You'll remember me?

Nu ska jag kliva in i den själviska fasen igen och bara tänka på mig själv. Vad vill jag ha, hur vill jag ha det, när vill jag ha det? Wish me luck, nu är det jag, bara jag som gäller!

peace and love to everyone that you meet.

Har bytt dag med Camilla idag, för hon ville gärna gå på Bob Sinclar ikväll på BoraBora(love generation, sound of freedom, rock this party m.m.) och jag ville hellre ha flygplatsen. Så jag började kl. 8 imorse och skulle sluta vid 14 men jag kom ganska nyss hem. Så nu ska jag se till att tvätta lite och laga mat innan det är dags att vara på kontoret vid 21.00 igen. Köpenhamnsflyget är, som det ser ut nu, ca 2 timmar försenat också så det blir en lite längre kväll/natt på flygplatsen. Det är jag och grabbarna grus(Brian, Morten & Jimmy) så det blir nog bra.

Nej, tvätta var det!


men det är lika svårt för mig.

Idag har varit Linns dag och jag har tänkt på dig hela dagen, det gör jag varje dag, men lite mer idag. Min andra halva blev 22 år och det är dagar som denna man vill vara hemma. Det är tur att hon befinner sig i Danmark, det gör det hela lite lättare fakitskt.





tack för att du är du och att vi blir vi!


långsamt glömmer man bort allt.

Nu har jag mellan landat på kontoret igen, jag hann hem en vända efter jobbet och pratade med min älskade mor, far & bror! Och snart ska vi bege oss ner till Royal Salem beach och äta grillbuffé som de har på tisdagar. Det är tur att man trivs så bra med sina arbetskamrater eftersom man nästan ordagrant umgås med dem dygnet runt!


du har så lätt att stampa sönder när du väl fått in en fot.
det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot.


du vet du kan förändra allting.

Ännu en arbetsdag är avklarad, men det är snart att dags att gå dit igen. Känns endå skönt att jag slutar vid fem imorgon, då hinner jag förhoppningsvis göra någonting efter jobbet. Det blir inte mycket tid över när man, som idag, kommer från jobbet vid kvart över tio.

Jag börjar få ångest inför vinterdestinationerna som snart släpps!? Har verkligen ingen aning om vart jag ska ta vägen. Så jag har tänkt att på fredag när jag har min lediga dag så ska jag se till att sätta mig in i allt från grunden. Men jag har några krav som måste passa in samt att jag måste bestämma mig om jag ska söka service and animation - guide eller guide. Det är verkligen något jag måste överväga, det är ju trots allt ett val man gör för minst ett halvår.

Skickade ett mail hem till Systembolaget här om dagen och hade fått ett svar från Teija när jag öppnade mailboxen idag. :) Jag hoppas ni har det bra där hemma, jag saknar er.

luften är sträv som sand.

Tiden går fort när man har roligt, har verkligen gjort allt annat än suttit vid datorn de senaste dagarna(förutom på jobbet då). I torsdags kväll fick jag ett in fall och frågade Janne om hon inte ville ta en roadtrip med mig, till Hammamet. ;) Hon ska gladerligen "ja" och ca en timma senare satt vi i bilen som var fullproppad med kakor, godis och dricka. hihi. Väl framme hos Brian blev det inte mycket gjort då klockan var rätt mycket.

En välförtjänt sovmorgon blev det på fredagsmorgonen innan vi fick för oss att låna bilen och åka ut till Nabeul. Det tog ca en 30 min att ta sig ur Hammamet, för det är så otroligt mycket folk här nu. Väl där ute gick vi runt nere på marknaden som hålls på fredagar. Men att gå ute i ca 45 graders värme är ingen höjdare, så vi åkte tillbaka och gick ner till stranden istället.

På kvällen skulle team Hammamet ut och äta middag och jag hade förberett mig på en lugn filmkväll men en halvtimma innan det var dags för Brian och Therese att gå så ringer Hannu och säger att jag också kan följa med. Gott och mysigt var det :)

Igår morse ringde Brians väckarklockan vid halv 5 och vid tio i kommer han in och tänder lampan, tack! Men det var bara att gå upp då bussen till Sahara skulle komma kl. 5 och hämta upp han, och mig med för den delen. Väl hemma i Sousse så gick jag bara upp på kontoret och började min arbetsdag vid 8. Det blev en lång dag kan jag säga. Pga den sommarfestival som började igår och presidenten som kom(om han kom) så var det köer överallt och därför tidigare la vi vår transfer till flygplatsen, så kl 14.30 blev jag upphämtad vid kontoret och var inte hemma från flyget förrens kl 1. Tuff dag, men jag älskar det! Nu ska jag palla mig iväg till jobbet och hålla välkomnstmöte tillsammans med Jimmy!


jag märker inte ljuset som smyger in.

