vi står tysta framför skälet.

En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än.
För en tid som bara går och aldrig kommer igen.


                                                                                

                                                                                                 Jag är ledsen att jag inte visste något och 
                                                                                                 inte fanns där för dig när du behövde det, 
                                                                                                 jag var ju bara ett telefonsamtal bort.


jag tror stenhårt på din plan.

På Ikea inhandlades det en ram(som jag ska sätta in bilder i), en klädhängare och lite förvaringslådor. Innan Ikea hann vi med att åka förbi Underbara hem, där jag köpte en herrbetjänt, och sen vidare till Tuna Park där pappa skulle lämna tillbaka några böcker.

Nu sitter jag hemma hos Linn där vi precis ätit en god tacopaj och tittar på handbolls finalen. Om drygt en timma ska jag vidare mot stallet och rida ett dressyrpass.

såg vi tydligt alla frågor får ett svar.

Nu har jag precis ätit frukost i form av en pizzaslice, men sånt får man bara äta på söndagar. ;) Så har jag övertalat mamma och pappa om att åka till Ikea, so Ikea it is! Vi får se vad vi hittar, men det är ju alltid roligt att gå där. Ne, nu måste jag sätta fart så de inte ändrar sig.

this is what it feels like.

Nu får det vara färdig lekt med datorn för ikväll. Lekandet resulterade i alla fall i en ny header, det är alltid något. Ikväll har pappa kört ut mig från mitt rum så nu ska jag gå och hämta mina täcken och kuddar och bädda ner mig i soffan. Det blir mysigt.


when there's nowhere else to run.

Som det ser ut så kommer denna dagen bli väldigt lugn. Kim ringde mig igår efter att jag slutat, som jag bad han när han var inne tidigare under dagen och handlade. Jag frågade självklart vad han gjorde. Då visade det sig att de hade fått ett ryck och satt på finlandsbåten påväg till Åbo, en 24timmars kryssnig. Haha, sånna spontana saker älskar jag. Så han är nog ganska bakis, för jag har inte hört något från honom, och Linn jobbar på Akropolis. Så en film här hemma blir nog ganska exakt vad det blir.

Skickade ett sms tidigare idag till Madeléne och skällde lite på henne för att hon inte var hemma när hennes idol kom till Tuna Park idag. Idolen är självklart Svampbob! Så hon ville att jag skulle skaffa fram en autograf till henne. Då fick jag en blixt idé, att åka ut och ta kort och fixa en autograf, sen åka upp till henne i Stockholm och överraska henne.

Jag hann inte åka ut till Tuna park och, som tur va, fick jag reda på att hon skulle bort ikväll. Annars hade jag stått där utanför hennes dörr och plingat på förgäves.


jag ser ut över den vita snön.

Idag blev det frukost med Erica på Amarant. Jag kan säga att en timma går fort när två personer som är lika duktiga på att prata träffas. ;) Som jag har saknat den människan! Men nu får det bli bättring på den fronten.


                                                                                                                du säger det har varit rätt så tomt här
                                                                                                                   och det är verkligen skönt att se dig!


Bättre än tv ju!

0-6dafc4667032130242d616beffd91939.png

Bättre än tv ju!
Vem har sagt att man måste ha en tv på rummet, när man kan ha detta. Ett "hemmafixar-program" live från sitt eget rum plus att man får vara med att bestämma! Inte helt fel. Det blir jättefint och riktigt bra, pappa! :)


pärlor på min panna.

Plogbilen kom precis körandes utan för köksfönstret när vi satt och åt. Eftersom det kommit så himla mycket snö så kommer det ju ta evigheter för oss att skotta undan allt. En tanke slog mig att om bara plogbilen körde in en gång på gården så försvinner en massa snö och jobb. Jag slängde på mig jackan och gick ut innan mamma och pappa hann protestera på mitt påfund. Jag vinkade lite fint när han just skulle åka förbi mig. Han öppnade dörren och jag bad han om just detta, bara köra in en gång på gården så får man bort en massa snö. Sagt och gjort, så körde han in på uppfarten och gjorde ett himla bra jobb! Nu är vi den enda huset på hela vår väg som fått uppfarten upp plogad. De ni! Ibland är jag så j'vla bra!

jag glädjer mig åt nya krafter.

