himlen faller ner.

Idag kan man faktiskt säga att det har varit en mörk dag här nere på Rhodos. När jag skulle gå till jobbet imorse så fick jag, hör och häpna, ta på mig min vindjacka för det spöregnade! Sedan såg det ljust ut ett tag innan ett stort svart moln drog över hotellet och det började att regna igen och blixtra. Ni vet sånna klara blixtrar som går över horisonten. Det enda jag egentligen ville göra då var att springa hem och hämta min kamera för att ta kort. Sen kom jag på mig själv med att jag faktiskt stod och väntade på en arrivialbuss från flygplatsen.

Jag har även lärt mig att det finns en stad som heter Molde i Norge, for your information!

jag känner en sån lättnad när musiken går på igen.

Har ju faktiskt glömt att visa hur man såg ut under kick off'en, mest av den anledning att när jag skulle ta med mig kameran upptäckte jag att den var urladdad! Det är bra med framförhållning! Men en bild har jag i alla fall lyckats hitta! Martin skulle vara en fjäril men ändrade på det hela och han blev en fjärilsfångare istället med hov och allt(rosa nagelack hade han till och med)!


jag fick en sån där plötslig lust, men inte hade ro.

För en gångskull har jag sett till att göra någonting på min lediga dag. Först så blev det en vända förbi hotellet för att sen gå och möta Malin & Linn vid bussen som skulle ta oss upp till Rhodos stad. Där blev mötte vi upp Magnus, Hanna, Nino och hans vän på en pizza i hamnen. Sedan skulle vi "bara" gå en vända till H&M och ut kom man 63 € fattigare, men det kan man väl vara värd? Det spännande är att jag köpte en byxdress, som jag alltid sagt är så fult, men man är väl inte sämre kvinna än man kan ändra sig. Eller vad säger ni?

Sedan blev det en choklad frappe på Starbuck's för att vi sedan skulle bege oss vidare mot en frisör. Så äntligen har jag klippt mig! Tro inte att ni kommer se någon skillnad, men nu försvann ett dåligt samvete som legat över mig ett tag. Sist jag klippte mig var nämligen precis innan jag lämnade Tunisien förra året. Såå, det var på tiden så att säga.

Och jag får be om ursäkt för dålig uppdatering här, jag har varken haft tid eller lust att skriva något den senaste tiden. Det är mycket som snurrar i huvudet nu och idag har jag faktiskt gjort en förändring i mitt liv. Men det är inget jag delar med mig ännu, det återkommer jag om :)


som ett kliande, svidande skavsår.

Att jobba på ett sånt här hotell får en bara att vilja ha semester med. Hmm, fast på ett sätt lockar endå den svenska sommaren mer. Men min största önskan just nu har inget med semester att göra, utan det handlar om herr askmoln som inte är välkommen till varken Rhodos eller resten utav Europa. Deal?

vi sörjer en förlorad last.

Den här låten känner jag för ikväll, det blir att sätta den på play på ipoden på hemvägen nu. Godnatt!


det är de små sakerna som gör det hela.

  • En ganska lång konversation tillsammans med Joakim igår.
  • Ett sms som verkligen värmde i hjärtat från Maja idag.
  • Ett samtal med mamma och bror idag.

Det krävs inte mycket, det är de små sakerna som är viktiga att får höra och dela med sig av ibland.


du har allting jag sagt på tape.

Åter igen har jag landat på jobbet efter att ha varit hemma i någon timma. Har hunnit prata med mamma och bror men också läst en stund. Försökte också få tag i farmor eftersom det är hennes födelsedag idag, så jag får väl skriva det här istället gratulerar på födelsedagen! :)

Nu väntar jag på att de ska ringa från flygplatsen och säga att min buss är på gång hit ner till Kolymbia. Men hon hinner nog bli ganska mycket innan jag är hemma så det är ganska skönt att jag inte börjar förrens vid 4 imorgon.


som om det vore uppenbart.