För första gången sen jag lämnade Sverige, vilket är lite över 3 månader, har jag fått prata med min älskade mormor! Jag bad mamma i helgen att jag ville så gärna prata med henne och se henne. Så idag ringde pappa när jag precis höll på att plocka ihop på jobbet och frågade om jag var på väg hem, vilket jag var. Han sa att de hade tagit med datorn och det mobilabredbandet till mormor. Överlycklig som jag blev började jag gråta när jag berättade för Pipsa och Camilla att jag äntligen skulle få prata med henne. Min älskade ögonsten!

Jag nästan sprang hem och när jag loggade in så fanns de där och vi satt och pratade i drygt en timma. Så oerhört skönt! Som jag älskar henne!



för när du säger det så tror jag dig.

Jag skickade ett grattis-sms till Tobias tidigare ikväll och fick ganska raskt ett svar. Jag vet att det är löjligt men det betyder så mycket när man får tillbaka att man är saknad där hemma! Här om dagen fick jag ett meddelande på msn från Kim där han skrev att han hade dröm att jag var hemma och var helt överlycklig men när han vaknade insåg att så inte var fallet. Det är små saker, men det är stora saker för mig!

Nu har jag även passerat 3 månaders sträcket i Tunisien, vilket betyder att jag faktiskt måste ha tillstånd att vara kvar i landet. Detta tillstånd ligger förhoppningsvis på polisstationen här i Sousse, jag skulle kanske försöka ta mig dit imorgon och hämta ut det. ;)


med den vanligaste av planer.

Jag hade faktiskt sett fram emot den här dagen då jag visste att jag skulle få sluta kl. 17. Men av vissa anledningar så kom jag inte därifrån klockan halv nio. Den sista timman var visserligen självförvållad, men det var mysigt att sitta där och umgås med Tehri och Camilla. Efter service så kom Janne och Jimmy tillbaka också, då bestämde vi oss för att gå ner till La Fieasta och äta.  Nu ska jag försöka få lite sömn innan det är dags att gå mot jobbet igen. :)

"Fuck man! De er helt sindssyg!"


ni är dem enda, ni är dem bästa.

Jag har världens bästa mamma, pappa och bror! Nu har jag fått pratat av mig i en hel timma. Det är konstigt hur det kan få en att må så mycket bättre, det är som att en sten ramlat av mig.

Tack för att ni alltid står bakom mig! <3




ibland blir jag så störd av tystnaden här.

Känner ni igen den här känslan att att man bara går till jobbet, hem och sover, för att sen gå till jobbet igen? I en sån här period är jag i nu. Idag har jag i alla fall haft en halvdag ledigt så jag har hunnit gjort lite annat. När jag kom hem somnade jag någon timma på soffan. Sen gick jag in och la mig i sängen där det blev en film, inte mindre än Kopps. Man känner sig lite smådum när man ligger och asgarvar för sig själv men.

Sedan kom Janne hem och frågade om vi inte skulle gå och äta någonstans. Sagt och gjort, vi hamnade i Port El Kantaoui's marina där vi hade en trevlig middag ihop. Jag älskar att spendera tid med dig, det är så lättsamt och vi kan prata om allt. Det uppskattas verkligen!



jag är född i en spökstad.

Jag vill börja med att säga att jag är oerhört avundsjuk på er hemma i Eskilstuna ikväll!

Igår hade jag min lediga dag som spenderades i Hammamet. Kom inte dit förrens vid halv 12 i torsdags så louagen inte blev full, så det slutade med att en som skulle åka med betalade lite extra bakom ryggen så kom vi äntligen iväg. Väl framme njöt jag bara av några glas vin och trevligt sällskap. Igår gick vi inte upp förrens omkring 12 och när vi väl gjorde det bar det av mot Miramar för att äta lunch.

