november, vi avslutar sagan snart.

Om några timmar säger vi  förväl till November för i år. Det absolut bästa med det är att julkalendern börjar på tv (tack svtplay!) och jag får äntligen börja äta av mig chokladkalender. Okej, kanske inte det bästa men det är det små sakerna som gör det. Lite julpynt har kommit upp i mitt rum. Så nu när man tittar ut genom mitt fönster så ser det ut som det snöar. Jag har också köpt en stor glasvas och lagt ner julgranskulor och en ljusslinga så lite julkänsla finns det. Men inte den där riktiga som man får hemma men en massa snö, det får jag erkänna.

De håller även på att pynta upp hela staden med dekorationer. Det är allt ifrån julstjärnor i rabatterna till ljusformationer av Maria, Josef och Jesus i rondellerna. Spanjorerna vet hur man gör det här! ;)


himlen ser så praktfull ut från marken.






Spontana telefonsamtal uppskattas till tusen
och är guld värda.


Pappa ringde för ca en timma sen bara för att höra vad jag gjorde och hur det var med mig. Tack, älskade du!




lär mig gå på vatten!

Jag är för en gångskull avundsjuk på er där hemma! Skulle gärna vara hemma i -10 och en massa snö och få den där riktiga julkänslan. Istället sitter jag på Tenerife där det nästan regnat oavbrutet i 12 timmar nu, det blixtrar och åskar. Som ett plus i kanten så har även en stormvarning utfärdats och det rekommenderas att stanna inne.

Kom precis hem till lägenheten och det märks att de inte är byggda för regn. Det var i en som det har regnat in och det är fullt med vatten. Som tur är(peppa,peppa, ta i trä) så verkar det som att vår lägenhet har klarat sig från det. När vi kom hem så var även elen avstängd för att det hade kommit in vatten i lampor och i elutrymmena. Men nu verkar det som det fått ordning på det med. Det roliga är att in till området så har vi en port där vi måste slå en kod för att komma in. Om elen är avstängd, ja då fungerar den ju inte och alla lägenheter har bara en nyckel till porten var och den ligger i lägenheten. Great! Som tur va Kristine hemma, så hon fick springa ut och öppna till oss.

 


från åkrarnas jord och från strändernas brus.

För att sammanfattning av denna stund,
Sex and the city, dator, chokladkaka, en kaffe i handen, tillsammans med mina härliga kollegor. Det är nice! Men snart är det dags att gå in till mig och sova lite med, det blir en lång dag imorgon :)

Under eftermiddagen så klickade jag in på tv4play där jag fann Så mycket bättre, hur har jag kunnat missa det? Versionerna som artisterna gör av varandras låtar är riktigt bra och de sätter verkligen sin personliga touch på dem. Den bästa från de här programmet var Pluras version av Den hon vill ha, som Christer Sandelin(Style) gjort orginalet.


där månen och stjärnorna glimmar.


Nu ny bloggare på blogg.se, hör och häpna fast hon är dansk, Maja!
Jag har lite mer att ordna med layouten men i övrigt är hon är fit for fight!


det är så svårt att höra vad du säger.




Dagen började redan 04.45 då klockan ringde och det var dags att gå upp, för kl. 05.15 skulle Joakim och jag sätta oss i bilen och köra ut mot flygplatsen. Men shit vad det regnade! Men tydligen inte tillräckligt, för alla vattenspridarna stod på i varje rondell som passerades ;)

Jag träffade även min gamla gymnasierektor på flygplatsen imorse. Det är så roligt att träffa någon som inte vet att man jobbar med det här. Hur de hejar vanligt och sen kommer ett, "Nämen, hej!". Det slår aldrig fel. Tänk världen är inte så stor i alla fall!

bara mörkret hörs.

Vet ni vad jag precis kom hem ifrån?

Jag, Maja, Sabina och Danielle har varit nere i svenska kyrkan och sjungit julsånger. De har nämligen som tradition att de bjuder in alla guider till att träna luciasånger och sedan är det dags för luciakonsert i den katolska kyrkan den 12 december. Mysigt va? Lite julstämmning behöver man fakitskt. :)

Nu måste jag sätta ihop en spotify-lista så jag lär mig sångerna lite bättre bara.
 


ska jag samla mina krafter och göra nånting stort?

