löven ligger klistrade mot marken.



Idag har jag tagit mig ett steg i rätt riktning, men det är en bit kvar till att vara frisk. Så min dag har, även idag, spenderats i soffan. Mellan klockan 14-20 har de sänt Paradise Hotel, i repris då, men jag har i princip suttit klistrad. Haha, tittade aldrig på det när det gick på tv. Vilka intriger! Ojoj, snacka om att göra pengar på människor! Det är ett sånt program som man undrar hur fan man kan komma på. Men det är underhållande, det är det verkligen. Ne, nog pratat om det.

Som det ser ut nu så hann in Nima komma ut ikväll, vilket är lite tråkigt eftersom jag hoppats på det. Men vi ses väl imorgon istället :) Nu blir det en sällskapsresan film från boxen jag köpte till mig själv i julklapp.

utanför på trappan får frosten dig.



Jag är på bättringsvägen! Men jag tror jag har missat de finaste vinterdagarna på länge eftersom jag bara kunnat vara inne. Lite mer snö skulle ju inte skada, men det är faktiskt otroligt fint ute nu :) Igår var faktiskt den första dagen sen juldagen jag varit ute en längre stund. Andreas fick inte igång bilen hemma så nån var tvungen att åka dit med bil och startkablar, jag stod på mig emot mamma och sa att jag orkade. Jag orkade ett tag, men efter att vi försökt med startkablar, dra igång den(utan resultat) vidare till Arver för att köpa ett nytt batteri. Fick jag världens hostattacker och det slutade med att jag låg på Andreas soffa och han fick byta batteri och så själv. Aja, man vet ju inte hur man mår förrens man utsatt sig för lite ;) Men idag blir jag nog inne som det ser ut.

Nima var precis här, oj så glad jag blev av att se han. Det kändes som en evighetsen sist! Samtidigt så vet jag hur lätt han blir sjuk så jag förstår varför han inte vill umgås med mig :) Den enda som har stått ut med mig dessa dagar är min mor och nu har hon börjat hosta :/ Vi får hoppas att hon inte blir värre så hon får gå igenom samma helvete som jag gjort.

jag tror på godhet och bättring.



Jag är fortfarande sjuk i form av förkylningoch en massa feber. Nu är faktiskt den enda gången idag jag kännt mig ganska pigg, hoppas de håller i sig. Med andra ord har jag inte gjort så mycket idag, mest legat i soffan och sovit från och till. Men här kommer lite bilder från juldagen. :)




Ni är dem enda, Ni är dem bästa.

precis när dammet lagt sig ner.



Nu har det verkligen varit dålig uppdatering. Julafton har varit och jag har fått en massa fina presenter. Juldagen har också passerat, då blev det som vanligt kalkon hos mormor och på kvällen utgång med vännerna. Bilder kommer upp senare. Just nu ligger jag hemma i soffan och glor på film och jag mår verkligen piss! Feber, ont i halsen och allmänt hänging. :/ usch det är inte riktigt vad jag har lust med just nu! Ne, nu ska jag krypa ner under filten igen.

Sen får vi faktiskt inte glömma att mitt hjärta fyller år idag. Grattis på 21årsdagen! :D

god jul.



Nu har det varit fullt upp de senaste dagarna. Var som sagt va på stan med Anna i måndags, det var verkligen skoj och umgås med henne igen! Det blev tapas till lunch och en hel del skitsnack. Det tackar vi för :) Senare på kvällen kom Madde förbi och vi åkte in och handlade lite kina mat och åkte hem hit igen och glodde på en film och pratade. Så skönt att ha dig hemma :) O tack för födelsedagspresenten!

Dagen innan julafton blev det mest julstök hemma och jag lyckades sätta rekord genom att gå på tuna park för 5:e dagen i rad denna vecka. haha, hittade något gjorde jag ju inte heller denna gång. Men ett rekord är alltid ett rekord ;) Min julafton blev lyckad tycker jag, förutom att inte Nima ville följa med, men det är sånt man får respektera. Fick en resväskan, presentkort på big travel, kaffebryggare, vattenkokare, toastjärn, presentkort på MQ, ett halsbandsbelock och en efterlängtad jacka. Ne, nu får jag nog ta och sova lite om jag ska orka upp och åka till mormor för att äta kalkon.

jag dricker glögg med balkongdörren öppen.



