra sammanfattning av utflykten till Sahara.

det var evigheter sen nånting brann iallafall nära mig.

Nu ska jag börja packa, för det är någon som ska till Sahara imorgon! :D yey!

Äntligen! Kameran ligger på laddning för de här två dagarna kommer det att stå turist i min panna, en stolt sådan! Så vid klockan 7 imorgonbitti kommer bussen och hämtar upp oss för att senare ta oss söder ut. Jag får sällskap av underbara Kristine och Morten. Så det kommer nog bli riktigt trevligt.

Kommer hem på torsdagkväll igen, men då vet ni vart jag tagit vägen.


våra lungor tömda på luft.

Idag har varit en skitdag! Har haft konstant huvudvärk och det känns som att jag inte hunnit göra ett dugg.

Jag bad Hannu, innan han åkte, att beställa en macka åt mig på stället under vårt kontor. Tänkte då slapp jag gå ner för jag hade en hel del att göra och de kunde snällt få komma upp med den. Efter en stund ringer jag till Hannu och han svara "Förlåt, jag glömde!". Haha, jag skrattade bara och bad Kristine att göra det istället.

Efter en stund kommer Hannu tillbaka med en lurig blick. Han bad om ursäkt, för han visste att jag inte riktigt mått bra idag, och sen ger han mig en glass. Jag tycker om Hannu, för han ger mig glass när jag mår dåligt, det borde alla göra tycker jag! :D Nu har han åkt till Hammamet, det tycker jag dock inte om lika mycket!

 


close your eyes, clear your heart.

Som vanligt sitter jag och klickar in på Linn's och Cecilia''s blogg stup i kvarten, de kan ju hunnit uppdatera och jag vill så gärna veta vad de sysslar med där hemma. Igår satt jag och tittade igenom bilder från helgens grillning hemma hos Linn och helt plötsligt bara började gråta. Jag vill också vara där, jag vill vara en del av det där, jag vill bara vara med mina älskade vänner! Jag gick och la mig med den känsla och har drömt om det hela natten. När jag nu slår igång datorn på morgonen har Linn skrivit ett svar på min kommentar och Cecilia har gjort ett inlägg till mig på sin blogg.

Det är tufft att vara utan er ska ni veta och jag tänker på er hela tiden! Usch, vad jag saknar er!

   
   
Ni är de enda och de bästa!


RSS 2.0