Maten var jättegod, popcornen var perfekt poppade, godis i världsklass och underbara vänner <3 Ja, filmerna var väl också ganska bra. Gårdagen var precis så alla kvällar egentligen ska vara, man kanske skulle bli lite för bortskämd men det är inget jag skulle klaga på. :)

                                                                                                           Nu är det min tur, andra steget avklarat.

lika barn leka bäst.

Har precis tittat på Sommaren med Göran hos Kim, så oerhört bra! Men nu är jag hemma igen för jag har lovat att skjussa in Håkan till stan om en liten stund. När jag gjort det bär det av mot Kim igen och då blir det Eva & Adam-maraton med god mat, popcorn och godis tillsammans med han och Linn. Vardagslyx! Det är tur att mina vänner ser dessa serier med samma förtjusning som jag. :D

 
Ps. Kim, du är världens bästa! Ds. 


snön hjälper spillrorna i land.

På vägen mitt i mellan Eskilstuna och Malmköping, igår när vi åkte till farmor, står RYN(Linns volvos reg.nummer) stilla på en busshållsplats med Linn i. Jag tar upp mobilen fort för att se om det hänt något och om vi i så fall ska vända. Det visar sig i alla fall att hon helt plötsligt börjat blöda näsblod, där av det stilla stående fordonet. hihi. När vi kommer längre bort, precis efter Oxbro, ropar mamma till: "Såg ni älgarna?". Eftersom pappa och jag inte såg dem, som tydligen stod precis vid vägkanten, vänder vi bilen och åker tillbaka. Mamma bara suckar åt oss. Men sånna är vi! Jag tar upp kameran och ner med fönstret och precis när jag ska trycka av så får de väldigt bråttom. Det kan hända mycket under en resa till Oxelösund.

Innan vi åkte hem sen åkte vi ner till hamnen i Oxelösund där det blev några foton också. Vi hade egentligen tänkt åka så vi skulle hinna med en landning på Skavsta, men vi var lite för sega så det blev ingen bild. Så någon dag ska pappa och jag ägna oss åt foto och åka runt lite här och var. Det är tur att han tycker det är lika roligt som jag! :D

 


sångerna blev kedjebrev man hör.

Tänk att ett mail kan göra en så glad, ett steg närmare i rätt riktning!

                                                                                                    Jag hade massor av idéer, jag hade vägen klar,
                                                                                                    jag hade tusentals frågor och tusentals svar.

vinden blåser hårt emot din kappa.

På schemat idag stod Oxelösund, hem till farmor och fira min farbror. Så blev det också, vi fick en god lunch med fläskfilé och pressad potatis och sen lite fika. :) En hel del tråkigheter som händer nu på pappas sida av släkten och det syns att det tar riktigt hårt på farmor. :/ Men efter regn kommer solsken, så jag hoppas verkligen solen kommer snart!

När vi kom hem igen så hann jag närstan bara vända i dörren innan det var dax att åka mot stallet. Där väntade en hoppträning som gick kalasbra. Nu ska jag ta fram min trofasta vän, spikmattan, och titta på Johan Falk.
                                                                                                                                                                   Kisses


snurra min jord min igen.

Igår klickade Linn hem lite kläder till mig, henne och Karin från H&M's hemsida. :) För min del blev den här klänningen och solglasögonen. Fina va? Va även inne på bubbelroom och tittade precis, de hade en hel del fina klänningar och toppar med. Så det kanske blir en beställning till. :)

 
This is so me, in two different styles.

det mörknar ute snart är natten här.

Nu är jag äntligen så gott som klar i mitt rum, nu ska bara pappa riva en vägg, lägga trägolv och sätta upp min nya fondtapet(bilden). Sen är det klart att flytta in igen.



Imorse började jag klockan 8 på systemet med att städa. Som att jag inte gjort annat de senaste dagarna ;) Det var så himla smutsigt så det syntes i alla fall när jag gått en vända med skurmaskienen. Dock var det lika skitigt 10 min efter öppningen igen men. Jag tyckte vi skulle införa sånna där blåa plastskydd som alla kunder skulle sätta på fötterna. Men vi kom fram till att det kanske inte fungera. konstigt.

I fredags åkte Cecilia till England och jag saknar henne redan. Hon som precis kom hem, känns det som. Men jag är glad för hennes skull!
                                                                                                               Om vi förlorar varandra här i vimmlet
                                                                                                               så minns att jag står, bakom dig.