Oj oj, hela dagen igår spenderades i Stockholmsskärgård. Vi tog oss med båt ut till en ö som heter Utö som bjöd på julmarknad. På vägen dit blev det frukost buffé och på hemresan blev det stort julbord. Själva resan med båten tog ca 2h 45min, så nog hann vi äta alltid. Lite förmycket till och med. Men det var en mycket trevlig resa. :) Halva dagen idag har mest gått åt till att slå in en herrans massa paket, jag är lite anti "paketinslagning i butik". Dels ser det halvhjärtat ut, jag tycker inte om att få sånna paket och dessutom blir dem lite mer personliga om man slår in dem själv. Sen har jag spenderat tid med Nima med. :) Den andra halvan har tillbringats med Linn. Vi har lagat lite mat och tittat på film. Sen har vi självklart haft fullt upp med den nya medlemen i familjen med, den lilla hundvalpen. Jonatan, derars förra hund, var de tvugna att ta bort förra helgen. Lilla Jonatan. . :(

Imorgon ska jag ner på stan med Anna, vilket var väldigt länge sedan. Det blir antagligen en fika och sen ordna de sista julklapparna. Det ska bli trevligt :)

i värme varm som slask och snö.



Nu har jag varit på Tuna Park en vända och handlat lite julklappar, men det mest saker till mig själv. Ops! Men jag behövde faktiskt köpa lite inpackingnar och fixering till håret. Det gäller att sköta om det nu! :P Är spänd på att prova en gelé jag köpte som skulle framhäva lockarna men att håret skulle naturligt ut, utan att bli stelt och se tillfixat ut. Vi får se hur det går, men jag hoppas det fungerar. :)

  
Håret är helt ofixat och jag är helnöjd! :D Tycker det blev jättebra.

det kommer bli en lång kall vinter.



Idag tog jag faktiskt en välförtjänt sovmorgon, jag har inte fått sova ut på veckor nu. Men nu är jag på topp igen! Igår blev en trevlig kväll med lite släkt och vänner. Det blev tre olika sorters pajer till middag och sen kaffe/te/saft och franskchokladtårsta(den är ju bara så ljuvlig). Jaha, vad fick jag då?

Mamma & Pappa
: Ett par jätte fina guldörhängen, fyra stycken tallrikar och blommor.
Nima: En ipod nano. Tack, hjärtat!
Farmor & Larz: Två stycken snapsglas
Andreas & Erica: En digital kortram. En sån man lägger in bilder själv på och sen visas dem i ett bild spel, självklart har de tagit bilder från hela min uppväxt. Vissa finare än andra :P
Mormor: Två stycken wiskey-glas samt ett par jätte fina blommor.
Anne & Håkan: Två stycken wiskey-glas, blommor, en vinflaska och en mindre så fin ljusstake :P Ljusstaken fick Håkan av någon iranier när han var där nere och jobbade och man kan ju inte bara slänga den så enda sättet att bli av med den är att ge bort den. :P Hmm, han kanske får tillbaka den i julklapp? ;)
Carina, Björn & Erik: Kents samlingsbox!
Agne m. familj: Ett presentkort på underbara hem.
Tack så mycket allesammans!

Ja må hon leva. .



Nu är håret fixat och det är verkligen "fluffigt" men det lägger sig väl om en vecka eller så :P Det börjar droppa in lite folk nu så jag skriver lite mer ikväll efter tårtan.

på håll såg jag ljusen dö i dimman.



Det blev ett lite nytt utseende i bloggen, vet inte om jag är nöjd. Men det blev ganska bra.
Imorgon händer det faktiskt två roliga saker. Först och främst så fyller jag 20. Vilket egentligen bara förändrar att jag får gå på bolaget själv samt kommer in på ställen som det är 20års gräns. För det andra ska jag antagligen premanenta mig, det är väl lite spännande. Hoppas det blir bra, om inte annat är det ju bara att platta ner det :P

Just nu väntar jag på att Nima ska hitta ut hit, men det lät som att han skulle tatuera lite senare så jag får väl fortsätta vänta ett tag till. Ne, nu måste jag plocka ur disken ur diskmaskinen som jag lovade redan imorse att jag skulle göra. Ops!

Just ja! Grattis, Lina Alm på 20års dagen!

alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt.