Har precis tryck igång min Lars Winnerbäck-lista på Spotify, lyssnat på några låtar. Helt plötsligt så dånar det musik som jag absolut inte lyssnar på ur högtalarna. Så nu vill jag veta och jag vill ha ett erkännande idag! Vem har lagt in Cradle of Filth i min spellista?! Jag har mina misstänkta. .


ett mycket sällsynt exemplar.



om vi förlorar varandra här i vimmlet, så minns att jag står bakom dig. .


jag har seglat på ett stormande hav.



"En gång kände jag doften av ett varmt och vackert hem. Jag har saknat det, föraktat det och saknat det igen.
Den värme man ska slås av när man låser upp sin dörr, en vacker dag blir ingenting som förr."

                                                                                                                              - Winnerbäck





nu säger du att inget har nån mening.

Jag vaknade lite före klockan imorse och verkligen kände efter i hela kroppen hur jag mådde. Och kom fram till nej, men det är faktiskt bättre och skickar därför iväg ett sms till Eva och säger att jag kommer till jobbet idag. Gick upp ur sängen och började göra mig iordning och kände hur temperaturen sakta steg uppåt igen och hur huvudvärken kom tillbaka. Så det var bara att höra av sig till Eva igen och säga att jag stannar hemma idag. Tänk att det ska sitta så långt inne för mig om jag ska vara hemma eller inte.

Det är tur att man är omringade av omtänksamma kollegor! Toni har precis gjort lunch åt mig och Mette har lovat att laga kvällsmat åt mig. Ni är guldvärda!


svept och gömd i filtar.

Det är faktiskt ganska exakt vad jag är. Jag som inte ville bli sjuk, men här ligger jag i soffan med dunkande huvudvärk, ont i halsen, snuvig och feber till och från. Jippi, det är inte direkt så jag har tid att vara sjuk heller! Usch, nu vill jagbara dra ett täcke över huvudet och ligga här. Men jag har lovat Maja att vi ska jobba lite, så ska bege mig in där om en stund, men tro mig filten får följa med!

Har i övrigt haft en hel dag på flygplatsen, som blev mer kämpig eftersom jag inte är helt pigg. Men Suvi var snäll så jag behövde i alla fall inte köra en buss tillbaka. När jag kom hem så hann jag prata med mamma, pappa och Andreas ett tag innan det var dags för dem att åka till tågstationen. Och nu har jag precis tittat klart på den andra Johan Falk filmen, Vapenbröder. Man kan aldrig få förmycket av Joel Kinnaman, det är en sak som är säker! Eller hur, Linn? ;)

deras stolthet bar mig hit.

Tro det eller ej, men det blir ganska mörkt här om kvällarna, allra mest då det även blir strömavbrott i samma vända. Tänk att man blir så himla handikappad då! Men jag lyckades i alla fall duscha, hitta kläder och diska i mörkret. Jag kanske dock måste gå ut i köket nu och se hur bra diskat det blev. Så istället för att sitta hemma i mörkret så åkte jag, Maja, Mette och Kristine för att titta på grabbarna som skulle spela mot Blue Village.

Sinnessjukt program just nu på tv. De visar upp senaste modet för hundar. Det är en man som sitter och kommenterar kläderna på dem medans det kommer ut modeller som få dra hundarna ut på den röda mattan. Kanske inte riktigt så det ska gå till? Jaja, man kan tydligen göra tv av allt här i spanien ;)

det var bara där det fanns en plats.

Jag har faktiskt varit duktig denna morgon och städat mitt rum, hallen, köket och vardagsrummet. Och nu har jag gjort iordning en frukost bestående av youghurt med flingor, knäckebröd med västgöta ost(som jag hittat på ikea) och en kopp kaffe. Som ni märker är jag ledig idag, men jag mår inte som man vill må på sin lediga dag. Eftersom nästan alla i vår lägenhetslänga har varit sjuk så måste det väl bli min tur. Känner av halsen och huvudet, men jag får inte bli sjuk så det blir nog bara att ta det lugnt idag.


men jag hade din värme kvar i ryggen.

