I am going ahead with the reinvention of me.

Hannu:
Elin, time to get your ass here!
and your pretty face too!


Elin:
Oh, how nice that the face can follow also!

Hannu, don't leave us for Hammamet! We will miss you, I will miss you!


jag hör hur dom går, jag hör dörrar slå.

Nu har jag fått lånat Hannu's hårddisk och nu har jag fått en hel del säsonger av olika serier samt filmer. Det tycker vi verkligen om!

Appropå Hannu så var han så fin igår. Vi gick hem tillsammans efter lunchen och svängde in på ett supermarket för han skulle köpa lite godis till hans film-eftermiddag. Hannu går in först(inte ett ord) och sen kommer jag in(då börjas det prata mellan killarna i butiken). Man har slutat lägga märke till det, för det händer hela tiden. Man är ju inte dum så man inte förstår att de pratar om en.
Då fäller Hannu kommentaren på svenska:
- Oh, jag skulle verkligen inte vilja vara kvinna i ett sånt här arab-land!
Jag:
- Jaså, vadå då?
Hannu:
- Men man är ju inte dum. Man vet ju att de pratar om dig bakom din rygg.
Jag:
- Ja, men det är bara att ignorera. Det fälls kommentarer bakom ens rygg hemma med.
Hannu:
- Jaha, ja men i alla fall!
 

som en perfekt och underbar lag.

Det var himla skönt att få ligga i solen några timmar! Det var bara jag, P3-dokumentär, Kent & lite Melissa samt en bra bok. Så underbart! Man har det ganska bra som har en underbar sandstrand bara 10 min gångväg bort.

Bland det smartaste med min dator är att den har bluetooth! Himla skönt att slippa alla sladdar och bara skicka igenom allt via den. Måste säga att det blir himla bra bilder med min mobil med, för att bara vara 3.2 megapixel.

 

bara stjärnor mellan träden.









Grattis älskade mamma på morsdag!
Tyvärr får du inga fina viner i år som du glömmer
bort vem du fått dem av. ;) Jag älskar dig!









med ena foten över kanten.

Jag känner att siesta är någonting jag verkligen kan leva med! Har haft välkomnstmötet tillsammans med Kristine idag, sen blev det en lunch tillsammans med henne och Hannu. :) Nu ligger jag hemma i sängen och har precis bytt om från transfer- till serviceuniformen. Den är så mycket bekvämare att använda när man bara är på kontoret. Så nu ska jag snart bege mig bort dit för jag börjar vid fyra igen.

Oh, gissa vad Hannu ska ge mig imorgon! Hela säsong 2 av True Blood! Den har jag inte fått se eftersom det var en herr Zardara som slängde alla avsnitt innan jag fick dem! :P

bor du kvar där du bor?

Vet ni vad? Här ligger jag hemma i sängen och läser en dagsfärsk Expressen! Himla trevlig man som gav mig den på flygplatsen. Sånt uppskattas och jag kastade mig nästan, som en hök, över den när han sa att jag fick den. :P

Annars har jag precis kommit hem från Monastir där de sista kunderna skulle bli lämnade. Och det regnar, jag skojar inte det regnar! Fan nästan så att gatorna är översvämmade. Jag hoppas bara mina älskade pumps överlever efter dagens bravader i regnet. Nej, nu ska jag försöka få upp värmen och läsa lite av min Expressen! :) God natt!

jag står bakom tätt intill.


Skulle precis hälla av vattnet från makaronerna och självklart lyckas jag hälla det kokande vattnet på mitt pekfinger! Det är tur att jag har med mig Burnshield, det känns redan bättre. Men klantigt gjort, mycket klantigt!

Det tur att jag fick en flaska av Anne & Håkan. Den har använts flera gånger, både vid "solbränna" och situationer som denna.


himmel mörk över land och gård.

"Är huvudet dumt får kroppen lida", säger inte mer än så.

Har en halvdag ledigt idag, så om några timmar ska vi bege oss till mot flygplatsen och säga hejdå till några svenska och hej till några andra. :) Hittills idag har jag bara tittat på film och sen fick jag faktiskt även igång tv4play, så kollade bland annat på familjen Bernadotte och Parlamentent. Härlig kontrast! hihi

På parlamentet diskuterade de ommärkningen av kött på Mc'donalds, det bästa var:
Babben - Alltså jag stod i Mc'donalds kön tillsammans med Knut Knutsson från antikrundan och folk bara flockade sig runt honom för de ville ha sina hamburgare värderade!