Jag har en plan! Det senaste dygnet har lättat upp tankarna ganska mycket och jag har fått lite klartecken i något som varit frågetecken förut. Just nu väntar jag bara på ett svar ifrån en studievägledare om när det finns möjlighet att plugga matte C, sen kan jag börja lägga ihop pusslet igen. Sen är det snart dags att söka till vintern med, tro det eller ej. Det känns som att man nyss kom hit, men tankarna har börjat och jag har nästan bestämt mig för mitt val. Men jag borde ju ha lärt mig vid det här laget att jag inte ska planera allt innan jag har alla detaljer. Så vi får se hur det blir.

Annars så har jag precis ätit lunch här på hotellet och jag & Casper försöker få tag i en bil så vi kan åka en vända till Carrefour och handla lite. Har också tittat klart på första säsongen av Gossip girls den här morgonen och fick smått panik när jag skulle sätta igång säsong II att den inte fungerade! Men nu har jag laddat ner VLC(hur jag klarat mig utan det hittills är den stora fråga) så det kan tänkas att det blir några avsnitt av den säsongen ikväll! Det har jag förtjänat!


kväll blir natt och tankarna för stora.

Min lediga eftermiddag har jag spenderat hemma. Först så var jag faktiskt duktig och städade och torkade av alla ytor. Sen unnade jag mig ett glas sangria på balkongen i solen tillsammans med min bok. Det var inte helt fel, är man ledig så är man. Sen gick jag in och la mig i sängen och glodde på en film. En helt okej halvledig dag med andra ord.

Jag passade även på att ta några bilder från rummet för er som är intresserade att se hur man lever här nere i Hellas. Så på den första så ser ni ungefär hur mitt rum ser ut, med balkongendörren öppen. På den andra bilden så har jag min wall of fame, alla älskade och underbara människor som man har fina minnen ihop med. På rummet har jag även ett eget badrum, ganska litet så jag skippade en bild på det.



  


hur du sträcker dig och stretar.

Jag förstår inte hur jag lyckats få så förbannat många myggbett på mina ben och fötter! Det kliar som bara den och jag vet att man inte ska klia tillbaka men det kan inte hjälpas. Jag tror det är för att jag inte har Janne hos mig den här sommaren, för i Tunisien var det hon som fick alla myggbett i vår lägenhet. Så jag var lite nöjd för då lät de bli mig, men nu får jag väl äta upp att jag var sån.

Nej, nu ska jag hem och badda mina stackars fötter i salva. Men först ska jag köpa en sån där som håller myggen borta, som man sätter i vägguttaget. För nu ska de små liven inte få dela rum med mig längre, de ska ut!


kom och värm dig vid glöden.

Idag råder det ingen tvekan om att det finns både svenskar och finskar på hotellet. haha! Det gnabbas och retas för fullt, och allt på grund av lite hockey. . Det kommer bli spännande att komma till jobbet imorgon det är en sak som är säkert. Men för min del så tror jag att jag skippar det hela.

Mesta dels för att jag vet vilken dag jag kommer att ha imorgon, att den kommer att vara lång är bara förnamnet. Sen har jag också blivit beroende utav Gossip Girls, som vanligt när jag börjar se på en serie. Så jag vet att den väntar på mig där hemma. Så jag kommer nog att vara onyttig och köpa med mig lite chips och titta på det istället, det är liksom mer min grej.




hur vill du leva när tiden går för fort?

Min lediga dag idag har jag spenderat inne i Rhodos stad tillsammans med Elsa och Robin som här på semester här nere. :) Det blev en lunch i gamla stan, shopping på H&M och en fika på Starbucks. Inte helt fel, alltid härligt att träffa välkända ansikten. :)

Men såklart var det första Robin skulle klaga på var min dialekt. Haha! Jag vet, jag pratar inte Eskilstuneskiska nu. Utan det är en härlig blanding av alla dialekter i Sverige med en touch av danska och norska. Det ni! Det är det i alla fall inte alla som klara av!

Nu blir det i alla fall Eurovision tillsammans med kollegorna här på hotellet, så nu är vi dressade och klara för att heja fram Saade! haha!


allt man tog för givet.

Sommarn miste lite av sin fägring, solen miste lite av sin glans.
När det jag hade hoppats på föll ihop och gick i kras.

