vintervila.

För exakt en timma sen så släppte jag av Nima på tågstationen och nu har jag suttit en timma och uppdaterat mig genom att titta på tv4 nyheterna. Men jag ska nog faktiskt se till och gå och lägga mig någon timma för jag ska jobba ikväll så jag kommer nog inte att orka vara uppe i ca 20 timmar. Annars idag så ska jag faktiskt städa och sen träffa Madeléne när hon kommer med tåget. Yey!
Ne, sängen var det!

Ännu är det vinter
och den stora vita björnen ligger kvar
den har lagt sig över asfalten och husen
Jag hoppas att den inte ger sig av
Så vi kan ligga kvar


nån svarar "jag är glad att bo i Stockholm".

Jag och Madeléne har en allmän diskussion på msn. Vi kommer senare in på att flytta helt till Stockholm, men Madeléne säger att det inte går att uppfostra barn där.

Jag: Vad vill du inte ha en bratunge?
Madeléne: Men jag vill inte att ungjäkeln ska försvinna bland folkmassan!
Jag(hinner endast reflektera det hon skrev)
Madeléne: Skulle kännas ganska bitter när man ändå har pressat ut den i några timmar.

Det är sånna här saker jag älskar dig för. Vilken kommentar, det är bara du.
Jag saknar dig, det gör jag verkligen. Det får bli en vin-kväll snart, jag har bunkrat upp!
 


we’re frozen where we stand.

Just nu skulle jag gärna ta en sista minuten resa till ett varmt land. Jag är inte mycket för "mellan tider". I min värld ska det antingen vara vinter(med en massa snö), vår, sommar(med en massa sol och värme) eller höst. Vem kom på att det skulle regna och vara snöslask ute?

Min dag idag har faktiskt varit rätt ointressant. Det enda vettiga jag gjort är att tvätta och städat lite. Sen hade jag lite tur att Andreas och Erica kom över ett tag och gav mig lite sällskap. Skulle egentligen varit med Linn idag men hon skulle på After dark och nu lät det som att hon var på väg att bli sjuk med. :/ Jag säger ju att sånna här tider är helt onödiga, folk blir ju bara sjuka av det!


här blir man ensam bland tusen.

Jag blev så arg igår när jag hörde att man pratade om att göra nedskärningar inom vården. Pågrund av vad?
Ja, precis finanskrisen. Det är det löjligaste jag har hört, det kommer väl inte vara mindre efterfrågan på sjukvård bara för att vi har en finanskris? Det är ju sånna här saker vi betalar skatt för, för att just få vård när vi behöver det. Om pengarna inte räcker så skjut till mera!


vi ger dig chansen att göra det själv.

Jag tror att det är något allvarligt fel på mig. Hela kvällen har jag haft en sugande vilja av att shoppa.(?)
För att stilla mig har jag suttit och tittat på sidor som t.ex. zoovillage, h&m och nelly. Har det blivit bättre? Nej, snarare tvärtom. En fin klänning att ha till vardags, kanske en kjol och en fin kofta. Just nu känner jag att jag skulle behöva en massa "färgklickar" i min garderob(eftersom mer än hälften består av svart och grå kläder). Appropå det skulle jag verkligen behöva rensa ur min garderob, ut med det gamla in med det nya. Det får bli ett projekt att ta i tu med en dag inom en snar framtid.

Förresten, köpte faktiskt de här dunder söta skona i helgen. Är de inte underbara?
 

det var tungt att gå.

Nu har jag ganska precis stigit innan för dörren. Ikväll har jag varit med Amanda på Lotta Björe träning, vilket gick kalasbra tycker jag. Sen var det bara tillbaka till stallet och plocka ur hästen och alla sakerna. När allt var klart åkte jag vidare till mormor för att lämna tillbaka bilen, som hon varit så snäll att låna ut till mig. Där blev det två mackor och en kaffe innan mamma kom för att hämta mig. Och som sagt va nu är jag hemma igen.  Det  var min dag kortfattat.

Nu väntar jag på att Nima ska ringa mig, annars blir det nog bara lite tv och sen tillbaka till boken.

vid din kind fladdrar imman som en dröm.

Oh, finns det något skönare än att krypa ner i en helt ny bäddad säng? Skulle jag ha ork så skulle jag nog bädda rent varje dag så jag får lägga mig i en ny bäddad säng varje kväll. Lite vardagslyx nästan, man vill lixom gå och lägga sig hela dagen :P haha.

Nu ska jag njuta de sista minuterna innan jag somnar av min säng genom att fortsätta läsa "tyskungen". Mycket läsvärd bok! Jag hoppas mitt lilla hjärta sover gott, han behöver verkligen få så mycket sömn han kan få. Jag älskar dig!


som en gnagande plåga.