Vid klockan två hade Brian bestämt att vi skulle iväg och köra fyrhjuling(något vi på fritidsresor inte rekommenderar). Ut långt ute i ingenstans körde de oss först innan det var dags att sätta sig på fyrhjulingen och köra ännu längre ut i ingenstans. Jag tyckte farten var helt okej, till att börja med men Brian tyckte det skulle gå fortare så det var bara att hänga på guiden och han. Jag är glad att det inte var någon hastighetsmätare på den. . När vi kom tillbaka efter någon timmas körning, kan jag meddela att jag var full med sand överallt! Mina ögonlock är ny peelade på insidan och jag har gråtit sand i ett dygn nu. Men det var helt klart värt det.

Väl tillbaka i Hammamet igen beslutade vi oss för att gå ner och bada, som slutade i att vi hyrde en trampbåt och låg ute på vattnet och badade i någon timma. Väl hemma igen blev det en dusch för att få bort allt saltvatten och sen blev det middag på La Coupole. Åkte med bussen som skulle till Sahara imorse tillbaka till Sousse, så det blev en tidig morgon då bussen hämtade oss 05.10. Så nu är jag skapligt trött, men det har jag inte tid med för om någon timma är det flygplatsen som gäller!


Så här snygga var vi innan åkturen!

till en värld till ett land till en stad till ett liv.

Home again! Finns det någon bättre känsla än att vara helt trött i fötterna, och resten av kroppen med för den del, och sen få lägga sig i sin säng? Det är nästan oslagbart. .

Imorgon börjar jag inte förens kl.12, så jag hinner i alla fall sova några timmar. Sen jobbar jag fram till 21, då jag, direkt efter, ska ta mig iväg till louage station och vidare till Hammamet där jag ska spendera min lediga fredag med Brian. Det blir mysigt. Men nu är det i alla fall dags för mig att sova några timmar. . .

jag drar mig sakta undan.

Igår var verkligen en piss-dag!

Men dagen idag har varit betydligt bättre, har fått en hel del gjort och det kändes som att jag kunde lämna jobbet utan att ha något ogjort. Camilla och jag tog oss en sen lunch på Farmers med, vilket inte alls var helt fel. Båda två fick nog rensa luften lite varvat med att telefonen ringde. :) När jag sedan säger att vi kan ta notan så säger servitrisen att, det redan är ordnat och pekar på ett annat bord. Där sitter en som jobbar på Tunisie Voyage som hade betalat för vår mat med. Vi blev lite förvånade men det var en himla snäll gest. :)

Tog mig sedan hem i den underbara värmen! Jag frös faktiskt när jag gick till jobbet imorse, vid 25 grader. Nu håller jag på och tvättar mina skor, som ska vara vita men hade fått en brun nyans. Annars så är det transfer som gäller ikväll. Älskar flygplatsen, synd bara att du inte är där.

vi är dom som vill ha allt.

Loggade precis in på facebook och på startsidan möts man av status uppdateringar i samma stil, "det är så himla varmt, jag håller på att dö". Varför klaga när man kan stanna hemma på världens solsemester istället för att betala dyra pengar och åka iväg någonstans? Jag vet hur mycket det skulle klagas om det skulle regna hela sommaren istället, så köp en fläkt och njut! :) Själv har jag världens solsäkraste jobb och trivs med att jobba i 35 graders värme med turister!

Jag känner mig relativt utvilad efter att ha sovit i 10 timmar, vilket verkligen behövdes. Men nu är det upp och hoppa för snart väntas det jobb.



det hörs en röst som är saknad?

Jag ville bara meddela att lammet inte var det som bjöds på igår. Han är igång igen, antagligen sov han bara. .

Funderar på om jag skulle ta mig ner till Slim center och gå runt där en vända innan det är dags att ta sig till jobbet som börjar kl.12. Egentligen skulle jag nog helst sova någon timma till, men det vet jag att jag kommer göra direkt efter jobbet ikväll så man måste väl försöka fånga dagen utanför kontoret med. Skulle även behöva åka till Polisstationen och lämna in mina papper om uppehållstillstånd, eftersom mina 3 månader som man får vara här snart är slut. Helt plötsligt blev det mycket saker att göra. .

det är en konstig värld vi lever i.

