appropå.

Appropå förra inlägget där jag skrev att Parlamentet hade säsongsstart igår så har även Grey´s anatomy seriestart på onsdag, äntligen! Jag har även sett att det skulle börja en ny serie på 5:an "Färjan" tror jag den hette. Jag läste nyss en artikel på aftonbladet där ett flertal människor vill stoppa programmet med argumentet "Ni kan inte visa att jag varit otrogen". Det skulle väl de tänkt på tidigare? Varför i helvete var ni otrogna då? Idioter, säger jag bara.

tekniska prylar.

Till vilken nytta när de enda bara går sönder hela tiden?
Nu tar inte min laptop laddningen igen! Det är väl sladden igen, men jag vet inte vad jag gör som inte alla andra gör med sina sladdar? En laptop är till för att ta med sig och då får man väl se till att sladden ska klara av att lindas och vridas på, kan man verkligen tycka. Jag blir så trött och samtidigt halvt handikappad, jag använder den ju hela tiden. Usch, varför kan saker och ting inte bara fungera? Alltid är det något känns det som. Så nu får jag ta min äldre upplaga som inte alls är särskilt pigg, men jag tycker om den i alla fall.

Vi blev som sagt hemma denna helg på grund av att jag var tvungen att jobba, så Cecilia fick klara sig själv :/ Men just nu håller jag på att ordna så jag kan ta mig ner till Flyinge när hon ska tävla Notte och Ben där. Ska se till o övertala pappa att ta ledigt på fredagen och komma ner och titta med mig, men vi får se hur det går med den saken.

Nu ser jag bara fram emot säsongsstarten av Parlamentet ikväll, annars händer det nog inte mycket. Nima är hemma och pluggar inför tentan han har i morgon, som vi håller alla tummar för ^^ Har ett grymt sug efter en påse av de onyttiga men så otroligt goda cheesdoodels, det får vi helt enkelt se till att ordna.


örebro.

Jag har hunnit vara i Örebro idag, kom hem för ca en halvtimma sen. Varit på Wadköpings utbildningscenter där SVEA(elevrådsorganisation) håller i en utbildningshelg. Företaget jag jobbar på har ett samarbete med dem och därför var jag där för att försöka sälja in konceptet till deltagarna. Vi får se om jag ska dit imorgon igen.

Annars idag ska jag se till att hinna träffa Madeléne, Emelie och kanske Emma. Det var verkligen längesen sist nu! Fortsatt trevlig lördag!

ett iskallt ikealand, nu?

Visst kan det vara kallt på morgonen och på kvällen, men herre gud dunjacka nu? Vad är det för fel på folk? Kan meddela att min kära pojkvän faktiskt tog på sig shorts imorse, vilket jag tyckte att det var för kallt för. Men när vi åker förbi Gökstensskolan så ser jag en tjej stå där i dunjacka, då hade jag faktiskt valt shorts. Är det bara för att äntligen få chansen att visa upp att man faktiskt äger en canadagose-jacka alternativt peak-jacka? I sånna fall så tycker jag att det ännu mer förskräckligt, men tyvärr tror jag att så kan vara fallet hos vissa. Vad i helvete ska de personerna ha på sig när det blir riktigt kallt ute? 3st dunjackor? Jag förstår faktiskt inte, det var +18 ute idag inte -18.


torsdag.

Dagen har hittills varit ganska lugn. Jag och Nima åkte in till stan för att han vidare skulle åka till Katrineholm, där han går i skolan. Sen åkte jag och plockade upp Erica för att vi skulle ta oss en lunch på stan, vi hamnade på papas tapas. Det var verkligen länge sen och minst lika gott som sist ;) Sen vidare till arbetsförmedlingen, för att jag skulle skriva in mig där. Är ju inte helt utan jobb just nu men det skulle vara skönt att hitta något på heltid som jag verkligen trivdes med. Så någon som har ett till mig, hör av er! Sen bestämde vi oss för att åka hem till Erica och äta "ben & jerry's" goda glass samt en red bull till. Jag tog med kakadegssmak, som Nima förövrigt tyckte smaka som hundmat, och Erica med jordgubbs och cheescakesmak. Nu har Nima precis skjussat hem mig och jag ska snart bege mig till stallet. :)

