på ett sista försök.

Nu har jag frukt-boostat riktigt så jag blir frisk!


jag visste nog att jag hade mina skäl.

En siesta va precis vad som behövdes idag! Dock skulle förkylningen, orkeslösheten och febern vara välkommen att försvinna ur min kropp nu. Jag hatar att må så här och att det är nyårsafton imorgon hjälper inte. Försvinn nu, tack!


jag är samma nu som då.

Precis hemkommen efter ett biobesök tillsammans med Caroline, Marika och Tina. Det blev Mission Impossible 4 och jag måste säga att den var bra, trots att jag inte sett någon utav de tidigare filmerna. En överraskning var att Mikael Nykvist var med i filmen och spelade badboy. Haha! Appropå Mikael Nykvist så, ska "The girl with the dragon tatoo" snart börja gå här borta, jag hoppas bara att de behåller den på engelska så man kan se den.

Caroline och jag kunde dra två viktiga slutsatser efter vårat biobesök idag. Det tar endast 7 minuter att gå till biosalongen hemifrån oss, vilket betyder att vi kommer nog hänga där lite oftare. Hur ska vi då ha råd med detta? Jo, nästa slutsats tar hand om det. För det första är det väldigt billigt att gå på bio här borta! En biljett kostar mellan 40-60 pesos, vilket motsvarar 20-30kr. Men! Eftersom vi jobbar som guider här så har vi ett kort från en park som heter Xcaret och med detta kort får man rabatter på vissa ställen. Bio var tydligen en av dessa då jag endast betalade 20,5 pesos att se filmen idag. Sinnes att det bara kan kosta 10 kr, när man hemma minst får betala 100kr för att se en film. Såå jag sammanfattar det hela, mera bio kommer det att bli!

återigen tack.

Elin Sofia Haglund har precis blivit en stolt ägare till en Michael Kors klocka, modell assnygg! Så tack Mamma, Pappa och Andreas! :)
 


somliga ljus brinner aldrig ut.


någon gång är alltid en första gång.

Då har man för första gången beställt varor på postorder utanför Sveriges gränser! Det är korrekt jag har beställt hem lite makeup till sinnes priser. Det blev en maskara, eyeliner, primer samt två läppstift. Allt detta för hela 195 pesos, drygt 100 svenska kronor. Inte så illa! Och det är absolut inte dåliga produkter.


den vinner som är trägen.

Ibland kan man faktiskt inte hålla tillbaka tårarna. Imorse när jag kom till jobbet låg det två julkort i mitt fack, det ena från Anne & Håkan och det andra från Mor, Far & Andreas. När jag öppnade kortet från de sistnämnda brast det när en bild på mig och storebror från när vi va små och vi har tomte/stjärngosse kläder på oss trillade ut.

När jag sen kom tillbaka från flygplatsen låg det två till kort som kommit med dagens sändning. Nu från Farmor & Larz samt från min fina Maja! Det är väl bara att erkänna att julen verkligen är för nära och kära.


i valet och kvalet är vi alla små.

Av mamma, pappa och Andreas har jag fått pengar i både födelsedagspresent och i julklapp och tanken är att köpa en klocka. Jag har hittat två stycken Michael Kors(självklart har Nynne redan köpt den i guld), som jag inte kan bestämma mig för vilken jag vill ha. Att diskutera med de tre ovanstående gick sådär måste jag säga. Andreas tycker den silvriga, pappa den med ljusa mässingsdetaljer och mamma hon gjorde en blank röst. haha! Men jag har ganska stor koll på vilka ni är som klickar in här så nu vill jag höra er åsikt, vilken? Klicka på dem för större bild.
 

  


tack.

Jag får väl ta tillbaka det jag skrev i förra inlägget, solen var faktiskt framme idag och en dag på stranden blev det. På väg tillbaka så gick jag in och köpte mina efterlängtade solglasögon! Det blev ett par svarta Tommy Hilfiger som jag suktat efter ett tag, så tack Farmor och Lars för pengarna jag fick så jag kunde köpa dem! :)


när vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen.