Jag måste verkligen sluta upp med att planera mitt liv innan jag vet att allt går i lås. .

jag kunde aldrig stanna upp.

Tidigare idag fick jag ett sms från Anton där det stod att han och Casper hade köpt varsin present till oss alla i teamet under deras utflykt till Lindos och Rhodos stad. Så vi skulle träffas nu vid 22.30, vilket vi var tvugna att skjuta upp lite efter som Saade sjöng precis då.

De hade lagt ner lite tanke bakom varje present måste jag säga. Jag fick hur som helst en penna med med en rosa giraff på så alla ska veta att det är min penna. Jag har nämligen på alla mina pennor en lapp där det står "Elin" på eller till och med "Don't even think about it! Elin's pen!". Pennor försvann nämligen lätt på Tenerife så allt var tvunget att märkas med namn. Anton har lovat att jag ska få ha den här på service nu med. haha! Nu måste jag bara hitta en pennvässare. .


vi skulle andas nånting nytt.

Dagen idag har jag spenderat mesta dels till havs. Och tack gudarna för att det faktiskt inte blåste så mycket, vilket medförde att det knappt var några vågor alls. Destinationen för dagen var ön Symi som ligger ca 1,5 timmas båtfärd från Rhodos. Riktigt fint var det! Men det är nog inget ställe jag skulle vilja spendera en längre tid på, det räckte med några timmar sen hade man sett allt. ;)


jag vill förändra nån av oss.

Just nu befinner jag mig på ett café nära våra lägenheter tillsammans med Jenny, Maria och Johanna. Vi tittar på semifinalen av Eurovision, eller ja. Jag sitter med Winnerbäck i öronen och tittat upp då och då. Så mycket har jag sett för att ställa frågan, vad i helvete är det för bidrag? Vet du dock inte ens hur vår låt är men vi har i alla fall kommit fram till att det ska röstas på lördag. Jag menar nu har vi ju grekiska nr och då kan man minsann rösta!


jag tänkte jag skulle höra av mig.

En uppdatering i tillvaron kanske vore på sin plats, eller var säger ni?

Jag hade en underbar vecka tillsammans med mamma och pappa förra veckan och i förrgår åkte dem tyvärr hem igen. Det kändes allt förkort måste jag säga, men jag är så glad och tacksam att de faktiskt, hittills, varit och besökt mig på mina destinationer. Jag tror det också ger en större inblick i hur min vardag faktiskt ser ut. Men det blev en hel del tid tillsammans och vi hann runt om på ön till de större sevärdheterna.

Tack för att ni finns och alltid står bakom mig!


ett vykort ifrån längesen.

Det blev tyvärr inget Marmaris för oss idag. Fast det är nog på både gott och ont ska jag erkänna. Det onda är att jag gärna hade velat se Marmaris och uppleva det tillsammans med mamma och pappa. Det goda är att det var en så otrolig sjögång så jag är glad att båten var inställd så jag inte behövde uppleva den båtresan.

Men imorgon och på fredag ska jag i alla fall spendera tillsammans med dem!

Hoppas ni har det bra där hemma, hörde rykten om snö igår. .

för att känslorna gick runt.

Nu var det verkligen jag satte mig ner och skrev lite här och det har faktiskt lite olika anledningar. Den största är som sagt va att vi flyttat nu och än så länge finns det inget internet där. Den andra är att mamma och pappa är här, så all den lediga tiden vill jag ju självklart spendera med dem. Men ikväll är jag allt för trött för att bege mig iväg till deras hotell. Började vid 8 imorse och slutade nu plus att det har blivit 2 sena kvällar nu för att jag varit hos dem. Men det lever jag så gärna med!

Men imorgon är det upp tidigare än vanligt för vid 06.30 kommer bussen och hämtar mig för jag ska och studera våran utflykt som går till Turkiet och närmare bestämt Marmaris. Som tur är så får jag underbart sällskap med mig, goda kollegor och mina föräldrar. :) Sen har jag bokat en hyrbil för torsdag och fredag så ska vi ta oss runt på olika platser här på ön. Jag vet att pappa så gärna vill se akropolis i Lindos tex.

Vad jag njuter av livet just nu!

RSS 2.0