Pratade precis, via videosamtal, med mamma och pappa med, känns skönt att ha er så nära men endå så långt bort. Man kan prata om allt och lätta lite på hjärtat när det behövs. :) Sen ringde även Albin(min kusin) på msn och berättade att han varit i Parken Zoo. :) Det var himla mysigt och uppskattat, från min sida.

den där linjen i din hand.

Varje gång jag startar datorn har jag nästan en ritual, vissa sidor måste jag bara gå in på. Den första är hotmail, sen kommer facebook och sen sist men inte minst ntrk.org.

Va precis inne på ntrk och satt och kollade igenom startlistorna, det är inte många man känner igen längre men sen har man blivit några år äldre sen man själv tävlade ponny. ;) Är faktiskt lite ledsen att jag inte är hemma den här helgen så jag får vara med på Sundbyholmshoppet. Det är mycket slit men så mycket gemenskap man får tillbaka väger upp det hela. Så ni som är hemma, vare sig ni tycker om hästar eller inte, åk ut och titta! Det är en himla mysig stämmning, om inte annat titta lite åt mig! Alla tävlande och funktionärer, lycka till ni kommer göra ett fantastiskt jobb som alltid! Tänker på er här ifrån Tunisien. :)


vi sätter oss ner utan ett ord.

Jag har babyhud!

Hammamen var underbar, det är verkligen något jag kan starkt rekommendera!
Det första vi gjorde var att gå in i sjävla hammamen, som är en slags ångbastu, där inne satt vi i ca 20 minuter för att sedan bli helt skrubbad. Eftersom jag legat lite i solen de senaste veckorna har jag börjat flaga lite så gissa om hon skrubbade hud. Det var till och med så att hon la min hand på min mage för att jag skulle känna hur mycket det var sen skakade hon på huvudet. Haha! Sen tvättade de håret, la i en hårinpackning och smetade in hela kroppen i en minerallera som fick sitta i 20 min tillsammans med ett fotbad. När tiden gått var det dags att skölja av sig allting för att sedan följa med nästa person in i massage-rummet. Där inne fick jag en helkroppsmassage samt en ansiktsmask. Jag ville inte gå därifrån!


ingen tror mig men allt har ett pris.

Det blev ju som sagt va ingen Sahara för mig idag, utan istället har jag och Kristine haft fix på kontoret vilket innebär att allt som behöver ordnas ska vi se till att göra. Vi har faktiskt varit riktigt duktiga och hunnit med en hel del.

Nu är jag hemma på lunch men ska snart ner till kontoret igen där jag ska möta upp Kristine och vi två stackare ska och studera hammam. ;) Det ska bli himla skönt, det är en turkiskbastu och sen skrubbar man hela kroppen så inget smuts finns kvar. Tunisierna gör detta nästan en gång i veckan, om man inte gör det anses man inte vara tillräckligt ren. Shit då var det verkligen på tiden att jag gjorde det nu, första gången på 21 år ;)

om det här ska vara allt vi hann.

Gaah! No, Sahara för mig imorgon :( Jag som verkligen hade sett fram emot det, men det var inte tillräckligt många som hade anmält sig så. Men man får väl se det från den ljusa sidan, jag har fortfarande något att se fram emot!

Vi kom inte från kontoret förrens klockan nio(tio svensk tid) idag eftersom det var en massa saker med datorerna som har strulat idag så vi låg så mycket efter. Som tur var hjälpte Janne mig på slutet med att svara på några mail. Det tackar vi verkligen för! :) Vrååålhungriga som vi var gick vi förbi vårt nya favorit ställe Club Sandwich som har underbara mackor av olika slag. Den som jag brukar äta kostar 1.500 TND, vilket motsvarar ca 7,50 kr. Jag har räknat ut att jag skulle kunna äta det varje dag, två gånger om dagen i en hel månad och det skulle bara bli ca 450kr. Det är billigt, och gott! ;)

så satt jag tyst och hörde på.