 

"fälttävlan"

Någon som såg "Vem kan slå Filip och Fredrik" igår? Kom på det nu att jag är tvungen att lägga upp länken. Det är klart att det inte är så enkelt att rida när man aldrig gjort det förrut, men det är helt klart underhållande med :P

Här är länken:
http://kanal5.se/web/guest/webbtv/-/k5videoplayer/single/37805/none/
(Tryck bara på play-knappen)


god morgon.

Jag är så arg på mig själv att jag inte lyckats somna om igen efter att Nima åkte. Eller jag hade nog somnat om jag inte plockat fram datorn.  ^o)  Aja nu har jag ju fått lite gjort så det får vi väl tacka för. Dagen idag vet jag inte alls hur den ser ut, det återstår att se helt enkelt.

Hoppas ni får en bra dag!


just nu.

Ville bara uppmärksamma er om att det är andra delen av kriminalaren om Maria Wern nu på 4:an. Jag älskar svenska kriminalare och filmer, denna är verkligen inte sämre. Titta!

good times to remember.


Det blev ganska många, men det finns verkligen flera minnesvärda stunder som jag är glad över att ha på kort. 

framkallning.

Har suttit har ett tag och sorterat bilder som jag snart ska iväg och lämna in till framkallning. På ett sätt är det lite dumt med en digitalkamera, eftersom man aldrig kommer till skott med att framkalla dem och faktiskt sätta in dem i ett album. Vi har massor med album med fotografier och jag älskar att sitta och titta i dem men de senaste åren har det inte blivit många bilder insatta där. Haha, de bilderna som jag ska framkalla nu är från min student och det är ju som sagt va ett bra tag sen. Så idag slår jag ett slag för framkallning av digitala bilder, och jag ska bli bättre på det!


weekend.

Jag har faktiskt inte haft tid, ork eller kraft till att skriva de senaste dagarna. Ibland händer det saker som gör en ledsen och näst intill förbannad, de går bara inte att förstå sig på utan det enda som kan hjälpa en är tid. Men nu gör vi ett försök ;)

Jaha, helgen har bestått av ett Ming besök med Linn och Karin, Nima samt en till vända i skogen för att plocka svamp. Den här gången var vi ute i närmare 5½ timma, då var man rejält trött i benen och i nacken. Då var det skönt att komma hem och ta ett varmt bubbelbad i nya dusch/badkaret. Sen var det bara att slänga på sig kläderna och äta lite mat, för då hade jag, pappa och Andreas kommit på att vi skulle gå på Arn så är på bio just nu. Den var faktiskt riktigt bra måste jag säga, ett tips om man sett den första. Annars, se den första innan ni tittar på denna.

Idag har det faktiskt inte hänt någonting vettigt. Skulle ha ridit Marengo men Amanda har ridit så hårt med han så han fick vila ;) Ska o titta på dem imorgon när de ska träna för Marcus. Men just nu funderar jag på en film eller nått, vi får se helt enkelt.

 
Bilder från skogen, fan vad mygg de va!


en sak.

Jag har bara EN sak att säga idag:

Åt helvete med Sveriges rättssystem!

en hatisk dag.

Vet inte ens om det finns något som heter "hatisk" men i alla fall, inte har det varit en bra dag i alla fall. Min bil gick inte igenom besiktningen, vilket inte va en så stor förvåning. Prislappen på kalaset att fixa den va däremot en förvåning, 13 000kr. Jippi! Aja, vi får se vad som händer med den. Som grädden på moset fick jag reda på att jag antagligen inte kan åka ner till Jönköping och till Cecilia nästa helg eftersom jag tydligen ska jobba då, fick jag reda på idag. Känns snopet och tråkigt, eftersom det är det jag sett fram emot de senaste veckorna. Att någonting kan tas ifrån en så fort är ofattbart. Jag hoppas vi hittar en lösning på det hela, annars kan jag inte åka ner :( fan!