Jag har rensat saker hela dagen i

0-6d5d11a05ea353a2f5616384e8828cd0.png

Jag har rensat saker hela dagen i mitt rum, men det ser ju nästan värre ut nu än när jag började. Så nu sover jag i bäddsoffan så slipper jag se allt. :P


nu kan jag se ifrån mitt fönster samma utsikt som förut

Vid halv 5 tiden satt jag och Linn oss i bilen för att åka till American pizza och hämta lite mat, vi hann även springa in på Amarant och köpa en krämkaka. Ungefär samtidigt som allt hade inhandlats satte sig Bobbo och Karin också i en bil och sen, men några bilar i mellan, begav vi oss hem till Cecilia i Flen. 

Väl framme kalasade vi på pizzan och tittade på tv. Och efter någon timma var det dax för Bobbo att bege sig hemåt till sin träning. Ca 10 minuter efter att han åkt, trodde vi, ringde Linns telefon och då visade det sig att hans bil inte riktigt ville upp för Cecilias lilla backe mot vägen. Så alla tre kastar på sig kläderna och ut i snön. Jag placeras framför ratten medans Cecilia, Karin, Linn och Bobbo puttar på. Efter att ha rullat ner bilen en liten bit till planare mark så får jag i 2:an och tillsammans lyckas vi få upp bilen på vägen. Vilket teamwork!

 

den tunne vite greven sjunger.

Ibland är det inte så roligt att äga en bil, speciellt inte när saker och ting måste bytas ut. För då mina kära vänner, då kostar det pengar! Jag vet inte än vad kalaset går på, men sen går han förhoppningsvis som en klocka igen. :)

Ikväll har det varit styrelsemöte på Nyby med. Efter det så åkte jag till Nima en vända och nu är jag hemma igen. Så nu måste jag sätta mig och skriva några till frågor till morgondagens historia lektion och sen sova.

vi växte upp på var sitt sätt.

Jag var förbi Göksten en sväng idag, eftersom jag ska jobba där imorgon och på onsdag. Med mig därifrån fick jag en mattebok och lite historia. Så nu ikväll har jag suttit och gjort några instuderingsfrågor till historina och gått igenom matten så jag är med på vad de gör. himla skoj! :) Efter Göksten åkte jag hem till Linn där det bjöds på hemlagad pannbiff samt potatismos. Sen åkte jag, Linn och Cecilia till stallet en sväng. När vi var klara där blev det lite varm oboy hemma hos Linn innan hon skulle åka på träning. På vägen hem släppte jag av Cecilia på Lindö och resterande tid av kvällen har gått åt till att göra klart dessa frågor och lite tv-tittande. :)

jag kan bära väskan, ge den till mig.

 

Igår åkte bror tillbaka till Linköping, känns lite vemodigt efter att haft han hemma i en månad. But that's life, du är redan saknad i alla fall.

Efter att vi lämnat av Andreas på tågstationen åkte vi vidare till Anne & Håkan, där vi fick lite mat i magen. Några timmar senare var det dax att bege sig mot Gunnarskäl och rida Cambello. Han var inte på sitt bästa humör men det gick bra mot slutet. När jag var klar där var det bara att åka vidare till Nyby där ett till ridpass väntade. Sen var det bara att dyka ner i soffan med en filt och titta på Johan Falk-filmen.

Nu ska jag snart bege mig mot Göksten och gå igenom vad jag ska ha för lektioner imorgon och på onsdag, sen vidare mot Linn. :)

 

Nu sitter jag & Andreas och fikar

0-2deb196849cba10c58204d5e48ecc878.png

Nu sitter jag & Andreas och fikar på Wayne's coffe i Heron city. Snart blir det "Snabba cash"! :)


är vi trygga bakom väggarna här?

Efter en lång arbetsdag kändes det ganska skönt att åka hem till Linn, laga lite mat och titta på Let's dance tillsammans med henne och Karin. En fredagskväll i toppklass enligt mig!
 
Just nu sitter jag hemma och tittar på Brudens bäste man som går på tv1000, riktigt bra faktiskt! Ett bra sätt att hålla sig vaken tills jag ska iväg för att hämta bror inne i stan senare med.


jag flyttade mitt skrivbord och min stol.