Siesta!

Har precis varit duktig och lagat lite mat, det blev ravioli(fyllda med ost) med tomatsås, lök och champinjoner. mumma!

Nu tänkte jag faktiskt leva upp till siestan genom att lägga mig och läsa och sova en stund innan det är dags att gå tillbaka till jobbet igen vid 4. Om inte min bästa vän, servicetelefonen ringer och väcker mig innan. ;) Vi börjar bli riktigt goda vänner nu!


allting går igen, kommer tillbaks.

När jag sedan kom hem igen, efter att ha lämnat bilen och Heta på jobbet, var de dags att städa och tvätta. Kul va? Innan jag stoppade in mina pikéer och skjortor i tvätten satte jag mig och sydde. Så nu finns det ett svart streck dit sytt på alla mina arbetskläder, så att vi inte blandar ihop dem. Lite smart får man vara ibland :) Sen blev det att rensa lite för att kunna organisera upp med mina små korgar.
 
 

- Den minsta blir en all-korg, där jag kan lägga i små saker i som pengar, namnbrickor m.m.
- Sen har vi den mittersta som fick bli en sladd-korg, hatar när det ligger sladdar överallt. Så nu har vi allt på ett ställe.
- Den stora blir tvätt-korg, som jag sen även kom på att jag kunde använda som bord till datorn. Man får inte vara dum! :)

   

För alla tre korgarna betalade jag 12TND, vilket motsvarar i svenska kronor ca 60kr. Det va så himla billigt att jag nästan ville betala mer.


tomma fönster står och slår nu natten lång.

Vid halv ett idag gick jag ner till kontoret för att hämta bilen och köra ut till Hergla. På vägen dit mötte jag Heta som skulle hem på en siesta, så jag frågade om hon ville med vilket hon ville. :) Så tjugo minuter senare hämtade jag uppe henne hemma och vi styrde ut mot Hergla. Det är en mindre stad som ligger strax utanför Port el Kantaoui som vi stannar till i på en av våra utflykter, de har otroligt fina korgar och annat handarbete där. Av just den anledningen ville jag åka ut dit och leta reda på några korgar hem. :)

Väl där ute så hittade jag tre stycken korgar i olika storlekar som jag köpte. Sen gick vi runt lite och hittade ett ställe där vi kunde sätta oss att äta, precis vid havet. Himla mysigt. Det som är skönt med Hergla är att det inte är några turister där ute och då blir man inte behandlad som en heller.

 

spoooootify!

Det fungerar, det fungerar! Nu känner jag mig hel igen.

Andreas var snäll och loggade in på min användare från Sverige så den blev aktivierad igen och vilket betyder att den fungerar här med. Oh, nu kan jag äntligen lyssna igenom Melissa Horn's album Säg ingenting till mig eftersom jag kan Långa nätter utantill nu ;) Jag har väldigt stora problem i min vardag som ni hör. hihi. 

Tack älskade bror!

nu är det jag och mitt mot dom

Day off, we like!

Vad vi inte tycker om är att mina senaste lediga dagar, precis som denna, inte vill bjuda mig på någon sol! Här regnar det typ en gång i månaden, gissa vad det gör idag? Men det brukar snabbt gå över men i alla fall. Tur att jag var förberedd på detta och har bokat bilen vid lunch. Tänkte att jag skulle åka ut till ett ställe som heter Hergla och köpa lite korgar och vad jag nu hittar för annat skoj! :)

Tyckte även bloggen behövde bli lite Afrika inspererad, så nu har jag ändrat lite.

försökt att visa dig med blicken.

När jag kom hem för att äta lunch tidigare idag frågade jag Janne om vi skulle gå och kolla om vi hittade någon av de synliga nätverken som vi får upp i våra datorer. Självklart svarade hon, så vi gick en vända.

