fria vägar ut.



Tänk att man kan muntras upp av ett litet samtal. Det är ingen framtid men det är en fortsättning efter det här jobbet i alla fall. Jag får helt enkelt ringa imorgon och höra hur planerna lyder så får vi se. Jag är så glad att jag har en så pratglad pojkvän :)

Jag välkommnar fredagens ankomst, med utsträckta armar! Nu, tack?

what it feels like.



Jag hade rätt, det regnar i Helsingborg :/ Vart tog vintern vägen? Jag hoppas verkligen att den är kvar hemma i alla fall. Det finns så många anledningar till att jag vill hem nu. Den största är att jag vill ha tillbaka mitt liv! Hela mitt liv finns inte här och inte i Karlstad. Jag vill hinna göra alla all dagliga saker som att springa ner på stan och ta en fika med en vän. Göra saker som faller en in och inte behöva planera allting! Jag kunde ridit Morfen idag och sen lektion imorgon. Sen hade jag kunnat gått på personalfesten som är ikväll på Lotus.
Men nej! Jag är fast i Helsingborg och har inget liv. Ja, jag är faktiskt lite bitter just nu.

håll ut. .


. . förr eller senare spricker en bubbla, håll ut några dagar till!

Om ett par timmar är det dax att dra sig söder ut igen, precis som fåglarna så här dax. hihi. På något sätt känns det lite lättare att ta sig igenom dagarna när det faktiskt är snö och sol ute. Men det ryktas om att det skulle bli regn och slask i Helsingborg, ialla fall imorgon. Vi får verkligen hoppas att så inte är fallet, för till december ska det ligga snö på backen, enligt mig!
På söndag är det första advent vilket jag ser fram emot lite, lite julmys och tända ljus. Och mamma bakade lussebullar igår när jag pratatde med henne med! :D Sånna sitter inte fel i magen. Det är nästan så jag börjat räkna ner till julkalenderns start med, jag verkligen älskar barnprogram och julkalendern är ju en tradition man ska hålla hårt på! Nej, åter till arbetet!

10 minuter, för mig själv.



Jaha då befinner man sig i Karlstad igen. Vi åkte från Helsingborg kring 3 tiden, vi stannade dock i Ängelholm hos Anders(vår chef) och sen i Göteborg och åt, men nu är vi framme sen en timma tillbaka. Och imorgon är det bara att åka tillbaka till Helsingborg igen, eftersom vi har en utprovning där på onsdag igen. Sånna här dagar kan jag verkligen spy på, det är inte mänskligt att köra så på vägarn. Dessutom står det stora rubriker i tidningarna: "SMHI uppmanar människor att stanna hemma". Det känns ju genast bättre att vi är ute på vägarna så mycket som vi är då.

det vackraste världen har sett.



Det finns ingen som betyder så mycket som du gör för mig.
Det finns ingen som får mig att må så bra.
Det finns ingen som kan ge mig den tryggheten som du ger mig.
Det finns ingen som är som du.
Det finns inge(t)n som kan komma i mellan oss.
Du är hela min värld, älskling.

tiden går och hösten fryser till.

Nu känns det som att vintern håller på att ta fart. Det har tydligen snöat endel hemma medans det här i Karlstad endast är frost och ishala vägar. But it´s a start. Vinter är ju lika med December och det är väl den enda månaden som för med sig måsten för alla människor. "Jag måste hinna det innan jul" och "Jag måste köpa julklappar", är väl de vanligaste "måstena". För min egen del innebär december födelsedag, julafton och Nimas födelsedag. Så det gäller att komma på vad man själv önskar sig samtidigt som man måste komma på någonting bra att ge till alla i julklapp. Sen vad Nima vill ha. Vad sägs om att man raderar ut minnet av vad man fick/gav bort förra året på alla människor så kan man ge dem samma sak varje år. Och tänk att man hela tiden skulle bli lika glad. Det är fan en idé!

Annars så känner mig helt slut, nu skulle jag verkligen behöva en veckas ledig för att kunna sätta igång igen med den energin jag egentligen har. Det här jobbet tar på en ganska hård och det ska verkligen bli skönt att komma hem imorgon. Samtidigt vet jag att det bara blir mindre och mindre tid kvar tills jag måste åka iväg igen. Nu skulle jag verkligen vilja säga- "Stop, det räcker nu."


"det här är bit ihop och sparka. .

. . .ge precis vad du behöver och ta vad du kan få"


dunkla rum.

Resan till Karlstad gick bra och jag hade rätt, vi bytte ut blåsten till minusgrader och till o med lite snö. Jag körde i ca 2,5 timma och resten av tiden låg jag i baksätet och halv sov. Man kan inte påstå att man blir så utvilad av att sova i en bil snarare tvärtom, jag är så grymt trött. Hotellet då, ja det är ju inget Scandic om vi säger så men man får överleva. Får väl ge ett plus till dem eftersom de har ett fungerande discovery chanal.