Nu är jag hemma igen! Kom hem med tåget klockan 7 igår och det känns så oerhört skönt! Men tillbaka till Helsingborg för ett tag. Igår var jag med om någonting historiskt :P Haha, jag syftar så klart på jordbävningen klockan tjugo över sex på morgonen. Jag hade precis somnat om och vaknar av att jag ligger och stutsar i sängen. Spegeln inne på toaletten trodde jag skulle ramla ner och gå sönder, men den klara sig som tur va.Jag var sådär, ni vet halvsovande och fattar inte vad som händer. Så jag trodde jag var dum i huvudet och vände mig om och somna om när det slutat. Sen ringer pappa några timmar senare.

Pappa: Hej, hur mår du?
Elin: Hej! Jo, jag mår väl bra. Vadå då?
Pappa: Du vet att du precis varit med om en jordbävning?
Elin: (börjar skratta) Skojar du med mig, jag som trodde jag var dum i huvudet och trodde det var en dröm.

Sen när jag kom ner till receptionen och skulle checka ut så drog jag ordvitsen "ja, det blev ju en skakig natt". Då berättar receptionisten att de knappt kände någonting där nere. Och det va ju klart att jag skulle bo högst upp i hotellet!

Men som sagt va nu är jag hemma och tänker förbli det ett bra tag framöver. Idag har jag varit hos doktorn och sen ute på Gunnarskäl för jag skulle rida Marengo. Men så blev det inte. Han hade en lös sko och jag ville inte dra bort den själv för hans hovar är ganska spruckna så jag ville inte göra någonting värre. Så jag ryktade han, mockade och fixade lite. Så nu fick han stå inne resten av dagen så att han inte skulle göra någonting värre i hagen.

vind i håret och vår sikt låg klar.



Det känns som att vi har gjort väldigt mycket idag, i alla fall gått mycket :) Vi åkte till skolan och jobbade fram tills halv 2. Sedan gjorde Alex och jag slag i saken och lämnade Sverige för några timmar. Destinationen var självklart Helsingör som ligger på andra sidan sundet. Där gick vi runt i, som sagt, några timmar och mest såg oss omkring. Det är lite roligt att i Sverige låser man in och har en hård ålderskontroll på starksprit medans man i Danmark ställer ut alkoholen på gatorna och dessutom är det lägre åldersgräns på att handla där. Tänk att två städer kan ligga så nära men endå vara så olika varandra.

När vi skulle ta färjan tillbaka till Helsingborg så träffade vi en jätte trevlig kvinna som vi pratade med hela båtresan över. Hon jobbade i Danmark och bodde i Sverige och som vi förstod så tjänade man ganska bra med pengar på andra sidan sundet. Minst det dubbla och att svenskar tydligen är rätt attraktiva på den danska arbetsmarknaden. Inte illa faktiskt!

Nu har jag precis lagt mig i sängen och känner mig helt mör i kroppen. Hann med att sola i solariet när jag kom tillbaka till hotellet vilket känns som ett himla bra avslut på dagen. Imorgon 13.36 sätter jag mig på tåget mot Eskilstuna igen, det känns verkligen bra. Hem till familjen, vännerna och älskade pojkvännen!

god morgon världen.



Nyvaken med datorn i högsta hugg! Det blir frukost om drygt en halvtimma, så jag måste nog skynda på lite. Vi fick sovmorgon idag ända tills klockan 11, vilket är grymt skönt. Något annat som är väldigt skönt är att jag åker hem igen redan imorgon, sen har jag ett välförtjänat jullov.
Sedan får vi se vad som händer med mitt liv..

Nu måste jag sätta fart, vi hörs!


två ögonpar i tomhet.



Fredagen blev lyckad, jag kom till Jönköping vid 6 taget. Då gick vi runt på A6 ett tag och vi fyndade lite julklappar. Sen åkte vi ut mot skogen, efter att ha handlat och köpt pizza. Det blev hem till tv-soffan och tittade på idol-finalen. Jag hade en mycket trevlig kväll med mina älskade flickor, Linn och Cecilia. :) Sedan var det dax att åka hemmåt, det blev bara en kort visit hemma, drygt 24 timmar. Men den var väl behövlig och den gick endast åt till att umgås med Nima.

Nu så är det bara 2 dagar kvar tills jag slutar, tågbiljetten är redan bokad och klar. Det ska bli så skönt att åka hem och veta att man får vara kvar hemma efter två dagar. Och framför allt få spendera mer tid med Nima men även med familjen.

rödljus.