Jag har världens bästa mamma och pappa. Idag när jag loggade in på facebook hade jag fått ett mail ifrån mamma, som förövrigt är helt grym på datorer nu förtiden! Där det står att mina flygbiljetter är betalda och att jag fått det av dem. Tack så jättemycket, längtar så otroligt mycket till den sista januari nu så jag får träffa er!


girls just wanna have fun.

Konversationen mellan mig & Maja nyss slår allt:
M: Elin, du vet att vi är ensamma hemma nu?
E: Ja?(Ser lite halvt rädd ut)
M: Det betyder att vi kan sjunga och dansa i soffan!

Detta är resultatet!


you said you needed time and you had time.

Det finns en av våra sex lägenheter som det trådlösa internet inte räcker till. Jag klagar inte, för det skulle bli så tomt här i soffan utan Mads och Joakim som alltid dyker upp från ingenstans och lånar internet här. Igår så satt vi här och lyssnade på musik och Joakim säger till mig, välj en låt. Den första låten blev en tätort på en slätt med winnerbäck, sen hade jag lust för lite kent så då blev det gamla ullevi. När halva låten gått så säger Mads(som är dansk): äsch ni kan väl sätta igång kärleken väntar istället. Jag bara tittade på han och bara log. Äntligen en dansk som fått upp ögonen för kent! Sen satt vi här i soffan alla tre och sjöng till kärleken väntar, sånt är mysigt.

Jag gjorde även Joakim uppmärksam på att Winnerbäck's låt du hade tid inte är hans från början, eller "the shocking truth" som han själv kallar det. Men jag introducerade han till orginalet med Ani DiFranco och jag tror att han tyckte den va ganska bra i alla fall.

Ani DiFranco - You had time

lite konstigt att läsa om gamla planer.

Kvällen igår blev riktigt trevlig och lyckad! Vi gick till en grekisk restaurang och fick så mycket mat att vi knappt orkade äta upp hälften. Men det kostar att ligga på topp, det gick på 45 euro per person. Det är tur att det är dags för lön snart! ;) Efter det så hamnade i på vikingen och stannade till stängning, så vi var hemma runt kvart i 4 tiden.

Men andra ord blev det en rejäl sovmorgon idag, gick inte upp ur sängen förrens 12.30. Några minuter senare bankar det på dörren och Sepideh dyker upp och frågar om jag ska med till Mc Donalds. Så hittills idag har jag hunnit med Mc Donalds, tvätta två maskiner tvätt, tittat på film med Mette. Det tycker jag endå är ganska bra, för huvudet är ganska tungt idag. .


lika mystisk lika gåtfull.

Jag har fått en biljett bokade på samma plan som mamma, pappa och bror hem till Sverige! Så nu är allt klart, jag kommer hem den 6 februari! :D




jag står och väntar på min skjuts.

Innan jag lämnade kontoret idag så satte jag mig och skrev ett mail till Staff travel, de som ordnar med våra flygbiljetter. För jag fick nämligen veta att min semester blev bekräftad idag, vilket känns helt underbart!

Det betyder att jag har semester från och med den 3 februari, som är mammas födelsedag, och jag har 4 dagar med dem här nere på Tenerife. Sen har jag gjort en förfrågan om att få en biljett med samma flyg som dem hem. Sen stannar jag hemma i två veckor, så jag kommer att vara i Sverige från och med den 6 till den 20 feb. Nu väntar jag bara på ett svar från dem så att jag vet att jag fått mina biljetter bokade!

Älskade människor, vi ses i februari!


vy från ett luftslott.

   
Det är riktigt fint här om kvällarna när solen går ner långt där borta i horisonten. .

du skar mitt svala liv.

Siesta är grymt underskattat! Det är någonting vi borde införa hemma i Sverige med, tycker jag. Tänk er själva som dagen idag. Jag hade service från 9.00-10.30 och sen välkomstmöte vid 11. Vi var klara med allt "efter-fix" kl. 13 och sen bar det av hem för siesta till kvart över 4. Det är ganska najs endå, de dagar som man har tid att ta den! Jag, Mette, Maja och Morten har hunnit handla och endå ha tid över till att sitta här ett tag innan det är dags för service igen.