Det som räddat dagen från att vara helt värdelös är en stund i skogen med Anne, där vi hittade lite kantareller. Sen även att det gick ganska bra att rida ikväll. Förhoppningsvis blir den ännu bättre snart om mitt hjärta kommer.

Ja, jag har lite att fundera på och det är inte alltid lätt att fatta rätt beslut. Det var som mamma sa tidigare idag när jag va ledsen: "Det är inte lätt alla gånger att fatta stora beslut i vuxen livet, det är nästan så man vill bli liten igen och inte ha sånt här att tänka på. Men när man var liten så ville man ju bara bli vuxen." Det får avsluta dagen, hoppas ni har det bra!
Puss&Kram, sov så gott!


En skogsupplevelse.

eftermiddagen.

Eftermiddagen har bjudit på en del jobb men även ett ridpass på Marengo. :) Det var skillnad på han sen jag satt på han senast, åt det bättre hållet då ;) Fick han att gå i ganska lungt tempo i traven, vilket inte alla gånger går. Så jag känner mig nöjd. :) Sen kom Amanda en vända och tittade med. Sen så har jag antagit hennes förfrågan om att ha han en gång i veckan. Så varje måndag blir det dressyr med honom, ska bli riktigt kul för det är verkligen en fin häst! :)

Direkt efter stallet så åkte jag och hämtade Nima vid tågstationen. Vi hann väl mest hem och duscha sen åkte vi iväg till Micro för att köpa ett parkeringsljus som inte fungerar på min bil. Så nu när vi(jag och Nima, mest Nima) skulle ut och byta de där jävla lamporna och prova så att allt fungerar, så fungerar inte helljuset och parkeringsljuset på den andra sidan(fast vi även bytte de parkeringljuset). Ohh, jag tar tillbaka allt om att köpa bil! Jag vill inte ha någon! Eller jo, men bara om den är helt problemfri. Usch! Ska väl gå ut och se hur det går för Nima, eftersom jag gav upp och gick in och skrev det här inlägget istället. Glömde jag säga att den ska på besiktning på torsdag? Panik, jag hatar den där bilen!

Ha en bra kväll!

hål i väggen.

Någon som såg det igår? haha, jag tyckte det var grymt kul. Förutom att Linda Rosings lag förstörde allt, meningen är ju att man ska passa in i hålen och forma kroppen efter formarna. Men dom kurade bara ihop sig och hoppa igenom dem. Det är ju inte roligt alls ju. Jaja, det var tur att det andra laget bestod av Felix Herngren, Björn Gustafsson och Henrik Schyffert som visade hur det skulle gå till ;)

foto. tv6


trött & mätt.

Nima och jag vaknade hyffsat tidigt idag, redan vid 9. Men sen så gjorde vi ju ingenting vettigt på hela förmiddagen heller. Sen skulle han helt plötsligt hem och jag fick skjussa han. När jag väl kom hem igen så hjälpte jag min mor med en PP-presentation de höll på att fixa med på jobbet. Hon sa att om hon hade gjort det själv så skulle det ha tagit en hel dag och nu gick det på 1timma, snacka om effektivt jobb. Som tack blev det mat på Tuna Park, mycket trivsamt. Efter de även några affärer, men nu är vi så trötta att nu ska vi göra absolut ingenting.

Funderar på att permanenta mig, alltså i stora lockar. VI får se hur det blir med den saken, så länge får jag köra manuellt med vågtången. Men visst är det ganska fint?

lekkamrat sökes?

Jaha, nehe. Ne, nu blev det ingenting alls ikväll fastän det var bestämt sedan länge.
Det blir väl en pizza med mamma och pappa sen någon film som jag redan sett, sen kommer förhoppningsvis Nima.