Klockan är 12:40 och jag har precis vaknat av ett telefonsamtal från Nynne! Det blev en riktigt lyckad julmiddag hemma hos Sabina, Suvi, Tina och Marika igår! Vi hade all julmat som hörde till för svenskar, danskar och finnar! Med andra ord fanns det väldigt mycket mat att välja på. Efter maten blev det dags att gissa vem som varit sin Nisse under decembermånad. Vi fick även plats för lite efterrätt och ett julklappsspel. :) Vid 2-tiden tog vi oss vidare ner till bar-gatan och när jag & Nynne var hemma är lite halvt oklart. Det var faktiskt första och antagligen sista gången med jag var ute på julafton, men här kändes det som vilken kväll som helst med en liten känsla av jul.

Nu funderar jag mest på vad jag ska göra idag, jag skulle ju till stranden va tanken. Men solen är inte riktigt med mig.


jag minns allt, som naglar mot glas.

Hela natten har mina drömmar utspelat sig hemma, tillsammans med nära och kära. När man sen vaknar upp och inser att man befinner sig nästintill på andra sidan jordklotet uppstår en viss besvikelse. Jag tror att det är julen som spökar i mitt huvud.

Något som i alla fall gjorde mig glad var att varmvattnet hittat hem igen. Det är grymt underskattat hur bra man faktiskt har de varje gång man går in i duschen och varmvattnet bara finns där.


en liten ros med hål i sin själ.

För att återgå till fredagen så var vi nämligen iväg på julfest. Vår agent, Hotel beds, hade hyrt Hard Rock café som ligger direkt på stranden i Cancun. Riktigt nice! Det var inte bara en julfest utan också ett maskerad party och vi var utklädda till superhjältar med guldiga mantlar. Måste ju säga att jag själv tyckte att jag, Nynne och Malin var grymt snygga och vi kom fram till att vi såg lite ut som Power puff pinglorna, i egen tolkning så klart. ;) Det roliga var bara att få alla mexikanare att säga just "Power puff pinglorna", bara det var väldigt underhållande!

Det sägs att vi även vann andra pris i "bäst utklädda" och att priset var en hotellövernattning. Men det får vi undersöka närmare, det skulle ju vara riktigt nice om de va så! Det blev en ganska lång kväll och vi var inte hemma förrens tidigt på morgonen men som tur va så stannade kvar i Cancun över natten så det var inte så långt hem. Nästa morgon lagade jag och Nynne amerikanska pannkakor till frukost, vilket satt riktigt fint! Sen blev det bio och senare även en middag på kvällen. Men vid den tiden var jag totalt sliten och trött, så det var bara hem till Nynne & Mickan och sova igen.

För att sammanfatta det hela, en riktigt bra helg må jag säga! Puss på det!


igår var jag högst upp.

Ännu ett år äldre och det sägs ju att man blir klokar med åren så alltså lite klokare med. Vaknade upp i Cancun imorse och Mickan och Nynne bjöd på fin födelsedagssång! Eller det var mest Nynne som sjöng, hon fick totalt ihop 5 olika sånger tror jag det slutade på. Och som vi skrattade, dock inte så rumsrena. ;)

När de begav sig till jobbet så begav jag mig mot busstationen och åkte hem till Playa igen, efter att ha varit på rymmen sen i fredagskväll. Det återkommer jag till lite senare. Väl hemma så gick jag förbi kontoret för att hämta mina väskor som låg kvar där, det roliga är bara att jag glömde båda av dem sen när jag väl gick med. Jaja, man kan ju inte vara på topp varje dag. Annars har jag tagit det riktigt lungt idag, skypat med mamma och pappa, pratat med Andreas, Mormor, Anders och Farmor.

Sen får jag tacka för allt födelsedagsönskningar jag fått under dagen i form av kort, sms, telefonsamtal och på facebook! Har också fått lite paket. :) Fick ett pepperkakshus och choklad, direkt importerat ifrån Sverige av Nynne. Sen fick jag ett fint armband, en mateus kanna(mamma skickade först bild på paketet och sen på vad som fanns i det, fyndigt!) samt pengar till solglasögon/en klocka från mamma, pappa och Andreas. Av Anne & Håkan fick jag ju gymnastikskorna. Sen fick jag godis och en bok ifrån kusinerna. :) Caroline hade också varit söt och köpt en nalle till mig.

Nu ska jag snart göra mig iordning för att bege mig ut på middag med mina söta kollegor. :) 


jag ska aldrig ignorera dig igen.

