helsingfors.

Så trött på det här vädret, men sommaren ska komma på onsdag säger ryktena. Är det så försvinner antagligen mina föräldrar ut på sjön i obestämd tid, skönt med lite "freetime". Nu har jag ju äntligen semester med, enda tills 4 augusti :)

Kom hem för några timmar sedan från Stockholm, vi har varit på kryssning till Helsingfors. Med vi menar jag: Mor, Far, Andreas, Anne, Håkan och självklart jag. Så vi åkte i lördags och var i Helsingfors hela dagen igår och idag när vi kom tillbaka till Stockholm så gick vi där hela dagen. Det blev en massa god mat och en hel del gott att dricka med. Drack koskinkorva blueberry, något jag aldrig druckit förrut men som jag starkt rekommenderar. Lite sprite, limesaft och koskinkorva bluberry, oj oj, det är livsfarligt gott ;) Dum som jag va så sprang jag inte ner i taxfreen och köpte en flaska, aja det finns väl fler chanser. Men köpte en bols med banan smak, så nu kan jag äntligen blanda lite skumbanan! :P
Jag handlade även en Marimekko väska, två Vagabond skor och en Calvin Klein parfym till mig.


(lite fler bilder elinhaglund.bilddagboken.se)

Oh, nu väntar jag bara på att Nima ska komma. Saknat dig, hjärtat.


. .

Nu syns daggen tydlig mot din ögonfrans igen.

ohh.

Grattis mitt hjärta! Jag visste att du skulle komma in på utbildningen, 30 intagna av 1000 sökande. Det får du verkligen vara stolt över! :D Om inte annat så är jag glad och stolt över dig!

dagen har börjat.

Fast jag skulle gärna ligga i sängen och sova nu, för jag är så trött. Men lite jobb måste man få gjort, för på måndag går jag på semester! Oh, vad skönt enda fram tills 4 augusti! Vad som händer i sommar, har jag faktiskt inte planerat än. Eller jo, men dem planerna ändras hela tiden så vi får se vad slut resultatet blir. Det har i alla fall planerats en resa med Linn(kanske bobbo också), en med Nima och sen blir det nog några mysiga kvällar och dagar på hästryggen med :) Utöver det så är ni välkommna att hitta på något med mig? :D

Ne, åter till arbetet.


haha

Ditt lilla inlägg igår hjärtat har inte gett några "vote for nimpinator" kommentarer. Attans.

Och till er andra så kan jag meddela att han satt och asgarvade hela tiden när han skrev. Nima humor, och jag förstår inte alls det roliga. Om inte annat så har han förstört min blogg nu ;)


wii

Just nu sitter jag och min kära pojkväne och spelar Nintendo wii.
Men nu blev han så arg så nu stängde han visst av o jag som precis skulle tipsa om spelet :P
Aja, det heter i alla fall Super paper Mario. Skoj men det krävs mycket tid, tror det stog att vi hade spelat runt 20 timmar och inte varvat de än, men vi är på sista banan nu i alla fall. ;)

Tidigare idag så var jag på stan med Cecilia vi gick mest runt för att fördriva tiden. Eftersom det skulle beslutas idag vad de skulle göra med Lizzie. Jävla nötter som jobbar på Strömsholms djurklinik för den delen med. Efter mycket om och men, beslutade sig för att sy igen såret och se linda om det med en skena och låta henne gå med det i 2 månader.

Ne, nu är det dax att sova. Men först vill Nima säga några ord:


Jag Nima vill bara säga att jag är sååååå lycklig att ha Elin som flickvän, hon e så "go & gla"!!! OOOOOH TACK GUD ATT DU FINNS FAAAAAAAAAN VA LYCKLIG JAG ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!

det kommer alltid vara vi, när jag ser dig djupt i ögonen så blir jag helt till mig, ditt leende, ditt skratt, ja du elin sofia haglund hela du är speciell... du påminner mig om Lars Winnerbäck med din djupa poetiska röst. ibland när du pratar låter det som när Carola sjunger  "fångad av en storm vind". Allah Akbar min söta flicka! super många hjärtan gånger 4000 <3<3<3<3<3<3<<3<3  tack för mig Nima Zardara!! och jag tänker inte skriva någon mer gång i Sofias blogg, för tydligen förstör jag, men om ni kommenterar "vote for Nimpinator" mer än 5 gånger då kommer jag ha rätt att skriva några meningar då och då. PEACE NIGGEZ!!!!!!

"det är inte lika lätt. .

