bara för att.

Efter ungefär en timmas väntan inne på Telia affären var det äntligen min tur. Det är nämligen så att jag täcknade ett nytt abonnemang nu när jag köpte min iPhone, och Telia har haft en drive nu i sommar som går ut på att abonnemanget är 100 kr billigare de första 6 månaderna. När jag fick hem min faktura så stod det 199kr som månadskostnad och inte 99kr som det skulle stå, så jag ringde till kundtjänst som säger till mig att jag måste ta kontakt med butiken för det står inte i avtalet. Lättare sagt än gjort när jag täckna det i Stockholm.

Hur som helst ringde jag till växeln för alla butiker som försöker att ringa upp butiken i Stockholm, men eftersom de inte svarar skickar hon iväg ett meddelande till dem att de ska ringa upp mig. Ingen ringer upp mig, utan dagen efter så ringer jag dit igen och frågar varför ingen har hört av sig. Till svar får jag att denna butik är förnärvarande under ombyggnad. Så det är en annan butik i Stockholm som har hand om deras ärenden just nu. Med andra ord har ingen läst meddelandet som skickats. Så jag kopplas vidare till denna butik. Här säger personen i telefonen att den person som kan hjälpa mig är just nu upptagen och säger att den ringer upp mig senare, vilket den också gjorde. Men vi det tillfället satt jag i andra telefonen och kunde inte svara just då och ringer därför upp när jag lagt. Personen är inte på jobbet just då men ska snart tillbaka dit och lovar att kolla upp avtalet och ringa upp mig. Ringde någon upp? Nej.

Så idag hjälpte den förstående man som jobbar på Telia butiken i Eskilstuna att skicka ett mail till butikschefen på denna butik så de kan ordna upp allting. För det är trots allt inte jag som gjort något fel.

Det finns två saker i den här hanteringen som är totalt fel och en tredje sak som skulle framstå som mer serviceminded.

- Det första felet är att personen på denna växel som jag ringde till första dagen inte hade en aning om ombyggnationen. Hur ska någon kunna ringa upp mig om ingen finns i butiken?
- Det andra är personen på den här butiken som inte ringde tillbaka. Personen kanske fixade avtalet, men till vilken nytta om kunden inte vet om det?
- Sist en förbättring. När man ringer till kundtjänst och blir ombedd att själv ta kontakt med butiken när jag inte gjort något fel, blev jag riktigt irriterad över. Så en snabb knapp för att koppla över mig direkt till butiken skulle inte vara helt fel? Ganska enkelt med.

Ja, jag jobbar med service själv och man blir skadad när man ser vad service är för andra. Nu hoppas jag i alla fall att detta mail gör så någon kan få ordning på allt och göra om o göra rätt. Det är en sån liten sak som man kan bli så irriterad över, för jag har trots allt inget annat att klaga på när det gäller själva abonnemanget.


som en fackla som ett ljus.

Då är allt som stod på dagens program avklarat!

På sjukhuset tog jag min första vaccinationsdos mot hepatit A och B, ska dit om en månad igen för att ta nästa dos. Hade inte förstått det som att jag skulle ta en spruta idag utan bara skulle dit för kontroll men vips så var den framme.

Sen bar det av hemåt för att plugga dagens skörd av matte, vilket jag faktiskt måste säga va riktigt skoj idag. Jag tycker om att läsa av kordinatsystem osv. Så vid köksbordet satt jag tills Erica ringde och sa att hon var på ingång för att hämta mig. Så när hon kom begav vi oss vidare till Västerås för att göra om mina naglar. Och supernöjd är jag med dem!

Men nu tror jag faktiskt att det är sängen som väntar. Imorgon när klockan ringer kan jag nämligen inte tänka som imorse. För jag ska jobba på Göksten, riktigt skoj ska det bli att komma ut i skolan igen. :) Men som sagt va, sova var det!

Du ger det du vill

Den konstanta känslan när man vaknar på morgonen, "jag vill inte gå upp!" Då har man faktiskt tur om man kommer på att man får somna en eller två timmar. Så det är precis vad jag gjort, det är lite kompensation för lite sömn igår. Men nu måste jag palla mig upp om jag ska hinna med de tre saker som står på dagens program. Jag ska plugga, till infektionskliniken(se vilka vaccinationer jag kan tänkas behöva) och sen ska jag göra nya naglar. Äntligen får man säga om de sistnämnda, de som jag har nu är inte jättevackra längre! ;)

hans ögon ser så osedda och trötta ut.