I affären hittade jag även en chokladkalender, så jag köpte en varsin till Toni, Miia och Elina som jag delar lägenheten med. Lite julkänsla ska man ju ha!

det skulle bli för tomt om ingen fanns där.




men visst är det tur att man har underbara vänner som dessa runt omkring sig då!


jag vet inte hur eller varför.

Jag har tre saker som irriterar mig just nu. .

För det första så tappade jag min älskade digitalkamera i marken när jag skulle ta upp nyckeln från väskan. Den går att starta och ta kort med, men själva displayen är helt vit med en stor spricka i. Great!

Min spanska mobil kan inte skriva Å och Ä, så det är inte så att jag har glömt bort att stava på svenska. Det är mobilen som inte lyckats lagra in dessa bokstäver, det konstiga är att Ö finns. Jag tycker att dessa tre bokstäver hör ihop. .

Sen har dagen idag varit riktigt dålig. .

Sådär, då har vi lättat lite på hjärtat.


framtiden är ändå utom räckhåll för oss.



Jag skulle alltid vara den som stod bakom dig.
        Jag skulle alltid svara när du kallade på mig.
                Jag skulle alltid vara den som vaktade din rygg.
                        Jag skulle alltid, alltid, alltid vara.


ta min hand jag följer dig.

Jag hade tänkt överraska min pappa med ett blommogram på farsdag som är imorgon. Lättare sagt än gjort! Först går jag in på lite olika hemsidor och då visar det sig att de inte kan garantera att blommorna levereras på söndag. Så jag är ledsen pappa att du fick dem en dag tidigare.

När det sen är dags för betalningen så skriver jag in kortnummer och hela den biten, som man alltid har kunnat göra. Men då kommer det upp att mitt kort inte är aktiverat för e-handel och att jag måste logga in på min internet bank för att aktivera det. Problemet är att den dosan är hemma i Sverige så jag skickar ett sms till mamma och frågar om hon inte kan komma till datorn. Det jag inte hade räknat med var att pappa var hemma vid den tiden så jag fick lite vackert ljuga till att jag ville in och titta hur mycket det hade dragits från Ikea. Så äntligen kunde jag ordna de där blommorna, men det var helt klart värt allt krångel! Och nyss fick jag ett mms av pappa som tackade för blommorna, så det fungerade och jag tror han blev lite överraskad! :)


På kortet ska det stå:
Världens bästa pappa! Hoppas du får en fin fars dag. Jag tänker på dig här nere i värmen.
Stor puss & kram! Elin

at least I woke up smiling.

Nu är jag precis hemkommen från Siam Park! Jag måste verkligen säga att man inte kan få nog av den parken och den piggar upp en lite efter en tuff natt/morgon. ;) Det var i alla fall en riktigt trevlig kväll igår med god mat och gäster som Linda Bengtsing och Orup på scenen. Sen blev det självklart en vända till Vikingen, vad annars?

see the champions take the field now.



Nej, man kan inte få nog av den. .

i parken runt stan går tankarna lugna och fria.

Det blev en lyckad tur till Ikea och lite mer saker inhandlades. Det blev ett täcke, påslakan, en matta, lite julsaker, kaviar, sill, havre gryn och svensk ost! Både på dit och hemresan så satt vi och lyssnade på wavin' flag om och om igen. Jag tror inte att man kan få nog av den låten?

Men nu är det dags att börja göra sig iordning för om 30 min kommer Morten och hämtar mig sen bär det av mot Magma och sista dagen med Statoil. Haha, jag hörde rykten om att Christian hade hyrt en lastbil för att det är så mycket chips kvar som vi får. Vi får se om det får plats där ;)

Nu blev det stjärn-team i rummet!
 



det kan väl jag vara värd.