Nu har jag varit dålig på att uppdatera på några dagar. Får skylla det på att jag haft saker att göra.

Kom hem från doktorn för en lite mer än en timma sen. Har så grymt ont i halsen och på kvällarna så känns det som att den svullnar upp så att jag snart inte ens får luft. :/ Aja, det var ingenting som de hittade i alla fall mer än att jag har virus i kroppen. Vilket jag faktiskt kunnat konstatera själv. Jag hoppas bara inte att jag sjuknar om igen, orkar verkligen inte en tredje omgång med feber, hosta och huvudvärk.

Nu ska jag finslipa mitt CV som jag ska skicka iväg till svenska ridsportförbundet.

tystnad.

när paniken bryter ut
ler du svagt och viskar till mig
du är värd att dö för


noviform.



Äntligen tänkte jag när jag vaknade hyffsat pigg och allert i morse. Den lyckan räckte inte så länge för på eftermiddagen så började jag känna hur det helatiden samlades "sömn" i ena ögat. Efter nån ytterligare timma så var jag på apoteket och köpte noviform för ögoninflamation/ögonkatarr. Det känns som någon har tömt en hel spade sand i vardera öga, det svider och tårarna rinner utan kontroll. Var 5 min får jag även gå och och ta bort all den var som samlats i ögonen för jag knappt ser något.  Mysigt? Nej, inte speciellt men jag måste ju få skriva av min ilska över den här förkylningen någonstans. Usch, jag har glömt bort hur det är att vara frisk. Hur känns de?

Nu ska snart jag och Noviform gå och lägga oss.
Ser även fram emot när jag vaknar imorgon, eftersom de beskriver den så här i en läkarbok.
"Vid infektion med varbildande bakterier uppträder gulaktigt var i ögonvrån och ögonlocken är hopklistrade på mornarna, när patienten vaknar"

vi har solen i ögonen.



Sitter och tittar på "Solen i ögonen" som sändes i onsdags på svt, för tredje gången nu. Det är något speciellt med den mannen, det är någonting man inte kan sätta ord på. Texterna, musiken och rösten. . Jag bara njuter.

det är morgon snart igen.



Nu har jag precis ätit upp min frukost bestående av en fruktsallad med äpple, banan och passionsfrukt samt en blodgrape. Nu vill jag inte bli sjuk igen så nu kör jag stenhårt på frukt och vitaminer. Nyttigt är det också så det kanske är starten på ett nyttigare liv? Nja, vi får väl se.

sömnen den bedrar mig.



Har inte orkat sätta mig vid datorn de senaste dagarna. Jag har nämligen lyckats få feber igen, vad har jag gjort för att förtjäna detta? Det var ju inte längesen jag hade det, närmare bestämt 2 veckor sen. Så jag har faktiskt inte så mycket att säga om min vardag, mer än att jag snart kan tv-tablån ;) I måndags var jag i stallet och tittade på Lotta Björe träningen. Man fick faktiskt insperation som bara åskådare. Red Morfen på tisdagen, Amanda var med på lotta träningen med han, och jag måste säga att han var helt underbar att rida. Det bor en lite dressyrhäst även i den hästen, så grymt fin!

Just nu, saknar jag bara min Nima. Man blir så instängd och ensam av att vara sjuk, jag hatar de!

vi tar en drink vi tar en till.

Personalfest!
Alla bilder finns på: http://elinhaglund.bilddagboken.se/

på verandan sjunger vindspelet din sång.



Kan ju inte påstå att jag gjort så mycket idag faktiskt. Vaknade i Nimas säng klockan 12 gick upp och åt lite. Sen har jag nog mest legat i sängen till 4 då jag åkte hem. Med undantag för att vi var och hämtade tvätten, rensade Nimas garderob(skulle jag också behöva göra) och sätte upp lite tavlor. Men det är faktiskt skönt att få vara otroligt slö ibland ;)

Men nu är det bara att ladda om igen, för ikväll är det personalfest på O´Learys. Jag har ganska stora förhoppningar på att maten, men vi får se. Förresten? Vet ni vad jag hittade igår på O´Learys innan jag började på lotus? En popcornmaskin! :D Ni som känner mig vet hur galen jag är i popcorn och framför lite lätt brända. Carro skrattade bara åt mig när jag sa att jag ville ha de brända ^o) Jag får väl se till och ta alla brända när jag kommer varje gång jag ska jobba så blir både jag och de glada. Det är inte så populärt och servera brända popcorn ju :P

gråvita skyar.