Idag kan vi verkligen säga att man mår som man förtjänar. Jag och Linn begav oss upp till Stockholm igår där vi mötte upp Karin, Alexandra och Frida. Vi var först hemma hos Alex ett tag och sen begav vi oss vidare till Kåken och efter det till Sturecompagniet. Det var längesen jag hade så ont i fötterna efter en utekväll, men det var helt klart värt det!

Men nu är jag hemma igen och njuter av att spendera eftermiddagen i soffan. Imorgon är det tillbaka till matten så tills dess ska jag se till att göra så lite som möjligt. Puss på er!

det väckte gamla minnen.

Måste säga att filmen var riktigt bra! Det snyftade rejält i biosalongen, så ett tips är att ta med näsdukar! Men dem bakom oss grät verkligen hejdlöst under vissa delar av filmen, vilket drog ner "filmkänslan" lite. På vägen hem stannade jag även vid Statoil för att tanka. Och nu kommer jag låta vuxen och gnällig, men 13.95kr/l?!?! Vad är det för fel, renarama rånet för lite bensin. Det var bättre förr, om inte annat billigare!

drar sig hösten in i stan?

Nu har jag huvudvärk av den här matten. Efter hur provet gick är jag grymt osäker på mig själv fast facit säger att jag räknat rätt. För på provet stämde ingenting och jag fick panik över va det faktiskt var för frågor som ställdes, inte sånt jag räknat under veckan i alla fall(enligt min mening). Men nu har jag suttit här i ex antal timmar med boken och är faktiskt på dåligt humör med. Så då är det väl kanske dags att avsluta för dagen. Det är faktiskt snart time för att göra sig iordning då jag ska in till stan om ett tag och träffa Karin och äta lite mat. Sen möter vi upp Linn och Jenny för att gå och titta på Jag saknar dig på bio.

Pappa och jag har hur som helst haft det riktigt bra på Gotland. Solen var framme när vi fick meddelande om att det regnade här hemma, så vi hade riktigt tur med vädret också. Den här bilden får avsluta det hela.


det finns ett enkelt svar.

It's not me. .                                         
                                                 . .it's you.



jag går bredvid men halkar efter.

All right then, vad har hänt sen sist?

Igår var vi hemma hos Anne & Håkan på kräftskiva. Man kan aldrig få nog av kräftor, men jag fick vackert sluta äta när det inte fanns några kräftor kvar på fatet. Och tur va väl det, annars hade jag nog suttit där ännu. Men vi var nog hemma runt 2-tiden inatt, så det blev en lång och skön sovmorgon idag.

Så under eftermiddagen idag gick jag och mamma bort till Anne & Håkan igen för att hämta bilen som stod kvar där. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle åka till Mary's café och fika och med oss fick vi också Anne & Håkan. Trevligt, trevligt!

Strax efter fem ringde jag även till Linn för att se vad hon gjorde. Så hon, Karin och Jenny satt på Tunavallen och tittade på fotboll så jag begav mig dit för att göra dem sällskap. Efter matchen hann vi även med en pizza innan det var dags för Karin att sätta sig på tåget och åka hem till Stockholm igen.

Med andra ord så tycker jag att jag, i alla fall idag, har varit ganska effektiv. Men nu är det dags att börja se över vad man ska ta med sig för kläder och packa en väska. Som planen ser ut nu så beger jag och pappa oss hemifrån vid 8-tiden imorgon, för båten går vid 11-tiden.

destination gotland.

Då blev det faktiskt ganska precis klart att pappa och jag åker till gotland på måndag och kommer hem igen onsdagkväll. Så första natten ska vi sova på Fårö och andra natten i Visby. Matteboken får givetvist följa med men det viktigaste är nog min kamera. Kan tänka mig att det är riktigt fint på Gotland så här på sensommaren, så bilder kommer det att tas! Det var ett bra tag sen jag var där så det ska bli kul att åka tillbaka. Men självklart hade Andreas och mamma följt med också, om det inte varit så att de jobbade. Men nu blir det istället en liten far och dottertripp.


jag bara säger som det är.

Regnet har stått som spön i backen nu sen strax innan klockan fyra i eftermiddags. Nu börjar kommentarena att fällas om att det aldrig slutar. Men sån tänker jag inte vara! Jag tänker krypa under täcket och njuta av att här i Sverige så regnar det då och då. Det är mer än vad det gör på andra ställen här i världen. .

