Nu sitter jag och pappa och fikar

0-35eda8e2d1bce2670ed3cb746839e75d.png

Nu sitter jag och pappa och fikar ute på Femöre i Oxelösund. Snart bär det av till farmor. :)


du stal min blick, du gick din egen väg.

Har varit och hämtat ut broschyrer om kryssningar i karibien idag, trodde att det skulle vara snordyrt. Men det var det faktiskt inte. Pappa fyller 50 nästa år så det har pratats om att åka någonstans och jag tycker att en karibienkryssning skulle vara perfekt. Nu ska vi bara få resten av familjen att vilja åka dit med. :P

Nu bär det förresten snart av in mot stan igen. Mamma och jag ska på make up store's club-kväll, så nu ska jag nog se till att skriva en inköpslista.

"Tack för att du är du och att vi blir vi." - tack själv! <3


vi blev som dom andra.

En ledig dag har stått på agendan idag, inte helt fel :) Och snart bär det av mot Linn, hoppas hon fick tag i senaste Wallander-filmen så vi har något att titta på. Onsdagsmys! Det blir dock ett avbrott i det eftersom jag lovat min mor att skjussa in henne och några arbetskamrater till stan lite senare. De ska på standup på Café Sylvia och det blir nog trevligt för deras del. En liten parentes är att jag faktiskt tidigare jobbat på Sylvia, för er som inte visste.

du är min hjälte för du vågar vara rak.

Det här kan vara en av de bästa låtar som gjorts.


en elegi för alla vägar som vi inte vandrat än.

Ikväll blir det bowling och lite mat med familjen, det ska bli riktigt trevligt faktiskt. Efter det får vi se vad som händer, har inte alls några planer. Men alltid dyker det upp något i ens eget tyck och smak! :)

jag är ledsen och besviken, det här är andra gången. tack.


det här är timmarna av ovisshet.

Ikväll var första gången jag har tjänat pengar på att gå på en handbolls match. Vi var på Elsas handbollsmatch i Västerås och precis innanför dörren stod några små flickor som sålde lotter. Jag är människan som aldrig vinner och därav aldrig köper en lott. Äsch, idag struntade jag i det och sponsrade dem med en lott som jag köpte för 20kr. När matchen började lida mot sitt slut så fick jag en känsla av att jag hade vunnit, men jag ville inte för då skulle jag vara tvungen att gå ner på planen och hämta priset. De ropar upp nummret och jag tittar ner på lotten och ser att siffrorna stämde. Ville nästan strunta i det men väntade istället tills folk börjat gå plus att jag drog med mig Jenny ner. Jag blev i alla fall 430kr rikare och Elsa+lagkompisar förlorade tyvärr matchen, men de skulle ha gett Elsa mer speltid, tycker jag. 


Nu har jag biljetterna!

0-50d03712c43b34267be5030fdc506ecd.png

Nu har jag biljetterna!


long, long time ago I can still remember.

Hittade precis gamla bilder som jag inte tittat på år och dar på datorn. Det väcker en hel del minnen och jag har precis kommit fram till att jag är väldigt nöjd med min gymnasietid. Visst det var tufft i skolan, men nu när jag ser en matte- eller företagsekonomibok på bilderna så får jag lite lust till att bläddra i dem och lösa några uppgifter.

Hittade även vår gästlista på ca 200 namn till Nyårsfesten vi annordnade. Det var nämligen så att nyårsaftonen 2006/2007 hyrde jag, Madeléne, Emma, Emelie, Martina, Pauline, Lina och Lina Statts festvånging "havet". Det var till och med så att några i stattspersonalen var tvungen att stå och kontrollera att endast de som stod på listan kom in för det var ett sånt tryck på den festen. Helt galet! Men det absolut bästa är att jag aldrig sett Madeléne så rund om fötterna som hon va då. Oj oj! ;)

gör din tolkning, häll mig full med svar.