Först tog vi oss till den lägenhet där Myriam bodde, som vi fått låna internet utav tidigare, men jag tror fortfarande att hon har flyttat för ingen öppnar. Vi gick högre upp i trappuppgången utan något resultat. Vi gick nedåt igen och plingade på en dörr där vi hörde röster ifrån. En kvinna, som talar utmärkt engelska, öppnade dörren och bad oss komma in. Vi frågade om hon hade något trådlöst internet och i så fall vad det hette. BINGO! Hon hade ett av de nätverken som vi kom åt hem ifrån oss. Det slutade med att jag och Janne gick hem igen för att kontrollera att denna användare verkligen hade bra signal hem, sen gick vi tilbaka. Där fick vi lösenord samtidigt som vi lämnade pengar för internet. Janne var tvungen att gå kort efter det efter som hon skulle med på stadsturen men jag blev kvar där en stund till.

Det visade sig att denna kvinna var läkare och jobbade uppe i Tunis men att hon är här i Sousse några gånger i veckan. Efter en stund frågade hon även om jag inte var intresserad av att gifta mig med hennes son med, som höll på att utbilda sig till läkare. Hon tillade snabbt att jag kunde få använda internet gratis i så fall. Till det erbjudandet tackade jag vänlig nej till. Det sista hon sa innan jag gick var, säg bara till om ni vill komma över på middag eller nått. Det är ju så himla tråkigt att laga mat själv! Och glöm inte säga till om det är något.

Det var en himla rar kvinna det där, plus att nu är jag kontaktbar igen. :)


kväll blir natt och tankarna för stora.

Ännu en transfer avklarad, denna gick betydligt bättre tycker jag :) Man lär sig med tiden.

Ni som har lite koll vet att jag inte har internet hemma just nu, jaha och vad gör jag på jobbet då? Vi fick lite brev från huvudkontoret som skulle hit och den var med min buss. Sen tänkte jag skriva ut det sista inför välkomstmötet jag ska ha imorgon. Spännande, wish me luck!

Oh! Vet ni en till sak? Gissa vem som åker på 2-dagars Sahara på onsdag, om inte moi! Det är någon jag verkligen har sett fram emot. :D

är ni alltid mitt hopp.

Gissa vilka tre personer jag precis hittade i vårt reservationssystem?

- Linn Andersson
- Jenny Johansson
- Emelie Lundberg

Oj, som jag längtar till den 26 juni! :)

innan mörkret faller ska jag. .

. . lämna några varma rader!

Nu har jag slutat för dagen, men sitter fortfarande kvar på jobbet. Jag tror stark att min granne som vi fick använda internet av har flyttat. En dag var bara användaren borta från det trådlösa nätverket. Hmm.. Så nu har jag tittat runt lite och hittat att de faktiskt har mobiltbredband här, vilket faktiskt är kors i taket. Då internet inte blev tillåtet i Tunisien förrens 1997, tror jag de va. Så det är ingen självklarhet att man har det här nere.

Imorgon är jag ledig och har ingen aninga om vad jag ska hitta på, det kanske blir en dag på stranden om vädret tillåter. :) Annars kanske man ska satsa på att ordna det där med internet, det skulle vara himla skönt och då kan jag bli bättre på att uppdatera här med :)

Puss&Kram


när du vänder bort din blick.

Vad har egentligen hänt i Sverige medans jag varit borta? Sitter och bläddrar i Vecko Revyn(som kom med planet igår). Där listar de Sveriges sexigast män! Jag vill ha tag i ansvarig utgivare, hur kan man sätta Brolle som Sveriges sexigaste och Joel Kinnaman på 2:a plats?! Herregud, vart är Sverige påväg?

Ja, jag vet att jag inte skrivit på länge. Men internet hemma har inte fungerat och mamma & pappa har varit här så det har inte funnits så mycket tid. Men jag lever och mår bra! :D Förutom detta med Vecko Revyn då. .

du log mot mig och suckade.

Det var inte många som ville ge sig till känna, men jag vet i alla fall vilka av dem är. :)

Imorgon anländer det första planet från Stockholm så nu har jag provat min transferuniform och det ser riktigt bra ut ;) Just ja, igår var vi faktiskt på en till tunisiskafton med mat och underhållning. Det bästa med upplägget var att publiken var en del av uppvisningarna. De bjöd t.e.x. upp mig och Hannu att vara med där de visade upp hur det går till på ett tunisiskt bröllop. Vi fick på oss kläder och vi dansade och hade skoj inför en hel del människor :P Men man måste ju bjuda på sig själv. Himla roligt var det i alla fall :)

Idag har det varit jobb mellan 8.30 och 17.30, sen bar det av mot mamma och pappa. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle äta nere i El Kantaoui's marina. För mammas och min del blev det gratinerad hummer medans pappa tog en biff med potatis. :) Sen gick vi tillbaka till deras hotell och satte oss nere i lobby och spelade roller. :)


vem du än är, var du än är.