Jag känner mig så bitter och hjälplös och just nu har jag en sån enorm hemlängtan. Jag vill hem nu! Hem till min Nima där jag ska vara ingen annanstans.

som vatten.

Nu ringde mobilalarmet precis, wich means dax att gå upp. Har världens sovmorgon idag och vi börjar inte på skolan förrens halv 3 idag. Det är inte illa må jag säga! Här nere regnar det bara och blåser som bara den. Jag bor på 7 våningen och igår kväll trodde jag nästan att jag skulle blåsa bort eftersom man verkligen hörde hur mycket det blåste utanför fönstret och regnet bara piskade mot rutan. Usch, så här ska inte Helsingborg vara. Efter att vi varit på skolan så ska vi dra oss vidare upp i landet och närmare bestämt till Karlstad. Så det är väl bara ställa om sig från blåst till minusgrader kan jag tänka mig. Men nu är det dax att plocka ihop resväskan och fixa till sig lite. Sen vet jag faktiskt inte vad jag och Alex ska sysselsätta oss med till halv 2. Det blir antingen en fika eller så åker vi till vår chef i Ängelholm, den som lever får se! Vi hörs senare!

solen i ögonen.

Var precis inne på Lars hemsida och möttes av ett inlägg där det står att det har gjorts en film om han som just heter - Solen i ögonen. Den måste jag verkligen se! Filmen kommer att sändas på olika biografer runt om i Sverige och självklart så är inte Eskilstuna med :/  Den går nästa fredag, den 28 november, och då är jag tyvärr påväg hem från Helsingborg kan jag tänka mig :/ Så jag får väl se till och köpa den när den kommer ut på dvd istället, som det förhoppningsvis gör. Hihi, det här va inte alls tänkt som innehåll i det här inlägget men ibland blir det inte som man tänkt sig. :D

bild. winnerback.se

gummiband.

Jag har åkt förbi Helsingsborgs gummifabrik ett antal gånger den senaste tiden, bara namnet väcker minnen.
Vi fick nämligen vårt matrial till våra UF-produkter där ifrån. Det känns så himla länge sedan, men det var faktiskt bara drygt två år sen. Det var en tid när man ständigt levde under tidspress och skolan var som värst. Men konstigt nog får jag bara bra vibbar när jag tänker tillbaka på de. Den största anledningen till de är nog framför allt att jag hade en så himla underbar klass! Men även för att arbetet med UF-företaget var grymt skoj och givande, självklart var det jobbigt periodvis men i överlag trivdes jag. Vi kämpade på bra och lyckades komma 3:a i bästa UF-företag i Södermanland. Något som kanske inte märktes att jag var stolt över den dagen, vinnarskalle som jag är. Men det är riktigt bra gjort!


Vem har inte mötts av den här bilden i entrén på Rekarne? ;)


sundets pärla - bilder.


   

sundets pärla.

Oj, vad mycket vi har hunnit att göra idag!
Vi har varit på två skolor, Cultura och Mega, varit i Höganäs, ätit en god lunch, en promenad i hamnen och en trevlig middag. Jag tycker att det är en sån härlig balans mellan nytt och gammalt här nere och då syftar jag mest på byggnader. Här nere kan du välja mellan tre kategorier om du vill köpa ett hus: sprillans nytt, tegel eller riktigt gammalt med "stråtak". Själv föredrar jag antingen Sprillans nytt eller riktigt gammalt, tegel har aldrig varit min grej ;) Nu är jag tillbaka på hotellet igen och Discovery chanal fungerar inte! Haha, jag får väl försöka överleva i alla fall.



avtryck.

5 timmar blev lite mer än 6 timmar på tåget. Jag börjar verkligen bli så trött på SJ:s förseningar, eftersom man aldrig kan vara säker på vilken tid man ska komma fram. Men nu är jag här i Helsingborg och jag lever och är välbehållen ;) Jag har inte haft tid att blogga o helgen eftersom jag vill få ut den mesta tiden som går när jag får vara hemma. Men jag har hunnit med att rida tre pass, vilket resulterade i att jag insett att jag verkligen måste börja träna styrka. Nästan hela helgen har jag haft min älskade Nima vid min sida, då är jag verkligen som lyckligast! Jag har träffat mormor, bror, Linn, Karin och självklart mamma och pappa. Så det känns som att jag verkligen hunnit göra något när jag va hemma. Nu har jag en lång vecka framför mig, tre dagar i Helsingborg och två i Karlstad. Men det blir säkert bra, bara det löser sig med hotellet i Karlstad.