Nu har jag precis slängt i mig lite mat och snart ska jag bege mig in mot stan igen. Var tvungen att åka hem efter jobbet och skriva ut bokningsnummret till winnerbäck konserten, skulle bara fattas att jag glömde plocka ut dem. ^o)

Kvällen vet jag faktiskt inte vad den bjuder på, men det kan vara skönt att inte ha allt planerat med. Bror är ju hemma med, får se till och spendera lite tid med han.

dom sprack på små detaljer som man glömt.

Vid 15.25 körde jag ut från Gökstensparkering och styrde mot tågstationen för att hämta upp bror. Tåget var, hör och häpna, förtidigt! De ni, det kan inte hända allt för ofta :P Efter det åkte vi förbi Amarant och köpte en krämkaka och åkte vidare till mormor, dit mamma och pappa också kom på en fika. Sen var det bara hem och vända för mellan 18.30 -21.00 var det styrelsemöte på Nyby.

Nu blir de mys med Nima!


där blinkar lamporna till komp av en maskin.

Nu har jag precis kommit hem efter ett arbetspass på systembolaget. Det som gäller nu är att slänga i sig lite mat, sminka mig och byta kläder. Sen ska jag vidare mot Göksten och ha två lektioner. Tummen upp. När jag slutat där så ska jag faktiskt och hämta min bror på tågstationen :)

Måste tillägga att jag har väldigt ont i kroppen efter Gustavsvik igår, men gud så skoj det var!

jag kan ha glömt din vaksamhet.

Det var skönt att stanna hemma ikväll och bara ta det lugnt med mamma och pappa. Det blev lite gott att dricka, äta och tv-tittande. Just nu väntar jag bara på att Nima ska komma hem från Stockholm och förhoppningsvis komma ut hit. Men jag tror nog att han stannar hemma ikväll, men hoppas kan man!

Imorgon bär det av mot Örebro och Gustavsvik(badhuset) tillsammans med mina kusiner. Jag har aldrig varit där tidigare och nu har jag ju en anledning till att få bli barn igen för en dag! Sånt tycker vi om. Vanligtvis brukar Linn och jag låna hennes kusinbarn om vi vill göra något vi känner att vi är lite förstora för och det funkar alldeles utmärkt, hett tips!

Vi undviker så skickligt ämnen som leder någonstans.

Min fredag blev verkligen en lång dag. Jag arbetade först på skolan mellan 10.30 - 15.20, vilket i och för sig var riktigt kul. Sen blev det en snabbis förbi Mc donald's och slängde i mig en hamburgare för att sen dra vidare mot Systembolaget där jag hade en arbetstid mellan 15.50 - 20.20. Man kan lätt säga att jag var trött när jag landade hemma hos Nima efter den dagen. Kvällen avslutades i alla fall med en film och sen var det sov dax.

Åkte ifrån Nima vid kvart i 10 imorse. då han själv redan hade åkt till sthlm 3h 45min tidigare. Svängde förbi Erica för hon skulle låna ett wii-spel av mig och tänkte åka hem dirket men det fick jag inte. Fick ett telefonsamtal av Ingergerd(Ericas mamma) med order om att parkera bilen och följa med upp, sagt och gjort. :)


I don't mind if you don't mind.

Nu bär det av till Linn, ska hjälpa henne med att söka några kurser/program för hon visste inte hur man gjorde. Eller rättare sagt hon lyssnade inte när hon fick det förklarat för hon hade redan tänkt ut att jag skulle vara hennes räddare i nöden. Det är väl inget snack om saken, klart jag är de!


Pay my respects to grace and virtue.

Den här dagen har verkligen varit spontan och sånt tycker vi om. Det blev en lunch på Papas tapas med Erica, det var verkligen längesen vi sågs sist! Efter det blev det en runda på stan, det inhandlades ingenting utan vi nöjde oss med fönstershopping. ^^ Därefter tog vi oss en promenad bort till gamla stan för att se vad de sa på "Fridas klippotek" om att permanenta om mitt hår och sen blev det en sväng förbi tingsgården där Erica köpte med sig en budapeststubbe som hon skulle ta med till sin farmor.