. . . att vara såld på nån som inte går att nå. "  Det här citatet möttes jag av när jag satte mig vid datorn efter att ha kommit hem från Tuna Park med Mamma. Det är Madeléne som har det på msn, vet inte alls vad hon syftar på eftersom det här citatet så lätt görs om till någonting personligt. Eller så är det bara ett konstaterande, för det är ju faktiskt inte så lätt att vara såld på någon som inte går att nå? För er som inte vet alls vad det är för låt så är det Lars Winnerbäck - En svår och jobbig grej. Helt plötsligt fick jag infall av att lyssna på alla hans gamla låtar, som nästan glömts bort. Det är konstigt hur han kan måla upp känslor i ord, det är svårt att förklara. O alla tolkar vi dem lite olika men det gör inget. Den mest ärliga raden jag vet är från "där elden falnar (men fortfarande glöder)":

Vem som helst kan avge tomma löften,
och göra hål där de lovar och svär.
Det är lätt att hålla käften, och svårare att säga som det är.

Så sant så sant.



Inte varit så duktig på att skriva de senaste dagarna men jag har nästan varit upptagen med något hela tiden.
På midsommar va vi hemma hos Anne & Håkan som alla tidigare år, och självklart lite trevligare detta år när Nima va med. ;) Det blev en massa god mat, kubb, midsommarstång och allmänt trevligt folk :)  Tack för det!

Igår så åkte jag, Linn och Cecilia hem till Cecilia i Flen. Vi var ganska trötta och sega så vi låg och glodde på 3 filmer, tror jag vi kom upp i. Sen så skulle Linn och jag rida, Cecilia var förkyld och hostade så hon skulle hoppa över det. Så jag började att borsta Notte och Linn borstade på Queen., som vi skulle rida på. Sen händer det som inte får hända! Cissi och jag står och ska sadla Notte och han tar ett steg bakåt och där står Lizzie, vilket vi inte visste. Så vi hör bara ett högt hundskrik och tittar ner och där ser jag bara hur Lizzie sitter fast med tassen under hästens hov, så jag lyckas putta undan Notte så Lizzie kom loss. Det blev panik i stallet med två hästar som blev jätterädda och Linn och Cissi springer ut med Lizzie för att så fort som möjligt kunna göra någonting åt det. Jag kände att jag var tvungen att vara kvar i stallet för att lugna ner hästarna och sen ställde jag in dem i boxen. Sen när jag precis kom ur stallet så hade Cissi varit med sin mamma till sin granne(som är duktig på hundar) för att få ett utlåtande. Och hon hade sagt att tassen var av, så det var bara hem snabbt och ta med det viktigast och sen åka till Strömsholm med henne. Usch, stackars Lizzie och Cecilia. Fick reda på sen att det var ett litet ben i tassen som gått av och sen att det hade blivit ett jätte djupt sår och eftersom de inte hade några ordinarie vätrinärer där eftersom det var helg så fick de lämna Lizzie där och inte förens imogron så kommer de bestämma om det blir en skena och bandage eller gips och operation. Usch, stackars liten :( Jag tror vi alla har en stor tyngd i hjärtat just nu. Men det ordnar sig, Cecilia och vi finns här för dig och Lizzie.


trött.

Har precis landat i soffan med laptopen i knät och här ifrån kommer jag inte att röra mig på ett bra tag!
Jag kom på att jag inte berättat något om lägenheten vi tittade på i måndags. Den var verkligen fint och väldigt fräsch. Vita väggar genomgående i hela lägenheten vilket är ganska lätt möblerat och man kan välja många färger själv. Men jag kände endå att det inte riktigt var rätt, den kändes på nått sätt liten och då räckte det inte med att den var fin. 
Ringde även en annan fastighetsägare igår och frågade om vi ville komma på en visning av en annan lägenhet. Den lägenheten är drygt 10kv. mindre än den andra, så om jag tyckte att den förra va liten så skulle jag väl tycka de om den här med? Självklart spelar planlösningen en stor roll där, men sen så jobbade Nima så det blev inget av det. Fastighetsägaren var i alla fall trevlig och sa att jag kunde höra av mig om jag ångrade mig så kunde vi ta en visning en annan dag :)

Just ja, fick min tidning lars och kent-bok igår med! Haha, pratade med Madeléne i telefon samtidigt när jag höll på att slita upp kuvertet. Hon undrade nog vad det var för fel på mig när hon ställde fråga efter fråga och jag inte svarade på någon. Jaja, du fick en förklaring sen i alla fall. ;) Umgicks med Madeléne och Emelie en stund igår med, mycket trevligt att bara ta en lite pratstund på några timmar. Senare på kvällen så åkte jag hem till Nima och plockade upp han och sen hem igen till mig. Vi gjorde nog inte så mycket, mer än att spydde galla över Sveriges spel igår i fotbollen. Man skämdes över att vara svensk, när de inte ens klarade av passningsspelet! Vi bytte kanal helt enkelt.

Idag så gick jag upp ganska tidigt och jobbade, och lät Nima ligga kvar i sängen och sova. Jag vet hur trött du har varit :/ Sen så skjussade jag hem Nima och jag åkte ner till stan och åt lunch med Cecilia och Lizzie såklart. ;) Efter lunchen tog vi oss tillbaka till Torshälla för jag skulle rida Marengo. Det gick helt okej, men det är mycket arbete kvar med honom innan han är i topptrim igen.