Ne, nu är jag så trött. Det får bli en vettigare uppdatering imorgon. Sov så gott!

insider.

Någon mer som tittar på Insider? Usch, sitter och tittar på det just nu i alla fall. Vissa människor måste ju verkligen ha allvarliga fel i huvudet?!  Hur fan kan man "tillfredställa" sig själv genom att göra illa djur? Oskyldiga djur som inte ens kan försvara sig själva. Jävla idioter, jag är verkligen så arg just nu! Och varför finns det en lag mot detta? Sverige, gör något!

sen en tid tillbaka.

Jag är kvar i Karlstad och funderar mest på hur jag ska klara mig med detta helgpendlandet i ca 5 veckor till, det blir verkligen en upplevelse. Det jag har att se fram emot den är veckan är att jag faktiskt får åka hem redan på torsdag och detta innebär att jag hinner rida(vilken lycka!) och jag får en till dag hemma med familjen och där ingår självklart Nima.

Karlstad i övrigt då, jag kan helt ärligt säga att jag inte fått något speciellt intryck av det mer än den värmländska dialekten. Just ja, kaffet Lövbergs Lila kommer här ifrån också.  Här om dagen kom en spännande lukt in i skolan, Alex påstod att de rostade bönor i kaffefrbriken. Jag stod på mig och  trodde att huset höll på att brinna ner efter som någon glömt sitt bröd i brödrosten. Eftersom vi var på en skola och brandlarmet inte gick, samt att många skolor inte har någon brödrost, så får jag väl gå med på att de rostade bönorna på kaffefabriken. Men jag lovar det luktade bräntbröd!


Här har ni  min vackra utsikt från hotellrummet, Klarälven.

ångest.

Måste börja med att säga att P3-dokumentär va grymt bra ikväll, om morden i Malexander. Jag lyckas alltis passa in mina bilresor så bra att det är på radion när jag kör på söndagarna. Helt plötsligt är i alla fall två timmar av resan som bort blåsta!

Min slutliga destination där jag befinner mig nu är i Karlstad och det tog verkligen emot att åka ikväll. Den största delen för Nima men den andra för att jag hann inte göra allt som jag ville göra hemma! Jag har en som enorm ångest för att jag inte är hemma i veckorna just nu, dels för min egen skull men även för de åtaganden gentemot andra människor jag gjort och sen måste jag ändra på allt för att jag inte ens är hemma. Så jag vill passa på att be om ursäkt till alla som råkat ut för det, jag gör så gott jag kan. Men vi får se hur veckan blir, för som det ser ut nu så har vi inget inbokat torsdag och fredag så om vi har riktigt tur betyder det att vi kan åka hem redan onsdag kväll! Man kan ju inte låta bli att hoppas lite i alla fall.

home tonight.

Gud så skönt det är att få komma hem!
Nu sitter jag och väntar på att mamma och pappa ska komma och snart även Nima :) Jag tror det bara blir en lugn kväll ikväll för att ladda upp batterierna igen.

När jag kom in i mitt rum så låg det en hög med post till mig, spännande tänkte jag och hoppades på att mitt Scandic kort kommit. Men icke! Egentligen är det ingen idé att de skickar ut de första kortet eftersom jag redan ska få ett nytt kort bara för att jag bott så mycket där nu så har jag redan klättrat ett steg på skaran. I högen låg det istället två brev från vägverket och Eskilstuna Kuriren. I posten från vägverket var det ett skattemärke till en bil jag inte äger längre, eftersom det stod i det andra brevet att ägarbytet va registrerat. Så skönt att inte ha det på mitt samvete längre! I brevet från E-kuriren stog det "Grattis! Du fyller snart 20 år". Jaha, and so what? Men när jag läste vidare så var det om man ville vara med i en artikel när man fyller. Jaja, vi får se hur jag ska göra med den saken?


håll ditt huvud högt.

"Tar ni vägen via Växjö till Karlstad?"
Haha, vi bara åker upp och ner i landet känns det som. Den här veckan har jag varit två omgångar i Karlstad, två i Helsingborg och två i Växjö. Det blir ganska många mil, men idag har jag faktiskt spenderat tiden i bilen med lite film. Grymt skönt att det finns sladdar som gör det möjligt att hålla datorn vid liv även i bilen!

Det bästa jag gjort den här veckan är väl att ringa till Scandic's centralbokning för att boka ett hotellrum och säger fel på allting från stad till namn! Herregud, det slutade med att "bokningstjejen" satt och asgarvade åt mig i andra änden. Det andra jag gjorde var att en trött Elin stannade på en Statoil-mack för att tanka och köpa något att äta. Tjejen i kassan frågar om jag inte vill ha ett kort på Statoil som ger 15öre/l billigare bensin. Jag tackade självklart ja till detta och börjar fylla i anmälan. När jag kommer ner till raden "Ort och datum" så hade jag ingen aning om vart jag var någonstans och säger "Men vart är jag då?" Kassörskan svarar "Varberg" och tittar konstigt på mig. Snabbt får jag förklara mig själv varför jag inte visste vart vi var.