Jag hade faktiskt sett fram emot ikväll. Jag hatar när saker och ting inte blir som det är bestämt, för nu står man här helt tomhänt.


invigning.

För drygt en timma sen så kom jag hem från invigningen av NTRK:s nya anläggning. De har hållt på nu ett bra tag att fixa iordning stall, hagar och personalutrymmen, och resultatet är riktigt fint. Det bjöds på uppvisning av både dressyr och hoppkaraktär. Mycket imponerande, särskilt av Hanna och Cambello. :)
Som sagt va det var mycket trevligt och jag kan bara konstatera att jag trivs nästan som bäst när jag är i stallet med alla människor.

Kvällen får vi se vad den bjuder på, vi(jag, linn, karin & bobbo) skulle ha gått på bio men nu verkar det inte alls bli så. Så vi får helt enkelt se. Hoppas ni har det bra och får en trevlig kväll :)
Puss&Kram


fredagskväll.

Det känns verkligen att hösten börjar närma sig med storm steg! Det är ganska kyligt ute, klarblå himmel och löven börjar skifta till en rödorange färg. :) Detta tillför även att man kan plocka fram sina otroligt mjuka och sköna gorilla-tofflor, som legat och dammat under sängen hela sommaren. ^^
Ikväll kommer det inte bli någon aktivitet alls, bara hemma och mysa framför tv:n. Ne, nu ska jag och mina gorilla-tofflor fortsätta laga kycklinfilé med klyftpotatis och kantarellsås(eftersom mamma fick drygt 5 liter av mormor idag). Mumma!



God kväll!

bil.

Jag vet säg ingenting, men jag har inte haft något vettigt att skriva endå. .

Klockan är mycket och jag skulle egentligen sova vid det här laget, men jag har suttit på blocket och tittat på bilar. haha, de ni! Ne, men har faktiskt börjat fundera på att investera i en sån. Men den får ju inte vara allt för dyr och känner jag mig själv rätt ska det helst vara en -08. haha, som ni förstår så går inte detta ihop men det gäller väl att kompromissa. Fast jag hittade en ganska intressant bil, billig, ny och grymt snygg. Men det måste vara någe fel på den för den var påtok för billig ^o) Aja, det blir väl jag som får ringa imorgon och höra efter.

Oj, blev väldigt mycket "killsnack" nu kände jag.
I övrigt då. . Igår var jag med Linn, vi tog oss en promenad med Jonatan och matade ankorna. I vårt vackra väder(NOT)! Jaja, måttligt blöta var vi när vi kom hem igen i alla fall. Sen lagade jag taco och Linn bakade bröd, mycket trivsamt.
Idag har jag träffat Madeléne, som har övergett Eskilstuna för plugg i Sthlm. Vi irra runt lite på stan och fikade på Wanye's. Mycket trevligt de med..

Kan passa på att skriva att den 26-28 september så kommer jag, Linn, Bobbo och Karin att befinna oss nere i Jönköping och närmare bestämt Tunabo. Då blir det våldgästning av Cecilia(och Lizzie) ^^
       
(Promenaden, med Linn)            (Cecilias lilla hus, rakt fram)

bröllop.

Igår kväll var jag och Nima på hans kusins bröllop. Jag måste säga att det var en annorlunda upplevelse, på givetvis ett positivt sätt. :) Det var riktigt trevligt och kul. Det enda som jag hade behövt var att kunna kurdiska, eftersom det var det enda som pratades där. Så Nima fick sitta och översätta vad det pratades om vid bordet. :) Nimas mamma frågade när det var dax för oss, och både jag och Nima har nog kommit fram till att det blir ett kyrkligtbröllop och inte 200 gäster som det var igår. Det känns säkrast så. .
Jag fick även ett tips hur jag skulle lära mig kurdiska: "Drick 100st smirnoff ice och en flaska whiskey, sen kan alla prata och förstå kurdiska" Det tål att tänkas över ;)

marknad.