Nu har jag gått och fundera på en sak ett tag, ingen större grej men i alla fall. Mitt nya favoritnummer är "118 118" och när man ringer dit så går det inte ens en signal utan de svara direkt. När jag är framme hos personen som ska hjälpa mig så blir jag alltid lika ställd. Ska jag presentera mig? Egentligen, vad spelar det för roll? Men jag tycker att det hör till att man presenterar sig när man ringer till någon. Men just till nummerupplysningen så tycker jag att antingen eller blir fel.
"118 118, det är . . . .  Hur kan jag hjälpa dig?"
"Ja, hej! Mitt namn är Elin Haglund"
"Eeeh, jaha hej"

verkligen.



Now I'm back in business! Ny laddare är fixad och min dator har inte mått bättre. Just nu befinner jag mig i Lund och imorgon är det äntligen fredag! Men imorgon ska jag inte hem, utan jag åker upp till Cecilia i Jönköping, där även Linn och Bobbo kommer att befinna sig. Det blir nog en ganska lugn kväll med idolfinalen, fick jag precis reda på. :) På lördags förmiddagen åker jag vidare hem mot Eskilstuna och antagligen följer Bobbo med hem då, men vi får se.

Annars så tycker jag att jag faktiskt har hunnit med ganska mycket idag. Först var vi på en skola i Helsingborg och hade en utprovning, sen åkte vi vidare ut till Höganäs eftersom vi glömt en spegel där när vi var där i tisdags. Efter det vidare in till till Helsingborg igen och åt på Asian garden, det var grymt gott med både sushi och thai mat på buffén. Mumma! En ny laddare till datorn införskaffades sen, eller rättare sagt byttes.

Vidare mot Helsingborgs gummi fabrik, som jag skrev i ett tidigare inlägg. Mamma ville nämligen ha några till lappar som vi kunde ge till några bekanta som inte köpt eller fått, eftersom de är så bra! :P Hela vägen dit satt jag och funderade förbrilt över vad personen vi hade kontakt med under den tiden hette, ringde till och med till Madeléne för att hon kanske skulle komma ihåg, men inte! Aja, när jag väl kom fram så behövde jag inte förklara länge vem jag var utan jag hade kommit till rätt person på en gång och han visste precis vad det rörde sig om. Har man inte lite tur ibland?! hihi. Förövrig så hette han Sven-Ingvar, det kommer jag aldrig att glömma nu. Fick höra väldigt varma ord om produkten vi tagit fram och sen visade han mig runt på fabriken. Han gav mig även en affärsidé till en annan produkt, i gummi förstås ;) Men det får bli en hemlis tillsvidare, bara han och Madeléne vet.  Sen var det dax att åka mot Lund, vi stannade på central syd(eller vad de hette) i löddeköpinge, hihi skoj namn. Där handlade vi lite och nu har jag även fixat två julklappar till! Det är nog i princip vad vi gjort idag, en verkligen effektiv dag! Oj, så långt det blev hoppas ni orkade läsa enda hit :)

det blåser genom hallen.

Aah, min datasladd slutade fungare igen igår! Så nu är jag datalös :P Ne, men vi får fixa det senare i Helsingborg. Men först måste vi lämna Karlstad som vi är i nu. Vi hörs senare!

gravitation.



Åkte från Eskilstuna till Karlstad imorse, så jag fick en extra natt hemma vilket var skönt! Nu skulle ni ju kunna tro att jag är i Karlstad nu, men icke. Efter att vi slutat på skolan var det bara att sätta sig i bilen till Helsingborg, där vi befinner oss nu. Imorgon blir det samma sak, men åt andra hållet. :/ Jaja, det är väl bara och bita ihop.

När vi kom fram till hotellet här i Helsingborg så visade det sig att jag hade klättrat ett steg på medlemsnivån. Man kan ju bli glad på grund av alla förmåner man får men samtidigt kan man gråta åt att jag faktiskt sovit så många nätter på hotell under de här två månaderna. ^o) Nu blir det att sova på söta örat, ska ju snart upp igen.

vi räknar dagar.



Jag var i stallet ganska tidigt imorse, hjälpte Amanda och dem och släppa ut alla hästarna. Sen gjorde vi iordning Cambello  och Morfen, och red iväg till Volvos demofält och klättrade med hästarna. Riktigt kallt va det ute! När jag kom hem igen efter några timmar i stallet så la jag mig i badet och bubblade ett tag, mycket välbehövligt! Nu hade jag tänkt att äta lite mat och sen lägga mig och titta på en film för jag har inte hunnit koppla av någonting nu när jag varit hemma så det är verkligen på tiden!

nu fryser gräset & går av.