Nu ikväll har vi varit hemma hos Anne & Håkan och satt upp ett tält inför imorgon, plockat lite blommor till midsommarstången och fikat. Nu väntar jag bara på att min älskling ska komma så är dagen fullbordad!

Trevlig midsommar.

väntar.

För ett tag sen så beställde jag, Nima, Erica, Amir och några till saker från footlocker i USA. MÅSTE utnyttja att dollaren ligger så lågt i värde. Hemma så kostar ett par av dessa skor ca 650kr och har har betalat 800 ink. frakt för båda. Så det är ju ett bra köp i alla fall. Så här ser dem ut:
                

Visst är dem fina? (Om de skulle ta o komma snart med)


Sen kommer vi till den nördiga sidan av mig, som självklart handlar om Lars Winnerbäck. Den senaste "riktiga" intervjun som gjordes med han var för 4 år sedan.

Men i nya nummret av Sonic finns det med en helt färsk intervju med han! Och när man har letat efter tidningen i hela staden utan att hitta den, vad gör man? Jo, går in på hemsidan och beställer den såklart :P Men smart som jag va så hittade jag ett kalaserbjudande, få tre nummer av Sonic och boken: Kent: Texter om Sveriges största rockband för 198 kr. Två flugor i en smäll liksom, kent och winnerbäck. Kan verkligen inte bli bättre, eller? ;)


Men vart är den? :o


just nu.

Usch, sitter vid köksbordet och utan för står regnet som spön i backen! :/
Jag väntar på att Nima ska ringa efter sin träning, för om drygt en timma ska vi o titta på lägenhet. wii!
Hoppas verkligen den är fin, det får vi hålla tummarna för.

Tjillivippen

gårdagen

Gårdagen blev lyckad tycker jag. Det blev massa god mat, härliga människor, fotboll och en hel del djur.
Cecilia fick en jättefin hund av sin syster, som hon blev väldigt glad över. Av mig, Linn, Karin och Bobbo fick hon 1000 kr i presentkort på Ikea, eftersom hon snart ska flytta ner till Jönköping och börja jobba där. Vi kommer verkligen sakna dig!
Senare på kvällen var det dax att ta oss till Eskilstuna igen för en utgång på Nybron. Tack för en riktigt trevlig kväll igår allesammans!

För nån timma sen skjussade Nima hem mig, för han skulle iväg och jobba. Och just nu så ligger jag här i sängen med datorn i knät och funderar på att äta någonting och slå på en film. Idag kommer det att bli en lugn dag ;)



Fler bilder finns på: http://elinhaglund.bilddagboken.se

fest.

Om 3 timmar ska Bobbo, jag och Karin befinna oss hemma hos Cecilia i Flen, då hon ska ha sin studentmottagning.
Linn kommer senare eftersom hon har match i Stockholm vid 3.
Väl i Flen blir det mat, fotboll och utgång, som Cecilia själv uttryckte sig. Det blir kalasbra!
En mer full redogörelse får ni imorgon.

Just ja, jag red Morfen en stund igår med. Riktigt fin häst, med mycket krafter inom sig.
Men jag tycker att det blev en stor förändrig från att jag började till att jag slutade rida han.
Kul att det gick bättre för dig sen, Amanda. :)

Ne, en dusch på det här?

lägenhet.

Ohh, precis innan jag åkte till stallet fick jag ett "bostads erbjudande" av kfast!
Nu ska jag bara få tag i människan som bor i lägenheten, så jag kan få åka och titta på den i verkligheten.
Men vad jag har sett på planlösningen och vart den ligger så vill jag och Nima ha den!
ringa, ringa, ringa! Helt extas!

Nu ska jag in till stan med Emma.

Tjao

besviken, stallet och fika.

Just nu är jag bara så arg och besviken, på mig själv det vet jag inte kanske. .
Jag hoppaades, det gjorde jag, men tydligen allt för mycket. Usch!

Emma ringde precis som plåster på såren :) Jag, Anna och Emma bestämde igår i stallet att vi skulle göra någonting idag, men nu skulle inte Anna med. Aja, Emma och jag ska i alla fall ner till stan senare och ta en fika eller nått trevligt. Har verkligen saknat ditt sällskap!
Men innan dess ska jag åka till stallet och rida Lill Strumpan, som det ser ut nu på vädret blir det nog ett dressyrpass i ridhuset.



Tjao!

Nu så. .

Nu stiger jag äntligen in i bloggmarknade! (man kan ju faktiskt se det som en marknad idag, konstigt nog)
Ne, men skämt och sido, har faktiskt funderat på att skaffa en blogg ett bra tag nu och de som stoppade mig var namnet så jag la det på is ett par månader men nu så! Den som är mest glad nu är nog Cecilia, hon har varit på mig ett bra tag, hon påstår att jag måste ha så många funderingar som kan va roliga och läsa.
Vad hon nu menar med det? ;)

Ne, dax för en film kanske? Och sen hoppas på att Nima kommer. :)

God natt mina första läsare!

RSS 2.0