Efter att ha släppt av henne där åkte jag spontant ut till Hagby för att titta till Marengo. Och vips när jag öppnar dörren så står Amanda där med. Så där spenderades drygt en timma med strunt prat, sånt tycker vi också om!

du sitter och skriver nu på långa kloka brev.

Idag har jag mer eller mindre suttit klistrad vid datorn och skrivit på ett ansökningsbrev. Jag blev i alla fall nöjd med det så det hoppas jag att de också blir. Verkligen jättesugen på det där jobbet!

I övrigt så sitter jag med ett par kent-biljetter i handen. Jag fick smått panik när jag vaknade lite försent för att sitta vid datorn vid biljettsläppet. Men som tur va hann jag och vi har biljetter rakt framför scenen i Cloetta center, det här kommer bli kalas! Nu gäller det bara att bestämma sig som man ska gå på Winnerbäck där med i år. Känner mig som en konsert-nörd nu, men jag kan inte hjälpa att jag råkar vilja gå på båda. :P Dessutom var jag inte på min älskade Winnerbäck förra året och om man ska någonstans så ska man ju gå i hemstaden Linköping, så är det bara!


i skuggan av din stolthet ska jag resa mig och gå.

Idag har jag invigt dunjackan för i år. Hoppsan, tänker ni. Men för det första så var det Linns jacka och för det andra så satt vi och kollade på fotboll ute i 2 timmar. Så yes, jag är förlåten. Min dag i sammanfattad form har alltså bestått utav matlagning, fotboll i Västerås och lite tv tillsammans med Linn. Sen var det dax för mig att åka till stallet och Linn till Fredrik.

Därefter behöver vi inte prata vidare om min kväll. Seriöst, jag är så himla arg och irriterad. .
Nu vill hårinpackningen bli ursköljd.


kan du nånsin hitta rätt och få tillbaka det du gett?

Igår kväll var vi hemma hos några vänner till familjen och åt "dopp i grytan", himla gott! Eftersom jag hade bestämt mig för att köra så provsmakade jag ett alkoholfritt vin jag köpt. Måste säga att det var helt okej att dricka till maten och i sällskap, men man kan ju dricka en vanlig cola med ;)

Pratade precis med Linn på msn och blev överbjuden på lunch och trevligt sällskap. Sånt tackar man väl inte "nej" till? :) Skulle egentligen vilja följa med mamma och pappa som snart sätter sig i bilen påväg ner till Linköping för att hälsa på bror. Men samtidigt vill jag rida ikväll och det hinner jag inte i så fall. Så Linn blev min räddning att inte bara vara hemma!

Bror, du får hålla ut tills nästa måndag så får du träffa din älskade syster! ;) Och jag min älskade bror!


ändå känns det som om hela världen sjunger.

Nu blev det så där sent igen, borde egentligen lagt mig för ett bra tag sen för jag är så trött! Skulle egentligen varit ledig imorgon men de behövde folk och inte tackar jag nej till en heldag. tummen upp!

Startade den här dagen med en frukostdate med Linn, det blev ost&skink mackor, mjölk och te. Sen bar det av till jobbet vid halv 10 och sen arbetade jag fram till tjugo över 7, och där försvann hela kvällen :P Ne, men skämt och sido. Det är lite synd att man arbetar så pass sent att kvällen försvinner och man har ingen ork till att göra något mer än att glida ner i soffan och titta på tv. Sen kommer, det som gäller för mig nu, sängen!

ett sällsynt exemplar.

Linn och jag hann gå en vända på stan med, vi gick ner på Clas Ohlson för att titta efter en mobilladdare till Linn. Kortfattat så blev det ingen laddare utan vi hamnar i kassan med några bakplåtspapper. Framför oss har vi något utav en iq befriad människa som skulle handla en sladd.

Kassörskan: Det blir 49kr.
IQ befriad: Men det var skyltat att det skulle vara extra pris på den som var 6m.
Kassörskan: Ja, men den här är ju 5m.
IQ befriad: Ja, men jag letade efter en som var 6m men den verkade vara slut.