Hade först tänkt att gå hem, men i så fall hade jag gärna pratat i telefon eller haft någon med mig. När dessa krav inte kunde uppfyllas så blev det istället en taxi. När vi kör upp på min gata så visar det sig att den har blivit avstängd lite längre fram. Så jag ber taxichaffören att stanna så jag får gå sista biten.

När jag kommer längre fram så visar det sig att det är ett bröllop som firas här nere på gatan. Är det inte lite spännande att de bara kan stänga av en väg själva, utan att polisen bryr sig, för att fira ett bröllop på gatan? Ibland känner man verkligen hur långt ifrån Sverige man faktiskt är.
En notering jag även gjort är att lammet har tystnat . . det kan var bröllopsmaten?


jag kanske stannar här ett tag.

Vem har placerat ett lamm utan för min balkong? Jag har inte sett den, men den är där ute någonstans och bräker som bara den. Kan ägaren vänligen hämta den och kör den till landet där den ska vara, inte i Sousse centrum!

Nu har jag fått sova några timmar och det är dags att bege sig ner mot staden. Vi har nämligen finbesök från Djerba, så jag ska ner och träffa härliga Nina nu :) Vi tänkte ta och äta någonstans sen får vi se vad som händer :)


you took my hand became my guide.

Klockan 2 i natt landade jag i min säng och fick sova. Flyget var en timma försenat och sen hade jag transferbussen till Monastir, vilket är en bra bit utanför Sousse. Så när klockan ringde vid kl. 7 var inte jag så morgonpigg, inte för att jag är det någon morgon men mindre denna. Men det var bara att ta sig upp och gå till jobbet.

Nu är jag i alla fall hemma igen och ska njuta av mig halva lediga dag. Så nu blir det en film och popcorn. .


den världen rymde inga fler.

Jag tror att de har bröllop utanför! Det har dunkat högmusik ur högtalarna i timmar nu. Men inte ska man klaga, jag får ju gratis vaggvisa i form av den senaste house-musiken! ^o)

Dagen idag har varit tuff och ingenting ville sig inte riktigt som jag ville ha det. Men jag hoppas verkligen att jag fick ordning på allt nu och att utflykten till Sahara går smärtfritt imorgonbitti. Har legat och tittat på Bröllopsfotografen, men efter att ha dragit tillbaka filmen 3 gånger för att jag somnade gav jag upp. Det är ett tecken på hur slut jag faktiskt känner mig just nu. Men imorgon är det en ny dag med nya utmaningar! GOL & flygplatsen står på schemat, det är en bra kombination I think! Nu ska jag och min bästa vän, servicetelefonen, sova och förhoppningsvis gör vi det till imorgonbitti då klockan ringer.

                                                                                                                                               Jag saknar dig!


the jokes the laughs the teardrops too.



I hope you feel the way I do. I hope you give yourself up too.
I'm damned to feel the way I do. What have I done to fall so hard for you?


du hör vindarna från slummern.

Oh, äntligen hemma efter en händelserik dag! På schemat stod det att jag skulle sluta kl. 14 men vi var inte riktigt klara då. Efter det så gick jag och Christina ner och tog en jordgubbs smoothie på caféet nedanför oss, den satt inte helt fel! Vi hade en trevlig stund och bara pratade om allt mellan himmel och jord.

Nu är det bara att ladda om batterierna för klockan 21 är det dags att åka ut till flygplatsen för att ta emot Köpenhamn & Oslo flygen som kommer. Har jag sagt att jag älskar flygplatsen? ;)

ja, det finns så mycket måsten.

Jag hann med att vara lite lat och duktig idag!
Det blev först 4 timmar på stranden med det enda man behöver, en bra bok och ipod! Sen är det himla roligt att titta på folk med. Jag kunde knappt hålla mig för skratt när jag såg en äldre kvinna gå i vattnet med "swimpi" på sig. Självklart var det en bra lösning eftersom hon kunde antagligen inte simma, men sånna är till för barn. Jag skickade direkt ett sms till mamma och frågade vart världen var på väg samt om vi skulle köpa sånna till mormor. Precis när jag fick ett svar från mamma så kommer kvinnans vännina gåendes förbi mig, hon också med swimpi på sig. haha, så söta. Hon trodde även att mormor skulle förstå att det inte var så passande att använda det.