Puss & godnatt!


trött på sanningen behövde en ny.

Sammanställning utav provet idag är att det gick skitilla! Vi får hoppas att det gick bättre än det kändes för det betyder också att jag är inte lika dum i huvudet som jag kände mig. Men men!

För att göra det hela bättre så åkte jag in till stan och träffa Linn och Margot. Det blev lite lunch och sen lite shopping med. Tröstshopping kan vi kalla det! Det blev en grå kavaj, ett rosa linne och en svart jacka. Lovely! Stod och sneglade på ett par vinterskor med och jag kännde att bara dem skulle göra det värt att vara hemma i vinter, om jag köpte dem. Förstår ni hur snygga dem va då?!


satan i gatan.

Pappa: Vet du vad det är för dag idag?!
Jag: Eh, fredag?
Pappa: Ja, det också! Men det är provdag!
Jag: Jo, tack det vet jag!

Men det är väl bara att korsa fingrarna och önska mig lycka till. .

är du kvar där du va?

När jag skulle gå ut i köket och poppa mina popcorn igår så skrek mamma "Elin, se till att hålla koll på dem nu!" Som ni säkert vet tycker jag om när popcornen är smått brända. Vilket har resulterat i att jag nästan brände upp vår nya mikro för ex antal år sedan. Det var faktiskt första dagen den var i bruk och på kvällen stoppade jag in ett paket popcorn och satte den på den vanliga tiden. Sen hade jag inte ens i tanken att den nya faktiskt gav lite mer effekt. . Så när jag kom ut i köket igen va de fullt med rök och den nya mikron var inte riktigt vit längre inuti. Så den gamla fick rycka in igen medans den andra fick åka ut i garaget med kaffebönor i, eftersom de tar bort lukt. Pappa hade även en plan på att sätta upp en skylt vid vägen, "Haglunds rökeri". Hur som helst blev popcornen perfekta igår, FYI! ;)

jag vände mig om ibland.

Vet ni? Nu går jag och poppar popcorn, lägger mig i sängen, tittar på en film och ger upp för idag. .

här dansade man för länge sen.

Då har en ny vecka startat och nya funktioner och ekvationer att förstå sig på. Ibland känns det verkligen som att man tar två steg framåt och i andra sekunden så är det tre steg bakåt. Jag är nog den sämsta personen som finns på att förstå mig på saker som är diffusa och bara räkna ut x och y utan att veta vad jag riktigt räknar. Det gör inte allt lättare när allting just nu handlar om x och y, och man lär sig en sak på ena sidan och sen kommer en alternativ lösning på andra sidan. Oj, mitt huvud snurrar nu. .

Jag har faktiskt hunnit med lite annat också de här två dagarna. Igår blev det bio tillsammans med Erica och Andreas. Det blev Bilar 2 och det är faktiskt något jag kan rekommendera för en som tycker om pixar-filmer. Första gången jag såg en film med 3D-glasögon med, det var lite halvläskigt faktiskt.

Och alldeles nyss kom jag och bror hem från mormor där vi fått stuvade makaroner och köttbullar. Sen blev det lite tv-tittande. :)

vissa stunder kan det kännas ensamt.

"Nu tror du säkert att jag hoppas på nåt som aldrig ska bli av.
Men jag har aldrig lyssnat när du lovat, aldrig ställt några krav.

Vi tar en paus och lämnar rummet, och nu släpper du min hand.
På varsin sida av vägen, som en främling för varann."


                                                                                                              - Melissa Horn, Jag kan inte skilja på 

tro och hoppas, är allt vi kan.

Någonting jag totalt glömt att skriva här är faktiskt en sak jag fick av Joakim på flygplatsen när jag skulle lämna Rhodos. Det var ett kuvert med instruktionerna om att jag först fick öppna det när jag var så långt borta från Rhodos som möjligt.

Dum som jag var så öppnade jag det på flyget och där i låg det ett brev och en present. Han hade fyllt två A4 sidor med text och när jag läst klart allt satt jag givetvis där och grät, på ett plan med 350 st av våra gäster. Som ni kanske vet så har jag och Joakim jobbat tillsammans i nästan ett år, först på Tenerife och sen på Rhodos så orden gav stor tyngd. En sak som han skrev i brevet var att "det enda som aldrig överger dig är hoppet" och presenten han hade köpt var ett silverhalsband med ett ankare på, som symboliserar just hoppet. Vi får hoppas att det stämmer :)


så länge sen.