Jag måste säga att jag verkligen älskar den här veckan på jobbet! Härligt med en sån här stor grupp att ta hand om och ha så många glada miner omkring sig! Måste ju erkänna att jag inte riktigt hållt dieten då det finns marabou produkter, olw's chips och coca cola som bara är att ta när man vill ha. Men det är ju inte varje dag man får sån lyx heller, eller jo, varje dag den här veckan. ;)

Helt spontant så satt jag och Morten och pratade om Ikea idag och jag blev lite sugen på att åka dit, behöver mer kaviar ;) Så jag ringde till Maja och vi säger i kör att vi funderat på att åka till Ikea och börjar skratta. Det börjar bli kallt nu på nätterna så jag ska nog investera i ett täcke med. Jag sätter mig nog vid ratten och Maja har redan skrikit shotgun, vilket innebär att man får sitta i framsätet, så Mette får sitta bak. Jag vet, vi har barnasinnet kvar!

  
Från förra ikea turen med Maja. .

vi har väl inga hemligheter kvar?

Alla kent-älskare! Fick precis den här länken av min bror där man kan ladda ner "på drift" helt gratis till imorgon kl. 23! :) Så se till att passa på, jag ladda ner den det första jag gjorde.
Helt underbar låt!

http://kent.nu/2010/11/10/kent-ger-bort-pa-drift-igen/


men vi måste ha kört runt.

Maja och jag har precis varit ute på en lång promenad! Det känns knappt som att vi sett eller pratat med varandra de senaste dagarna. Så nu har vi rensat luften genom att diskuterat, berättat, delat åsikter, gett förslag, skrattat. . Ja, allt det där som man kan göra. Dessutom har vi fått lite motion så man kommer att sova gott!

Men jag tror visst att det blir något mer avsnitt av Grey's Anatomy först.



500 mil i snön?

Det är faktiskt svårt att föreställa sig att det är snö hemma! Jag vet att det är november och allt, men när man lever så här som jag gör nu så finns det inte i huvudet. Sitter och pratar med mamma och Andreas på msn nu och mamma har precis berättat att hon varit ute och skottat 2dm snö. Shit! Jag saknar inte vintern i alla fall, jag trivs ganska bra med sommar året runt! ;) Fast jag måste erkänna att det var kyligt imorse när jag väntade på att Morten skulle hämta mig vid kvart i 8. Det var endast 18 grader men jag klarade mig utan en långärmad tröja! ;)


jag står på en flygplats och väntar på känslan.



Hemma igen i min underbara soffa. Död? Svar, ja!
Dags för flygplatsen igen om 3 timmar, yes!

Men det har varit en bra dag, inget snack om saken! Och det är inte alla dagar som man får besök av självaste Bamse på flygplatsen! Det var nog lika uppskattat från oss guider som av kunderna!


var det falskt alarm.

Jag vet inte om ni har läst om det hemma, men på flygplatsen på Gran Canaria är det flygstrejk. Som jag förstod det på fredagar och lördagar, då det är mest ankomnster och avgångar. Detta resulterade i att Suvi ringde mig igår och sa att jag skulle vara beredd på att åka till flygplatsen eftersom de landar här på Tenerife istället.

Så vid 00:29 ringer telefonen och Suvi säger att ett plan har landat och att gästerna ska av planet och vidare till hotell. Det enda jag hann tänka var att det här dygnet kommer att bli långt. När jag slängt på mig uniform och allt, möter upp Suvi utanför lägenheterna och hon ringer ett sista samtal för att kolla hur läget ligger till. Så får hon till svar att de lyfter igen om 20 min, så vi behövde aldrig åka ut.

Men nu är jag uppe igen, fått några timmars sömn, ätit en rejäl frukost och är beredd på en heldag på flygplatsen!

vi drömmer nog alltid om saker vi glömt.

Välkommen hem till mig :D

http://www.fritidsresor.se/film/?view=1&media=3sUAay0_TWqhg6AD13okjw

what did she say?

Jag var bara tvungen att låna den här länken ifrån Joakim! Det roligaste är att dessa exempel är helt sanna, det finns faktiskt folk som skriver ett klagomål för sånna här saker. Det finns folk till allt, som jag brukar säga. Jag vet i alla fall att ni kommer att få er ett gott skratt. .

http://www.metro.se/2009/03/22/56331/10-knasigaste-klagomalen/

RSS 2.0