I skolan igår så fick några elever öva på att skriva nationellt prov i matte, huvudräkningsdelen. Jag löste ganska fort uppgifterna och det var endast en fråga jag var lite osäker på. När jag kom hem så frågade pappa hur dagen varit och så. Jag berättade just det här, att de hade fått övat på ett nationellt prov från 2004. Då går det upp för mig. Det var exakt det provet som jag fick i min hand när jag satt där i skolbänken i 9:an. Nu tyckte jag att det var lätt, men det tyckte jag nog inte då. Det måste vara ett gott tecken i alla fall, gymnasiematten var inte så himla dum trots allt.

so if you must falter be wise.

Idag har jag varit i skolan och jobbat, det var ett tag sen sist men himla skoj va det! Efter jobbet hann jag i princip bara hem för att lägga in bilderna från igår på datorn och äta lite, sen bar det av igen. Närmare bestämt till Spicy hot där jag fann Cecilia och Linn ätande på en varsin nr 14. ;) Sen svängde vi förbi ett café för att köpa en latte och sedan vidare till sporthallen för att se Guif spela.

Imorgon blir det jobb på systemet 9.40-20.20, mycket mer än så kommer jag nog inte orka göra.


stormen tar fart över frosten igen.


Det blev en hel del riktigt fina bilder igår.

    

    

   


jag räknar tre, fyra, fem.

Precis hemkommen och ska snart iväg igen. De stuvade makaronerna och köttbullarna var utsökta och efter mormor åkte jag och bror till olika färghandlare som har tapeter. Pappa håller ju på att bygga övervåning här hemma och då ska en vägg i mitt rum rivas och jag måste ha en ny fondvägg. Det är lättare sagt än gjort att välja tapet må jag säga.

Men nu måste jag sätta mig i bilen för att hämta upp Kim & Linn, sen bär det av mot Flen och Cecilia. Det ryktas om att det skulle bli tacos när vi kommer med. :)

I know you're going to look at me that way.

Eftermiddagen har spenderats tillsammans med mormor, vilket var ett tag sen sist. Men Andreas och jag ska dit imorgon igen och då blir det köttbullar och stuvade makaroner till lunch. Det är nog bara mormor som kan göra det, på rätt sätt i alla fall. Det blev även några bilder tagna på eftermiddagen. Så här kommer ett urval och en underbar låt till.

    
   


Ani DiFranco - You had time (underbar låt som Winnerbäck gjort den cover på)



om tiden vill ifatt.

Det känns som ett slag i ansiktet.

to make it beautiful to live.

Trots minusgrader så kom jag inte ut ur ridhuset stenfrusen utan hyffsat varm och jag kände till och med mina tår. de ni!

Sen bänkade jag mig framför tv:n med en semla i handen och tittade på Johan Falk-filmen som gick på 4:an. Joel Kinnaman(Frank Wagner) är inte så dåligt ögongodis att titta på faktiskt. Som jag skrev till Cecilia precis nyss så har man några filmer att hinna bli kär, jag vet för jag och Linn har plöjt alla filmerna redan(på rad). Det är 6 filmer som sänds på tv nu, sen kommer "Snabba cash-filmen" på bio här i veckan, sen kommer 4 till "Johan Falk-filmer", bara ett litet urval av var man kan hitta han. Linn och jag var kära efter den andra filmen så nästa helg händer de för er andra. ^^


lika mystisk, lika gåtfull.

Precis när jag kom hem från jobbet igår så kom Cecilia hem till mig, vi gjorde iordning oss lite senare för att sen bege oss mot Karin. Kvällen blev trevlig med lite mat, Jeopardy spelande och vilda diskussioner. Markus blev dock lite sur för han sa att hans knapp inte fungerade i Jeopardy, sportslig som man är bytte vi knappar och konstigt nog lyste min lampa före i alla fall. konstigt de där. Segrande ur spelet gick jag i alla fall, utan fusk! När det var dax att ta sig hem så var Kimpan ute och körde så efter en stund så stod han på Karins gårdsplan och Cecilia & jag hoppade glatt in i bilen. :)

"Så här länge har jag aldrig sovit, i hela mitt liv", var i princip den första meningen Cecilia sa imorse när vi vaknade klockan 11. Efter frukosten och några lager med kläder var vi redo att åka upp till stallet och titta på Arnold träningen i stallet. Sen åkte vi och tankade och hamnade på något konstigt sätt på Mc Donalds efter de. Ops! Sen blev jag hem skjussad och någon timme senare kom Nima förbi :) Men nu sitter jag och försöker få upp värmen innan det är dax att ge sig ut i kylan igen, det vankas ett ridpass i stallet. Det ska bli härligt man j*vligt kallt.