Nu har jag precis kommit hem från Torshälla marknad. Det regnade, det var inte så många stånd och jag tog helt klart fel skor på mig :/ Aja, jag fick i alla fall spendera en stund med Linn och Karin. :) Hem fick jag med mig, majskolvar(mumma!) och två osis hårspray-flaskor. Sen när jag kom hem så visade det sig att mamma och pappa också hade köpt majskolvar, så just nu ligger det 4kg majs på diskbänken. :P Det är tur att det är gott, för det lär ju bli en del ;)

val.

En elegi för alla vägar som inte vandrat än.
För en tid som bara går, och aldrig kommer igen.

Det är många val man ställs inför här i livet, väldigt många må jag säga. Några av mina vänner har gjort ett val om vad de vill göra i framtiden och utbildar sig nu till det. Jag känner mig nästan stressad av att inte ha gjort det valet än, jag vet verkligen inte vad jag vill göra. Eller så kanske jag samlar på mig kunskap i samhället för att göra det valet.
Men jag kan endå inte sluta fundera på om jag hade åkt ner till Spanien i två månader och jobbat med hästar, hade jag då suttit här med det här jobbet? Eller hade jag gjort någonting annat? Inte värt att tänka på, men ibland kan man inte låta bli. .

idol.

Va den nya idoljuryn hårdare än den förra? Det kan jag faktiskt inte svara på.
Va dem roligare än den förra? Helt klart!
Under idolturnén brukar det vara människorna som kommer dit man skrattar åt, men nu fick man skratta åt juryn. Jag är helnöjd, hoppas det håller i sig!

Är redan uppe i 4 inlägg idag av bloggen, inte illa. Jag har väl helt enkelt varit på blogg-humör, eller nått. .

mp3.

Nu har jag en mp3-spelare på min sida och det finns några av mina favoritlåtar att välja på.
Enjoy!


en klänning rikare.

Yes, den hade kommit in på Gina och jag åkte ner direkt och prova den. Jag tror den blir riktigt bra, och ursöt är den med så jag hoppas den smittar av sig :) Efter att ha köpt klänningen hamnade jag på Tingsgården eftersom Linn jobbar där nu några dagar i veckan. Hade tänkt att ringa henne men nu när jag va inne i stan så kunde jag ju lika gärna gå bort till henne. Som tur va hade hon rast precis då så det blev en lunch tillsammans. För mig blev det en bakpotatis med skagenröra och Linn tog en ost & skink paj. Hoppas vi har lite tid för varandra i helgen, jag saknar ditt sällskap.

Nu har jag i alla fall precis kommit hem igen och är sugen på att köpa två saker, riktigt sugen. Först en vågtång från OBH Nordica, ska låna Linns och se hur det blir sen ska jag avgöra köpet :P Det är ju inte mycket pengar vi pratar om men känns lite bortkastat om det inte blir fint. Den andra saken är lite dyrare, en systemkamera. Har velat haft en så länge nu så va nästan påväg att göra ett impulsköp av en idag. Men frågan är om jag verkligen kommer att använda den, har ju faktiskt min lilla digitalkamera. Men när jag får en systemkamera i min hand så finns det ingen som kan ta den ifrån mig förrens jag känner mig nöjd. Pappa är ju lite sugen på en han med så vi kan ju slå ihop oss ;) Jaja, det tål att tänkas på.

long time no see.

Dagarna har bara flugit förbi, nyss va det lixom fredag. haha.

De senaste dagarna har spenderats med jobb och Nima i princip. Han har börjat skolan nu förresten, så det har varit tidiga morgonar när jag har gått upp och skjussat han till tåget. Det verkar som att han trivs än så länge i alla fall ;)
I helgen ska jag med Nimas familj på bröllop, så nu letar jag förbrilt efter en klänning att ha på mig. Jag har hittat en på Gina MEN, den har inte kommit in i affären än. Tänk om den inte passar på mig, då har jag panik eftersom jag inte har en reservplan ^o) Aja, ska ringa och kolla om den har kommit i dagens leverans, sen åter till arbetet.

Tjillivippen

RSS 2.0