Oj, statisiken har verkligen ökat de senaste veckorna! Himla roligt att ni hittat hit! Ni får gärna säga vilka ni är så vet jag vilka som håller koll på mitt liv. :)

jag ger bara folket, vad folket vill ha.

Just ja, glömde berätta igår att vi på jobbet var iväg på en tunisiskafton på ett ställe som hette Zinebledi. Vi satt på träbänkar i tält och fick uppleva både tunisisk musik, dans och en häst uppvisning. Till allt detta fick vi oerhört mycket mat! Det började som vanligt med lite bröd, sen blev det soppa, coscouse, ett speciellt friterat bröd med bland annat potatis i, massor med kött och det hela avslutades med en hel tallrik med olika desserter på. Så inte var vi direkt hungriga när vi gick där ifrån(det blev i alla fall ingen frukost imorse). Det var en trevlig kväll tillsammans med mina härliga arbetskamrater!

 


i värmen blev din klänning helt förstörd.

Arbetade fram till klockan tre idag, sen lånade jag bilen och åkte bort till mamma och pappa i El kantaoui. :) Väl framme blev det inte lika enkelt som jag hade tänkt. Personalen i receptionen vägrade låta mig gå upp på mammas och pappas rum, eftersom jag inte bodde där. Jag ringde mamma och bad någon komma ner. Efter en stund kom pappa ner och gick och prata med hon i receptionen.

Hon förklarade att om man inte bodde på hotellet så fick man inte gå upp på något rum, det var det löjligaste jag hört. Jag kan förstå på natten att de har dessa regler, men för att gå upp för att hälsa på sin mamma och pappa. Det slutade i alla fall med att de ringde till hotell managern som sa att det var okej. Men de underströk att det var ett stort undantag. Jag avslutade de hela med att säga att det var respektlöst mot mina föräldrar, som faktiskt är deras kunder, som rest ända hit, valt deras hotell för att träffa mig som de inte sett på evigheter och sen behandlar dem på de sättet.

vi var i en annan division.

Idag blev det som sagt va en vända till Medinan med mor och far. Där hittade jag bland annat ett par filtar, den ena ska ligga på sängen och den andra i fotöljen. Annars införskaffades inte så mycket mer. Det var mest trevligt att strosa runt där tillsammans med mamma och pappa. :) När det var dags för lunch så tog jag med dem till en lokal restaurang som jag ätit på tidigare med himla god mat! Jag tror att de tyckte om det med. :)

På vägen tillbaka lägenheten hittade både pappa och jag ett par skor, som jag fick av mina älskade föräldrar! tack! Sen gick vi längs stranden i vattnet vidare hemåt. :)

Nu ska jag iväg och jobba vid fem, sen får vi se om jag hinner följa med och fira pappas födelsedag ikväll. Annars har jag haft en hel mysig dag, men båda!

   
    


en dröm för dig.

På mamma och pappas hotellrum igår blev det nästan som lilla julafton. De hade dels tagit med sig saker som jag saknade och sen helt andra saker. Spännande! Det jag fick var i alla fall:
- Mina älskade transferskor, som mamma så snällt hittat hemma i Sverige!
- Två skjortor, som jag saknat.
- En extern cd-spelare till datorn, eftersom min inte har någon.
- Ett fodral fullt med dvd-skivor.
- Min klocka.
- Strumpbyxor
- Ett par björn borg-trosor från mormor. <3
- Nästan det bästa utav allt, KAVIAR! hihi

Hoppas jag inte glömt något men, en massa var det och jag blev lika glad för allt :)


här är mina nya skönheter!

i vår dröm om att fly till någonting nytt.

Jag har haft en underbar dag med mina älskade föräldrar! Vi har gjort, absolut ingenting! Så himla skönt. Jag var och hämta upp dem efter välkomstmötet sen gick vi vidare hem hit, så fick de se hur vi bodde. Efter det tog vi en taxi till deras hotell där vi gick ner till stranden och låg där i någon timma. När det började mulna på och bli kallare gick vi upp till hotellet igen, låg och titta på tv en stund och sen ner i restaurangen och åt.