Nu har jag dagens motion avklarad i alla fall :P Phu, det är ganska mycket häst att rida ihop men kul är det! Om det går att vara kär i stallet så är jag förälskad. Jag skulle dock aldrig klara av att jobba hel tid i ett, då tycker jag att det förlorar sin charm. Man ska inte behöva ha massa "måsten" utan bara göra lite vad som faller en in att göra, då är det mysigt :)

Nima är iväg och jobbar men han slutar snart så jag får åka och hämta han. Då måste jag bara förbi Gunnarskäl igen och göra mat till Cambello och mocka, eftersom jag fick lite bråttom förrut för jag va tvungen att hämta mamma från jobbet. Sen hem igen och göra precis det jag hade tänkt att göra nu, titta på film!

ps. Har tittat klart på "Mysteriet på Greveholm" nu, lika bra som förra gången! Näst på tur står Ture Sventon. :D.ds.

jag är född i en spökstad.



Igår när jag precis stigit av tåget här i Eskilstuna så hade pappa inte kommit än för att hämta upp mig. Men det va så skönt, för jag bara stod där utanför stationen med världens bästa känsla. "Jag älskar den här staden, här hör jag hemma". Samtidigt som jag tänkte det så kände jag hur smilegroparna blev djupare och jag stod och log för mig själv.

Den känslan ska jag hålla fast vid, men nu ska jag ut till Gunnarskäl och rida Cambello :)

julkalender.



Jag hade tänkt att ge det ett par dagar men nu måste jag verkligen säga att julkalendern är kass! Usch, jag som har sett fram emot den. Den är inte alls bra, stela miljöer, inte alls verklighetstrogna och allmänt B. Vart är snön liksom? Okej, att världen kanske är påväg mot varmare tider och snön smälter men spara den för fan i julkalendern! Det är ju det som är det mysiga i det hela. På grund av denna otroligt dåliga upplaga så håller jag faktiskt på att ladda ner äldre julkalendrar, från den tiden då folk fortfarande visste hur man gjorde dem. Snart är "Mysteriet på Greveholm" nere, best ever! Sen har jag en stor förkärlek till Helge Skog och kom för några veckor sen på att "Ture Sventon" hör ju faktiskt till ett av orginalen. Hade jag inte tur och hittade den i julkalender med? Jo :D

Nästa år så tycker jag att de kan köra någon av de äldre kalendrarna i repris så "julkalender-makarna" kan se och lära!


att presentera ett svin.



Det är nästan läskigt hur vissa community'n nästan har stämpeln "Män söker flickor". Är det de männen som inte fick någon i sin egen ålder och måste gå på yngre tjejer? Ser flickorna dessa som mogna bara för att de har några fler år på nacken än pojkarna i deras egen ålder? Det flickorna inte vet är att dessa män antagligen är så otroligt omogna för sin egen ålder att det nästan är pinsamt. Anledningen till att jag kom in på det här va för att jag va inne på Lunarstorm, som jag har sparat för att "snoka" runt lite. Men efter att ha tittat runt och läst lite, så har jag nu tagit bort användaren på grund av detta jag precis skrev om.
Usch, vakna!

"december. .


. .har du nåra hjältar kvar
då är du en sällsynt art
den sista i sitt slag"

Oj, det är redan december och faktiskt inte så långt kvar till både födelsedag och jul. :) Jag ber om ursäkt för uppdateringen, men tiden hemma är enormt värdefull och jag har gjort någonting hela tiden. I helgen har jag umgåts framförallt med Nima och med mina föräldrar. Under både lördagen och söndagen var jag ute på Gunnarskäl och red. Lördagen blev det Morfen, eftersom stackars Amanda gjort sig illa i svanskotan :/ Och på söndagen red jag faktiskt Cambello, Hanna ska iväg på semester i två veckor så jag ska ta han när jag är hemma under den tiden. :) Mamma och jag hann med lite julshopping med, så några julklappar blev avklarade i alla fall. Jag vet, vad jag får i alla fall :P

Sen var det dax att åka iväg och börja jobba igen. Men jag åkte faktiskt hemifrån imorse, dock väldigt tidigt, men det var helt klart värt det. Så nu befinner jag mig i Karlstad i större delen av veckan. Nu ska Rasmus och jag iväg till Kil och äta för han tjatar om någon "Kil-rulle", kebabrulle med grönsaker och pommes? Jaja, vi får se om jag vågar smaka.

RSS 2.0