Landade precis i sängen och framför datorn. Har varit i studion och tittat lite när Nima tatuerar, han är riktigt duktig :) Men just nu funderar jag på att lägga mig och läsa ett tag och sen sova lite. Jobbade på lotus inatt och jag kunde inte riktigt sova så mycket som jag hade behövt i förmiddags. Så det är nog bäst att sova några timmar innan det är dax att åka dit igen. Jag har redan ställt klockan så jag inte sover allt för länge ;)

kall av seklets värsta vinter.



Idag och igår har varit två riktiga bra dagar måste jag börja med att säga. Igår så var jag med Nima hela dagen, vi var hemma hos honom och målade hans vägg. Det blev faktiskt skit snyggt! Efter att tiden bara flugit iväg och väggen var klar så åkte vi hem till mig och bara myste av varandras sällskap.

   
S t e p  b y  s t e p.                                                      R e s u l t a t e t.

Idag så har jag varit barnvakt åt min kusin Albin, vi har spelat dator, lekt med lego, tittat på film. Ja, lite allt möjligt faktiskt. När det sen var dax att åka hem så åkte jag förbi Tuna Park för att köpa ett block och några pennor till Nima, eftersom han börjar skolan igen imorgon. Jag hann nog inte mer än komma innan för dörren förrens Linn ringde och frågade om jag kunde komma och hämta henne från jobbet. Jag bytte om till mjukisar och sen åkte jag igen. Så resten av kvällen har spenderats hemma hos familjen Andersson med kräftsoppa, grammis gala och en skrikande hund. Stackars Linus(hunden) hade tagit bort sporrarna idag, några extra klor som inte gör annat än ställer till dumheter så oftast tar man bort dem. Och han har gått runt och skrikit hela kvällen, stackaren :/ Men tillslut somnade han mellan Linn och mig när vi tittade på grammis galan.
Förresten var det någon mer än jag som tyckte att tv 4 var lite väl generös med spriten? Alla praktiskt taget snubblade upp till scenen ju!


vintern ligger hård över sjön.



Så kallt det är ute nu. Brr!
Jag jobbade i baren på lotus igår kväll(lördag) och när vi satte oss i bilen efter att ha slutat så var det -22 grader. Kan det verkligen bli så kallt här nere? Tydligen, men i alla fall det är verkligen jättekallt!

Idag har jag bara tagit allt som det kommer, riktigt skönt faktiskt. Jag var ute på Gunnarskäl och red Cambello. Jag och Amanda skrittade bara ut eftersom det var så himla kallt och där av två himla pigga hästar, vet inte hur många gånger vi var på väg att flyga i luften. :P Men det var skönt att få komma ut ett tag. När vi kom tillbaka till stallet blev det frissering av Marengo eftersom Amanda ska och tävla imorgon(idag). Så jag skötte "finliret" av hans utseende, så nu är han så fin så ;)

Resten av kvällen har spenderats hemma hos Anne och Håkan med god mat och gott sällskap.

genom en iskall vinter.



Det har varit en händelserik dag idag, men endå har vi inte gjort så mycket. Nima kom och hämta mig och vi åkte ut till Elgiganten för att köpa en kabel, när den inte fanns där så åkte vi till Tuna Park där vi hittade en. Sedan skulle vi till Ica Maxi för att handla till Nimas mamma.

Vi kör på motorvägen och det är jäkligt spårigt. Helt plötsligt får vi sladd på bilen och jag hinner tänka "Helvete, nu dör vi!" samtidigt som jag ser fronten av bilen tar riktning mot vägräcket. Men Nima hinner häva sladden men åker in med baken i räcket. Som tur är blir det bara en liten buckla och Nima och jag kommer helskinnade där ifrån. Det värsta är att om det var jag som suttit framför ratten så vet jag faktiskt inte om vi klarat de. Jag hetsar upp mig medans Nima kan behålla lugnet och handla helt rätt. Det är tur att jag har honom.


Hade plogbilarna varit ute och plogat så hade det aldrig hänt. Det har faktiskt varit jävligt dåligt plogat i hela staden idag måste jag säga. De ska ut direkt när snön fallar inte flera timmar och olyckor senare!


best of 2008

Idag blir det inget vanlig blogginlägg. Jag har precis suttit och lagt in en massa bilder från året som gått på facebook. Här kommer några av godbitarna, trevligt ögongodis. :)
                 

äntligen sätter du själv dina gränser.



Då var ytterligare ett nyår avklarat. I år var jag faktiskt nykter och firade tillsammans med mina föräldrar och deras vänner, senare åkte jag vidare till hem till bror. Men andra ord gjorde jag ingenting speciellt, som i protest för att nyår är så jävla överskattat. Det är egentligen som vilken annan dag som helst. Men jag hade trevligt, inget snack om saken.

Idag har jag bara umgåtts med Nima, kan inte säga att vi gjort specillet mycket eftersom vi sov till klockan 13. Men det var välbehövligt.

RSS 2.0