"Länge leve länge sen, som jag minns det var det lätt.
Även när jag trillade omkull. ."


jag vill inte vara själv.

En heldag tillsammans med fröken Andersson är fullbordad! Vi begav oss iväg vid 12-tiden för att leta efter den där loppisen, som verkligen låg ute i buschen! Men vi hittade dit och hem, det är ju endå huvudsaken! Väl framme så hade de faktiskt inte så mycket saker så efter att ha tittat ett tag begav vi oss vidare till Lager 157, eftersom vi endå var på vägen till Hälleforsnäs.

Kan ju inte påstå att de hade så mycket heller. Det kändes som att det va en övergångsperiod mellan sommar och höst just nu så det var faktiskt nästintill tomt. Sedan begav vi oss hem till Linn igen för att städa undan gårdagens inflyttningsfest. För att sedan åka en vända till Årby IP och efter de till ICA Maxi och handla.

Resterande delen av kvällen har spenderats hemma hos Linn's föräldrar med god mat, som jag och Linn stod för, och lite tv-tittande. Mysigt värre!


jag lämnar plats för någonting nytt.

Nu har jag precis avslutat vecka ett av matten. Känns skönt att jag kan släppa det i alla fall i en dag, för imorgon drar nästa veckas uppgifter igång. Men nu ska jag bege mig in i duschen och invänta ett telefonsamtal från Linn. Vi ska iväg på loppis och leta efter en spegel till hennes lägenhet. Sen hittar vi säkert på någonting med, men hon är nog kanske lite trött efter en utekväll igår. ;)


ge mig något att tro på.

Dåligt humör löser man med musik från Quiet heart-listan på spotify och en konversation med underbara Jenny på skype. Tack! ♥


det är dags att tänka efter.

Dagen idag har jag spenderat i Örebro och närmare bestämt i Gustavsvik. Så bad har stått på schemat hela dagen tillsammans med kusinerna. Och nu kan jag säga att jag är mööör i kroppen. Andreas har även börjat leta efter en ny höftkula. ;)

För att tänka lite längre så har jag faktiskt varit hemma i 3 veckor nu. Vart har all tid tagit vägen? Ja, jag har ju i och för sig hunnit med en hel del så det kanske inte är så konstigt att tiden rullat på ganska fort.

Men nu ska nog resterande delen av dagen att spenderas i soffan med min mattebok. Man skulle nästan kunna tro att vi är gifta, jag skulle nog kunna stäcka mig till sambo för än så länge kommer vi bra överens(peppar, peppar, ta i trä).

du, snälla vänta.

Sagt och gjort! Det fanns biljetter till konserten i Linköping den 10/9 så nu är det bokat och klart! Jag och bror blir det nu som det ser ut. Ett sms är även iväg sänt till Madeléne för att se om hon ville med. Lovely, jag hinner i alla fall en konsert här hemma. Hade gärna gått och sett LW också, men de var ju fullbokade när jag fick besked om att jag skulle vara hemma vid tidpunkten.

länge leve sommaren.

Jag är inne i ett riktigt Veronica Maggio-flow! Senaste skivan "Satan i gatan" går varm under dagarna och det finns inte en enda dålig låt på den. Sååå nu är jag bänkad en timma framåt genom att titta på musik special på 2:an. Hade planer på att gå på koncerten nästa helg på cirkus i Stockholm, men självklart är den slutsåld. Hmm, jag ska finna en biljett någonstans i alla fall!

Den här är en stor favorit!


off the road.

"Off the road", det är lite som jag känner just nu. Det finns så många tankar i huvudet och jag vet inte ens vad jag ska göra med hälften av dem. Att komma hem är inte bara att komma hem, det är mycket mer än så. Där av den otroligt aktiva uppdateringen här. .

ge mig någonting att tro på när ljusen har släckts.


ljuset blir större när natten tar form.

Det fanns i alla fall ett tomt säte idag på flyget från Örebro till Rhodos och jag är väldigt glad att jag är kvar där jag är nu.

Konsten hur jag faktiskt känner mig så oerhört stressad just nu och jag vet att det inte finns någon anledning till det. Men av någon anledning så får jag den känslan att snart ska jag packa väskorna igen och bege mig, men det är mer än 2 månader tills dess. Jag tror att det mest är för att jag är inte där än, jag är inte redo nu. 