Imorgon hade jag tänkt att jag skulle ta med dem till Medinan, det blir mysigt! <3


du som reser mig.

Nu blir det sushi!

natten är varm och himlen är lila och klar.

Världens värmebölja har dragit in över Tunisien idag! Tidigare dagar har det varit kallt vid den här tiden och nu är det varmare ute än vad det är inne! Man kanske skulle skaffa sig en termometer så man vet vad det är för tempratur.

Mamma och Pappa sitter på planet ner hit nu, det ska bli så skönt att se dem! Ett plus är att jag är ledig hela dagen imorgon så jag kan umgås med dem :) De ska bo en liten bit bort, i en förort som heter El Kantaoui, men det tar bara ca 5 min med taxi så det är inte alls långt. Vi ska faktiskt dit bort och äta sushi snart så förhoppningsvis har mamma och pappa anlänt till hotellet när vi har ätit klart. Då hinner jag träffa dem innan det är dags att sova. :)


det är ett stort liv.

Mina kär kollegor bara skrattade åt mig igår kväll när jag berättade om min hemska upplevelse jag hade för någon morgon sen.

Hemma i mitt rum så står sängen mot väggen på den högra sidan, här nere är det tvärtom alltså den vänstra mot väggen. Så för någon morgon sen när jag vaknade och slog upp ögonen fick jag panik när det bara var vitt framför ögonen. Jag blundade hårt och tittade igen, men fortfarande bara vitt. Jag trodde helt klart jag blivit blind under natten bara för jag såg ju ingenting. Efter någon sekund gick det upp för mig att jag var ju inte hemma och att det faktiskt var väggen jag stirrade in i. Phu! Men det var en läskig känsla att uppleva, men lite komisk också.

Vi har faktiskt pratat lite om hur förvirrad man kan vara ibland när man vaknar på morgonen. Ibland är man helt beredd på att man ska vara hemma i sitt rum, dagen efter Djerba var jag beredd på att vakna i det hotellrummet men då var jag ju här hemma igen. Det tar tid att ställa om sig på sånna saker, jag är i alla fall fortfarande hemma under nätterna.

on the right side you have spain.



hihi

jag har ändrat i mitt rum.

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på jobbet och strukit mina nyinköpta gardiner! Men jag måste nog se till att köpa ett eget men det blir ett senare projekt. Jag har i alla fall satt upp allt jag köpte igår. Så här blir en before and after.

 

 
I like it!


inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt.

Igår åkte vi upp till Tunis igen, jag börjar känna mig hemma på dem vägarna nu! Dessutom är det en himla skillnad i naturen, ganska häftigt att se. Uppe i Tunis är det berg och grönt överallt, sedan någongång under vägen så ändras landskapen till något plattare och inte alls lika grönt. Det måste ses för att förstår. :)

Väl där uppe åkte vi till en stor galleria som även hade ett gigantiskt supermarket. Där hittade jag en lampa, klädgarderob och nya gardiner. Ni kommer få se bilder senare idag :) Sen var det dags att åka till Tunis flygplats och hämta Hannu som kom från Gran Canaria. Vi satt och skrattade hela bilresan hem, vilket är i ca 2 timmar. Så nu är vi snart en fulländad grupp och de som är här är riktigt härliga människor så vi kommer att få en bra sommar!

allting trasigt ska bli helt.

Hemkommen från flygplatsen och nyduschad! Skönt att bara få krypa ner i sängen nu och sova några timmar. Det händer mycket om dagarna nu, det tycker vi om. Imorgon ska vi till Monastir och Port el kantaoui för att titta på de sista hotellen i Sousse området, sen har vi klarat av alla. På eftermiddagen, vid 13 tiden, bär det av mot Tunis igen. Denna gång ska Catarina ta med oss till ett stort köpcentrum där uppe och shoppa lite, himla trevligt! Sen ska vi självklart plocka upp Hannu som kommer från Gran Canaria också. :)

Kom på mig själv med att säga: Oh, jag längtar hem till min säng! Jag har nämligen alltid varit noga med, när Andreas har sagt hem om Linköping, att rätta honom och säga att det faktiskt inte är hemma. Men jo, nu förstår jag på ett annat sätt. Nu känns det mer som hemma och jag trivs bättre och bättre. Det är alltid positivt. :)


jag sitter vid fönstret i mitt rum.