Jaha, hade han tänkt sig att det skulle vara extra pris på den då bara för att han inte hittade den riktiga varan? Han dumförklarar bara sig själv. Vad är det för fel på folk ibland?

man saknar sånt som man inte har.

Dagen idag har endast bestått utav 4 timmars arbete och resterande har avverkats framför datorn och i boken. Om en halvtimma ska jag träffa Linn på stan och äta på Ming hade vi tänkt. Onsdagar är vanligtvis "vår dag"(nu låter det som om vi var gifta, men i alla fall), eftersom hon är ledig från träningen då, det enda som är givet då är att klockan 21 sitter vi bänkade framför Grey's anatomy. :) Men ikväll ser det ut som att jag får titta på det själv, eftersom Linn ska gå på "Flickan som lekte med elden" och den har jag redan sett. Så vi bokade in ett resturangbesök innan istället, sånt uppskattas!

som ni lekte när ni var barn.

Innan vi åkte till kusinerna, skulle vi hämta upp mormor. Hon hade ringt innan och frågat om mamma och jag ville ha mat, vilket vi båda tackade "ja" till. Jag har nog aldrig i hela mitt liv, vad jag kommer ihåg, ätit rotmos och fläsklägg. Det var intressant måste jag säga, inte alls lika läskigt som det låter och inte ljuvligt heller. Men nu känner jag att jag helt plötsligt tillhör den yngre generationen, eftersom den äldre verkligen verkar älska det.

Nu börjar klockan ticka iväg och det är nog dax att ringa till Nima och säga "god natt", sen hinner jag nog läsa några sidor i Fyrvaktaren. Resterande timmar behövs till sömn eftersom jag börjar redan klockan 7.30 imorgon. Sweet dreams!


du sätter all din tilltro till en dröm.

Det blev en kopp te och jag kom några sidor längre i boken. Men det blev också en nachotallrik och lite sällskap av Linns tvillningbror Robin och självklart Linn med, men hon jobbade mest. ;) Jag hittade även en present som jag hoppas moster blir glad av, var tvungen att tänka om helt eftersom min första tanke gick helt åt pipan.

Påvägen hem från stan svängde jag in på nya Willys på kungsgatan, tyckte faktiskt att det var mycket trevligare än det i Folkesta. Där inhandlades det några djupfrysta färdigrätter åt min far som nu ligger hemma i samma skit som jag gjorde förra veckan. För då är man verkligen inte pigg till att laga mat så han bad om några sånna och lite kakor. I uppiggande syfte köpte jag även ostbågar, ahlgrensbilar och alftonbladet. När jag lämnade över de sistnämnda till honom fick jag ett leende och en stor kram, sånt värmer i själen.

med knäna hårt mot frusen jord.

Har precis hoppat ur duschen och sitter och äter frukost nu. Snart bär det av in till stan för ett coachsamtal och sen köpa en födelsedagspresent till moster. Efter det tänkte jag faktiskt gå bort till tingsgårdens café, där Linn jobbar, slå upp en bok och drick en kopp te. För det är verkligen inte varmt ute nu, brr! Nu ska jag se till och klä på mig något varmt sen ut i kylan.


jag byggde upp dig bit för bit igen.

Det är svårt att planera in något som är så långt bort som i mars. Särskillt när man har en bror som pluggar i Linköping och inte vet hur terminen ser ut och jag har dessutom ingen aning om hur mitt liv ser ut då. Så här gick msn-diskussionen mellan bror och mig.

Först konstaterade vi att:
Haglund säger: Dom gör som vanligt ingen hemmamatch.
Elin säger: Som svar på din hemmamatch konstaterande så svarar jag med låt nummer 7
Haglund säger: Idioter?

Sen övervägde vi någon av de internationella alternativen:
Elin säger: Köpenhamn finns ju, med direkt tåg från linköping.
Elin säger: Eller ska vi ta en kryssning till helsinki och titta?
Elin säger: Hoppas de inte översätter låtarna till finska bara. måste låta förjävligt
Haglund säger: haha!