Jaja, imorgon åker jag och Bill(bilen) äntligen hem till Eskilstuna och jag får komma hem till mitt hjärta! Som jag längtat! Vi får se vad helgen hinner bjuda på mer innan söndagen kommer och det är dax att åka till Karlstad igen.


hbg.

Dagen idag har faktiskt varit nästintill perfekt, den hade varit helt perfekt om Nima var här.
Det blev sovmorgon, en utprovning och sen en fika nere i hamnen och nu är jag uppe på hotellrummet igen.
Ikväll blir det bara att glo på tv och sitta här vid datorn. Känns inte som att jag har så mycket vettigt att skriva mer än mitt farande mellan städerna just nu.

Appropå farande så åker vi tillbaka till Karlstad imorgon via Ängelholm och Växjö, så som sagt va en hel del åkande! Det ska verkligen bli skönt med lite helg snart. Någonting som gör det hela lite lättare i bilen är att skaffat en laddare till datorn som passar i cigarettuttaget så man kan glo på film, när man inte kör alltså. Alex hade skaffat en sändare så vi kan titta på tv via datorn med, men vi får se hur det gått med de. Vi har en stor buss med så den som sitter i sätena där bak kan ligga ner o sova så det känns faktiskt bra.


Här är vår biff bil som vi döpt till "Bill".

oh, my god!

Vaknade i Växjö, arbetade i Karlstad och somnar i Helsingborg.
Förstår ni att vi har haft en tuff dag!? Jag har endast sovit 3 timmar sen igår morse och jag har varit vaken sedan klockan två i natt utan någon sömn alls. Det är verkligen skönt att vi fått en sovmorgon imorron, för så här kan man ju inte hålla på. Jag måste verkligen sova nu, lovar att uppdatera bättre när jag fått upp ögonen igen :)

Sov gott!


Jag håller tummarna för Obama!


we made it!

Vem trodde att en bil utan vinterdäck, körandes ända ner till Växjö, i minusgrader och på en snorhal väg skulle gå som en dans? Jag kan säga att jag hade mina tvivel, men vi rullade på i vanlig hastighet utan några som hellst problem. Skönt!

Frukost imorgon vid klockan 8, sen vidare ner till kontoret för att hämta några saker. Resten av dagen kommer det att bli förberedelser inför kommande veckors arbete. Denna vecka så kommer vi att befinna oss i Växjö, Karlstad och Helsingborg. Så det blir en hel del bilresor. Appropå bilresor så måste jag bara säga att mitt nya favoritradioprogram på söndagskvällen är P3-dokumentär. Det är sjukt intressant och bra, ikväll var det om Thomas Kvick. Ni vet den så kallade serimördaren som tagit på sig en hel del mord men frågan är om han verkligen har begått alla? Det känns nästan som att han ser ett mord som en merit och vill fylla på sin lista fast han kanske inte gjort dem, men det blir väl den riktiga mördaren bara glad över? Nästa vecka är det om morden i Malexander, vilket jag också måste lyssna på. Det går att lyssna på dem på P3:s hemsida, för er som är intresserade.


bild. Sveriges Radio P3

Nu tror jag faktiskt att det är dax att tänka på refrängen, sov så gott!
Puss&Kram

timglas.

Snart dax att dra iväg på turné igen, eller vad man ska kalla det. Det bär av till Växjö imorgon i alla fall, sen vidare till Karlstad och Helsingborg i veckan. Känner mig faktiskt inte så taggad just nu, för det har varit så skönt att vara hemma den här veckan och precis när man fått upp de sista sakerna ur resväskan så är det dax att packa ner nytt. Det blir säkert bättre än vad det känns som, om jag bara kunde packa ner Nima på något sätt ^o)

Appropå Nima så har jag umgåtts med han hela dagen idag, vi har gjort absolut ingenting. Skjussade precis in han till stan nu, för han skulle träffa Sam och Thanh. Sen ska de vidare mot Lotus där de ska stå i baren inatt. Micke ringde mig med och frågade om jag kunde tänka mig att jobba där den här helgen med, men kände att det kommer att vara nog så tufft med veckan som kommer med jobb. Men så kul som jag hade i baren förra veckan var det längesen jag hade när det gäller att jobba. :) Ne, nu ska vi se om inte Linn ringer snart. Ska nämligen träffa henne och Karin sen får vi se vad vi hittar på för något. Mest av allt är jag sugen på en lugn och mysig filmkväll eller nått. .


RSS 2.0