Oh, idag har varit en bra dag. Himla roligt, och vet ni det bästa är att den inte är slut än! Om en halvtimma har vi pickup från kontoret sen blir det iväg för att studera flygplatsen.

Ska passa på att gratta min kusin Emil som fyller år idag, grattis! Ryktena säger att du kommer få paket från mig fast jag inte är hemma ;)


och spilld mjölk överallt.

Glömde säga att mjölken smakar skit! Förstår ni, mjölkomanen har ingen mjölk att dricka. Det kommer bli tufft det här, haha!

Den va i alla fall okej att ha i pannkakorna, det va ju tur!

everybody gets a second in the sun.

Tyvärr har inte solen hittat till Tunisien idag, men jag lär ju få gott om sol resten av sommaren så ska inte klaga. Jag och Camilla tog en taxi till Monoprix(ett köpcentrum) och handlade lite mat och nödvändigheter hem hit. Det är inte så att man kan köpa allt man behöver på en och samma affär eftersom de inte har allt så det gäller att komma ihåg vad det är som behövs. Idag blev det i alla fall ett nytt duschdrapperi, eftersom det andra var så himla äckligt! Men nu luktar det plast i hela lägenheten istället, haha!

Jag köpte även färska jordgubbar som gick ner väldigt fint tillsammans med mina första hemmagjorda tunisiska pannkakor. Mums!

 
Before and after..

  

ett sätt att ge, ett sätt att ta.

Det här var nog en av få morgonar jag inte vaknade utav bönetornet som står på andra sidan utav lägenhetsbyggnaden. De första dagarna vaknade jag varje morgon vid fyra - halv fem tiden då de sätter igång. Vet inte exakt vilka tider det mer än under dagen, för mig att det är en runt halv nio -tio på kvällen med. Men på dagarna är jag ju inte hemma, men runt lunch kan jag tänka mig. Jag frågade Hannu vad de sa egenligen och han menad på att de säger något i stil "Kom och be med oss", men vid 4 på morgonen? Jag är morgontrött det är en sak som är säkert i alla fall. :P

Men måste säga att det här är ett väldigt jämnställt och "fritt" land, för att vara ett arabland. När det gäller religion så är det ens personliga sak, det är alltså inte tvunget att leva exakt efter Koranen. Vad jag har hört är det många som lever livet som yngre och sen när de blir äldre söker de förlåtelse i fall de har syndat tidigare i livet, det kallar jag smart! Men helt klart respekterar jag hur alla ser olika på saker och ting, men jag tycker att det är skönt att det inte är så himla strikt.

säg är det långa nätters fara?

Min nya idol heter Melissa Horn och hennes album Långa nätter går varm när datorn är igång. Kan inte riktigt peka ut någon favoritlåt faktiskt, alla har sin charm och jag älskar de! Hade gärna velat haft det andra albumet Säg ingenting till mig också, eftersom varken youtube eller mitt spotify fungerar här :(

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
och försökt att hitta spår som leder rätt.
Ja, det finns så mycket måsten att va
bra på det man kan och mitt i allt så ska man vara sann


jag hörde alla viska om natten.

Jag får väl börja med att välkommna Anne & Håkan som nya läsare. ;)

Dagen började vid 7.40 imorse när jag pallrade mig ur sängen efter 40 min snoozande för vid halv nio skulle jag vara på jobbet. Det är så himla skönt att bo ett kvarter ifrån kontoret, det tar ca 3 min att ta sig dit. Vi har i alla fall fixat och donat lite på kontoret med allt möjligt idag, sånna här dagar tycker jag om. Särskilt när det gäller att strukturera upp saker så det blir snyggt och prydligt.

Min mamma är den bästa! För hon har hittat ett par transferskor till mig! Jag har letat och letat efter ett par normala, utan detaljer, helt svarta pumps här nere och det finns verkligen inte. Men igår hade mamma hittat ett par vagabond där hemma som hon tar med sig ner till mig på söndag. :) Yey!