Men jag tror att vi har kommit fram till ett beslut när vi ska se Kent konserten. Vilket blev 10 mars, Cloetta center i Linköping. Nu gäller det bara att vara på som fan när de släpper biljetterna.

kent - töntarna


vad du beror på vet nog bara du.

Jag tror jag har en "hatkärlek" till att vara ensam hemma på kvällarna. Samtidigt som jag tycker det är otroligt skönt så springer jag runt som och kontrollerar att dörrarna är låsta. haha. Man får väl hoppas att man växer ur det ;)

Idag har jag inget jobb så jag hade tänkt att jag skulle ordna lite papper och finslipa på mitt CV. Jag måste erkänna att jag faktiskt inte alls har så stor lust med att "vara duktig" idag men vissa saker måste man väl se till att göra. Haha, hur ska det gå för mig om jag börjar plugga, eftersom det inte är ofta jag tycker om att vara duktig? ;)


det som verkligen satte spår är skymningen och ljuset.

Detta kom en till mötes när man loggade in på facebook imorse:
Madeléne Wilson: Saker ni bör testa innan ni dör: åka bil med Elin. Det kan nämligen hända väldigt märkliga saker då.

Jag började faktiskt skratta lite för mig själv när jag läste de. Men för att ta hela händelse-förloppet nu. Jag, Madeléne och Emelie var på väg att hämta upp Emma eftersom vi skulle bowla. Vi kommer körandes på Carlavägen som Emma syster bor på, vi som bor i Eskilstuna vet att Carlavägen är jävligt lång dessutom. Så jag vet inte exakt vart vi ska stanna, så när Madeléne har ringt för att få ett nummer på huset konstaterar vi på att vi kört förlångt. Så jag vänder bilen så att jag bara kan stanna till vid vägkanten och Emma kan hoppa in i bilen, enkelt va? När vi närmar oss huset ser vi att Emma står på andra sidan vägen än planerat vid en husinfart. Så jag tänker "Fine, jag gör en u-sväng och kör upp där". Jag har ingen bil bakom mig och planerar att jag svänger efter taxibilen som kommer mot mig på andra sidan körbanan. Taxibilen kör förbi och jag gör min sväng och konstaterar att taxi-jäveln har stannat precis där jag ska ställa mig. Jag vill uppmärksamma att den inte blinkade innan den stannade, plus att nu står jag tvärs över gatan samtidigt som det kommer mötande bilar. Precis i det här ögonblicket kunde man även se en förvirrad Emma som inte vet vart hon ska ta vägen. In i bilen, eller kvar utanför? Jag lyckades i alla fall ta mig ur denna konstiga situation väldigt stiligt, om jag själv får säga det och tillslut kom Emma in i bilen och Madeléne påbörjade på en stor skrattatack.

Sammanfattningsvis
Elin: Snyggt gjort!
Taxi-jäveln: Skaffa blinkers!


jag måste ha träffat din frekvens.

Igår var första dagen jag jobbade på en vecka, måste verkligen säga att det var skönt att vara tillbaka. :) Men ett fyra timmars pass var precis lagom att starta upp med. Efter jobbet åkte jag direkt till Linns match och staplade in strax innan slutet på första halvlek på läktaren med paraply, mössa, väntar och en filt. Är man på match så är man. :P Karin blev väldigt glad över filten i alla fall. När matchen, som united vann, var slut satte jag mig i bilen och styrde den hemåt.

På kvällen blev det bowling med Madeléne, Emelie och Emma. Vi var inte bäst, men vi hade garanterat roligast. :)


nytt utseende.

Done! Vad tycker ni? :)


det vankas höst.

Nu känns det verkligen som att hösten har hittat hit med kalla vindar, soliga dagar och en massa löv. Men det bästa med hösten är att man får plocka fram sina stövlar och mössor! Det är nog något fel på mig men så är de. :P I övrigt har jag klarat av höstens första förkylning så jag har varit sängliggandes sen i måndags, inte så roligt men nu har jag piggnat på mig. :) Som sagt va jag tror minsann att hösten är här.

RSS 2.0