När jag kom upp igen så blev det att slänga in en tvätt i maskinen, sängkläder och jobbkläder! Det högst prioriterande eftersom det är mycket jobb och sen går man bara hem och sover. ;) Vidare började jag att plocka undan saker på mitt rum, sen in med damsugaren. Efter det var jag faktiskt duktig och städade hela stora toaletten, så nu riktigt blänker det där inne! Det är inte så roligt att göra kanske, men det är himla skönt när det är gjort.

Nu kom jag precis hem från vårt Blue Star som vi varit och ätit grillbuffé på. Himla mysigt och gott. :)

vet du vad frihet är så säg det nu.

I valet och kvalet vad jag ska göra idag. Jag skulle verkligen behöva städa, tvätta och handla. Men jag vill inte vara duktig, inte just nu, kanske senare. . Ja, så får det bli! Stranden nu och duktig senare i eftermiddag.

jag lämnar inte vakan tills jag vet.

Jag kan inte sova och Janne kan inte sova. Så nu ligger vi här i varsin säng, hon i sitt rum och jag i mitt och pratar med varandra på facebook-chatten. Det är väl att utnyttja sitt internet optimalt? Vi bestämde precis oss för att mötas i vardagsrummet för att få igång AC:n, för nu mina damer och herrar börjar det bli riktigt varmt i Tunisien. Varmt har det varit länge men inte denna fuktiga och outhärdliga värmen på natten så man inte kan sova, nu fanns det i och för sig fler faktorer till att vi ligger vakna. 


                                                                                                                        Hur ska jag veta vart jag har dig?


kvällsblå skymning in i bilen.

Linn visste precis vad jag behövde när hon kom ner hit!
 
8 stycken böcker(har börjat på den första och jag är fast) och en bacardi razz! Najs!


so this is what it feels like. .

Jag är hemma från en blixtvisit på Djerba! Men vi hann med allt vi skulle göra, plus lite till. Måste erkänna att det kändes bra att åka dit och friska upp minnet lite.

Dagen idag har bara flugit förbi, har haft GOL mellan 12-21. Det har varit en hel del att göra men det kändes som att jag hann göra allting och nu slipper jag vara hemma med den känslan i magen så att jag inte kan sova. Efter jobbet åkte jag & Christina till Bonapart och åt mat. För min del blev det pasta med räkor och Christian tog pasta med pesto, vilket inte alls smakade dumt för att vara första måltiden för dagen ;) Men nu ska jag sätta igång en film och bara vara, för imorgon är det någon som är ledig utan en massa måsten.



Haha, nu var jag på väg att avsluta inlägget med:
"Med vänliga hälsningar Elin Guide Online" ;)


mitt i allt så ska man räcka till.

Precis nyvaken och njuter verkligen över att ha en ledig dag! Ska snart bege mig ner mot stranden där Linn, Emelie och Jenny ligger och lapar sol! Haha! Så vi ska bara njuta av varandras sällskap och göra så lite som möjligt. Lite senare måste jag dock gå förbi jobbet och göra klart lite saker, som jag hade tänkt göra imorgon, men nu blev planerna lite ändrade så då går inte det. Jag kommer till det sen. . Ikväll hade jag i alla fall tänkt ta med dem ut till Port El Kantaoui och äta på någon mysig restaurang nere i marinan.

Det blir inte allt för sent för sen måste jag hem och packa. Jag ska nämligen sätta mig på ett plan tillsammans med Camilla ner till Djerba tidigt imorgonbitti och stanna över helgen. Det ska bli skoj men samtidigt känns det jobbigt, för det betyder att jag måste säga hejdå till Linn, Jenny & Emelie ikväll. Det vill jag inte, men samtidgt så får jag vara glad att jag hinner vara med dem hela dagen idag.

hör du ljudet av juli där utanför?

Oh, gissa vem som har världens bästa morbror som precis har skickat över den nya plattan med kent?! Tack, Anders!

Idag har jag gått i Medinan tillsammans med Linn, Jenny och Emelie. För min del införskaffades det ett par röda skor och ett halsband. De andra damerna shoppade på friskt vad det gäller skor, som vi betalade ca 100kr paret för. ;) Sen tog jag med dem till en lokal restaurang där inne som bara serverar tunisisk mat. Himla gott! Men nu tror jag att det snart är dags att sova för min del. Imorgon blir det välkomnstmöte på Queens tillsammans med Morten. Sen är tanken att det blir utgång på kvällen med mina damer!

RSS 2.0