Nu en kopp kaffe? Jaaaa, tack!


har du en famn för mig?

Innan mitt städande började hann jag prata med min underbara vän Linn, vilket var oerhört längesen. Så skönt att veta att jag alltid har dig och att du stöttar mig i det här. Sen pratade jag med min älskade bror som också gav mig nya krafter och peppade mig. Sen har vi självklart mina underbara föräldrar som jag pratar och sms:ar med dagligen. Ni anar inte hur mycket jag behöver höra de orden. Jag vet att jag klarar det här, men ibland är det så skönt att veta att det finns fler som tror på mig. <3

   

Man måste få gråta lite ibland, det rensar en hel del och sen mår, i alla fall jag, bättre.


jag följde dig längs vägen den natten.

Nu har jag precis mumsat i mig några ägg mackor, dock inte med kaviar, det fick bli salt istället. Det är inte samma sak, men man tager vad man haver! :) Snart dags att göra iordning sig för jobbet, som man ska innefinna sig på klockan 4. :) Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men något hotell besök skulle jag kunna tänka mig.

Idag har jag varit duktig och städat och tvättat. Ett stort minus med att bo nära stranden är all dess sand som blåser upp på balkongen och sen har man det över allt i lägenheten med! Men nu har ja än en gång gjort rent balkongen och nu syns det verkligen att det är gjort. Förut var det en "dassig" blå färg på balkongdörrarna men nu är den marinblå, det känns så himla skönt. Det enda som saknas nu är en liten stol och ett bord där, himla mysigt de kan bli. Sen har jag tvättat mina fönster, som verkligen behövdes(man kunde skriva sitt namn klart och tydligt i dem)! Men nu blänker de till och med. Du ser mamma, jag är som du. Det lyser inte igenom så bra hemma bara, eftersom du är lite petigare än jag och hinner före. ;)


Tack till den som uppfann Nescafé!


så länge fötterna bär.

Hemma igen efter att varit en vända på Vanilla lounge, där det blev en Pinacolada. Himla mysigt ställe, där man bara kunde sitta och prata men vill man dansa sen är det bara att gå in till rummet brevid. Det lär bli där man hamnar lediga kvällar i sommar. :)

Ni får skratta åt mig, men jag känner mig faktiskt hel igen. Att vara utan kontakt med omvärlden och utan sina vänner & föräldrar är svårt, så nu är det som en stor sten har släppts från bröstet bara för att jag har internet.

här finns så mycket vackert.

Okej, måste börja med att säga att jag är så himla stolt över mig själv.

Efter stranden idag så tog jag en dusch och fixade och donade lite. Tittar efter en stund in i Camillas rum och får se att hon helt plötsligt är uppkopplad mot internet. Till min stora förvåning så ligger hon och sover och flyger upp när jag börjar prata med henne, med andra ord visste hon inte om det själv heller. Efter en stund försvinner uppkopplingen, som är till internetcafét i samma hus som oss.

Jag gick in i mitt rum skrev upp de synliga nätverken från min dator och gick ut på gårdsplanen. Där mötte jag en mamma och dotter, där dottern kunde engelska. Jag frågade om hon hade internet och i så fall om hon kände igen någon av dessa användarnamn, men det gjorde hon inte. . Det finns ca 7 trappuppgångar från gården men de som är längst bort borde jag inte få någon signal ifrån så jag fortsatte in i ena trappen, kom ner, gick in i nästa och så vidare. Det var inte så många som var hemma, så jag pratade bara med ca 5 stycken. När jag står framför den sista dörren så tvekar jag och är nästan på väg att vända och gå hem, eftersom detta var i den trappuppgången jag träffade de första och hade ingen aning om var de bodde. Tänkte att det skulle bli så pinsamt och jag skulle nästan framstå som desperat.(jaja, det kanske är lite sanning med) :P Men äsch, jag får väl bara be om ursäkt tänkte jag.

Vet ni? Denna människa som öppnar var den människan som hade det nätverket som jag har bäst mottagning mot. Självklart fick vi låna hennes internet och gav mig säkerhetsnyckeln. Jag känner mig som en människa igen, jag har internet i lägenheten ffs!

RSS 2.0