Tidvis - Lars Winnerbäck


jag räknade med dig.

Igår satte jag mig faktiskt ner med min nya vän, Matteboken, och läste igenom lite för att komma in i rätt "tänk". Sen gjorde jag 4 stycken tal och alla var korrekt uträknade. Så damer och herrar, det finns ett hopp även för mig ;) Idag är nämligen sista semeterdagen och imorgon så börjar jag att plugga.


som vilka vänner som helst.

Det blev en ganska spontan utgång igår. Sände iväg ett sms till Emma vid 6-tiden och runt 9 var vi påväg in till stan. Det blev en riktigt bra kväll, vi hamnade först på Strömsholmen och sen på Le Grand. Det blev lite dans men på tok förlite! Men riktigt skoj hade vi, helt klart värt en stukad fot. ;)

Nu står regnet i backen och jag ligger i soffan och glor på tv. Det är nog inte mer än det jag tänker göra idag i alla fall. Men jag klagar inte ;)


vi sökte i det stora efter svar.

Vad underbart det är att få ett telefonsamtal från en person som känner en utan och innan. Man glömmer bort att det faktiskt finns folk runt omkring sig som gör det. För de senaste 1,5 året har man ständigt fått göra nya intryck och det är ett fåtal som börjar känna en riktigt bra. Och ibland är det bara skönt att få prata på med en som vet hur man tänker och fungerar. Men det enda som ekar i huvudet nu till dig är, glöm inte att ta hand om dig själv!


jag förstod nog aldrig vad dom sa till mig.

Som ni säkert räknat ut så är vi hemma igen från Finland, vi öppnade faktiskt ytterdörrren här hemma redan vid halv 12. Så det gick riktigt fort att köra från Värtahamnen i Stockholm! Mycket mer än att läsa och titta på någon film stod inte på programmet förrens på kvällen. Då hämtade jag upp Madde och mötte upp Emma, Emelie och Karin på slagsta glass och pratade skit. :) Riktigt trevligt, innan myggen började äta upp oss.

Då börjar man även att komma till insikt att det är snart 2 veckor sen jag kom hem och tiden har gått oerhört fort! Jag tror inte att jag hade varit redo att åka tillbaka till Rhodos och ge det sista nu. Det tror jag faktiskt inte, jag är fortfarande trött i både huvud och i kroppen. Så det ska bli skönt att få fokusera på något annat de kommande veckorna. För från och med måndag blir det Matte för hela slanten!


solen går upp över kåk och gränd.

Grattis på födelsedagen storebror! Halvvägs till 50 nu, det är inte illa! Det betyder ju i och för sig att jag är snart där jag med. Men! På programmet idag blir det firande med släkt och vänner, så det kommer säkerligen att bli en lyckad dag. :)


precis som du.

En obehaglig distans, en konstig känsla nånstans. Det känns tomt, eller hur?

det är inte den vi söker.

Okej, nu har man precis fått ett klagomål från Joakim att man är dålig på att uppdatera här. Och det kan väl i och för sig stämma, men har verkligen knappt orkat sitta vid datorn. Men här följer en uppdatering.

Fredagkväll spenderade jag tillsammans med Fam Andersson hemma hos Linn, american pizza och DN-galan stod på programmet. Strax efter lunch på lördagen begav jag mig hem till "Anderssons fritidsgård" hemma i Torshälla. Där firade vi Linn och Robins födelsedag. Det var verkligen skönt att få träffa så många välbekanta ansikten igen.

Gårdagen var jag faktiskt största delen hemma. Men jag fick en namnsdags-glass på eftermiddagen så med andra ord hamnade vi på slagsta glass, jag menar vi firar ju alltid namnsdagar! Not! Dagen idag har spenderats med släkten på mammas sida då min underbara mormor fyller år. :) det blev god mat, fika och sen följde kusinerna med hem hit för att bada lite. :)

Och för att berätta lite mer så intar familjen Haglund finlandsbåten imorgon kväll. Så det blir en liten tur dit där hela onsdagen spenderas i Helsingfors. Det ska bli skönt! Nu är ni lite mer uppdaterade vad som händer hos mig, det blev nästan i punktform. Men det får ni leva med.

Jag ska bli bättre, lovar.

RSS 2.0