Hemma igen efter en underbar dag på jobbet, hur många gånger kan man säga att man bara älskar sitt jobb? Jag bara älskar mitt i alla fall! En stor varm applåd avslutade dagen på bussen och jag vandrade vidare till kontoret för att fixa lite saker, sen tog jag min cykel och cyklade hem. Väl hemma, tro det eller ej, blev dagen helt plötsligt mycket bättre! All elektricitet var tillbaka i huset, vilket betyder att jag inte behöver duscha i ljuset av ett stearinljus längre. Och internet är tillbaka! Sen av en händelse klickade jag in på kent's hemsida och vad står det inte där? Jo, att de släpper en skiva i april och beger sig även ut på en liten turné. Det blir svårt att toppa den här dagen!

Men tänk hur många avsnitt av julkalendern jag måste komma ifatt med nu, bäst att börja på en gång!


standing right beside you.

Äntligen en ledig dag! Caroline och jag var uppe tidigt imorse för att kunna dyrka solen så länge som möjligt. Så det blev blåbärspannkakor och en smoothie till frukost direkt på stranden. Riktigt härligt väder är de här borta just nu.

Vi har inte heller nått internet eller el i kylskåpet hemma just nu. Känns lite sådär, eftersom de varit borta sen i onsdags. Det konstiga är att det bara är i delar av huset med. :/ men jag är ingen elektriker och de mexikanska är inte dem snabbaste, eller så struntar dem bara i att svara i telefonen.

Hade även en halvledig dag igår så jag skämde bort mig själv med ett par nya naglar. Sinnes att det bara kostar 700 pesos, drygt 350 kr.


soul mate or not?

"Soul mate, two little words and one big concept. I belive that someone, somewhere is holding the key to your heart and your dreamhouse. All you have to do is to find him! So where is this person? And if you loved someone and it didn't work out, do that mean that it wasn't your soul mate? Was it just a runner up contestant in this gameshow calling "happy ever after"? And as you move from age-box to age-box and the contestant's get fewer and fewer, are you chances to find your soul mate less and less? Soul mate's, reality or torture device?"

                                                                                                      - Carrie Bradshaw aka. Sarah Jessica Parker


let it snow.

Jag vet att de aldrig kommer ske, eftersom jag befinner mig i Karibien! Men lite julkänsla vill man ju endå ha! :)


nobody said it was easy.

Vad är det som gör att känslan om att aldrig räcka till kommer smygandes på kvällen?


känns precis som vi varit här förut.

Idag satte jag mina fötter i Chichen Itza igen. Börjar verkligen tycka om den utflykten!

Dessa snygga skor har jag letat land och rike efter! Och i förrgår fann jag dem äntligen! Hemma kostar dem 1500 kr och jag köpte dem för 500, det får man vara nöjd med. :) Samtidigt får jag tacka Anne & Håkan för skorna som faktiskt blev en födelsedagspresent från dom! :)


du blåste ut varenda ljus.

Konsten hur Sabina och jag lyckades spendera drygt 4 timmar nere på 5:e avenyn, på en sträcka som vanligtvis tar 15 min att gå. Som ni kanske förstår så var vi inne i, nästintill, alla butiker som fanns.

Det blev lite smycken, en ny väska och en ny parfym(Calvin Klein shock) för min del. Det sist nämnda var otroligt billigt enligt mig. Jag köpte en flaska på 200ml för drygt 380kr och hemma kostar 50ml 399kr. Det får man väl endå vara nöjd med?

Jag har även glidit runt med min nya "oanda-app" i telefonen som visar valuta omvandlingar, himla praktiskt att ha med sig faktiskt!


jag sparkar av mig skorna.

Klockan 06:30 lämnade jag huset igår morse och jag var inte hemma förrens vid 22-tiden. Visserligen var jag tvungen att göra ett stopp på kontoret innan jag kom hem men det blev en lång dag! Men helt klart lyckad! Jag hade en busschaufför som kallade mig "prinsessan" hela dagen, skämt bort mig med dricka och även choklad när jag va trött. Guidningen gick super och jag hade till och med en gäst som var glad över att de hade missat sin upphämtning i måndags för då hade de inte fått åka med mig. Klapp på axeln!

Jag kan säga att jag stupade i säng och har sovit som ett litet barn inatt. Men nu när jag vaknade föll en konstig känsla över mig, det faktum att det faktiskt är den första december idag och jag har inte det minsta julkänsla över mig. Jag får titta på julkalendern i hopp om att den infinner sig!


RSS 2.0