  
 


when you haven't got a prayer.

Kvällen har spenderats tillsammans med Linn, Cecilia, Karin och Kim. mysigt. Det blev först pizza och sen satt vi klistrade framför tv:n och premiären av Let's dance. Fast måste erkänna att större delen av programmet satt jag framför datorn på Cecilias önskan och ordnade till hennes nya blogg lite, http://ceciliaferetti.blogg.se/ :) Lite små saker som ska ändras men jag tror att hon i det stora hela är ganska nöjd. Det märker jag väl om inte annat om designen är borta om någon dag. ;)

Calle Kristiansson - Walking in Memphis, har spelats varm de senaste kvällarna. Vilken kille och vilken otroligt bra version. me like. Hittade även denna jämnförelse som "emmy" gjort på blogg.se, det finns faktiskt en del likheter.


snön hade kommit och marken hade täckts.

I tisdags efter att jag och Madeléne tagit en fika på Sylvia åkte vi förbi jobbet för att säkerställa när jag skulle jobba nästa gång. Jag åker till jobbet idag till 10.40 som det stod på schemat. När jag kommer dit får jag frågan "Ska du jobba idag?". Eftersom jag åkte dit och kollade det tidigare så svarade jag "Ja, det står så på schemat i alla fall"

Vi går ut och tittar på schemat och kommer fram till att jag tittat fel och inte alls skulle jobba idag utan imorgon. Som tur va fanns det ganska mycket varor att ta hand om så jag stannade i 3 timmar och körde lite varor och sen åkte jag hem igen. Men hur kunde jag se så fel? Jag var ju där för att vara säker på vilken dag det va, men endå blir det så. ^o)

men själv låg jag tyst i min säng. .

. . och så frälst av den farliga branten, jag liksom föll över kanten.

Nu är sängen nybäddad och jag tänkte att jag skulle hoppa ner där och läsa en liten stund för att sedan, förhoppningsvis, sova någon timma innan det är dax att hämta upp Andreas. Han är hos en gammal arbetskamrat och spelar poker och har de trevligt.

En nybäddad säng är förövrigt vardagslyx enligt mig. Jag menar det finns faktiskt inget bättre än att krypa ner i en sån säng. Man kanske skulle anställa någon som bäddade rent varje dag så man hela tiden fick denna lyx. För handen på hjärtat så skulle jag aldrig orka göra det varje dag, då hade jag ju gjort de.

du tar dig alltid loss och du rusar.

Nu sitter jag hemma med en kopp te, lite choklad och tittar på tv och bara myser. Ibland är det bra att det är riktigt kallt ute för då har man en ursäkt till att få gå runt i mjukisar hela dagen och bara vara.

Imorgon är det dax att återvända till jobbet, har ju haft långledigt i en hel vecka nu.

2009 - ett tidsfördriv att dö för.

Januari - Började arbeta i baren på Lotus igen efter ett uppehåll när jag hade min andra anställning på F&F. Någon personal fest hann vi även med.
  

Februari - Nu började jag jobba på Gökstensskolan som lärarvikarie. Planer på att utbilda mig till lärare ploppade upp i huvudet, dem har jag inte riktigt släppt än. Himla roligt arbete. Jag blev invald i styrelsen på ridklubben. Fortsatte även arbetet på Lotus och ytterligare en personalfest avverkades.

  

Mars - Livet rullade vidare på de räls som lades i Jan+Feb.

April - Linn och jag åkte upp till Sälen och åkte skidor. Några dagar efter att vi kom hem var jag på anställningsintervju på Systembolaget. Ytterligare en vecka efter blev jag kallad till intervju på Willys. Detta resulterade i en anställning på Systembolaget, då jag fick svar från dem först. Nu började även åkandet till Kullbergska sjukhuset i Katrineholm med min älskade mormor.

  

Maj -  Undersökningen av mormors knän i Katrineholm resulterade i operation denna månad. Jag visste att hon hade jätteont men jag kunde endå inte sluta oroa mig över att hon ville operera båda knänen samtidigt och därmed tog doktorn upp att dödligutväg ökade med en viss procent. Sånt är tungt att höra om sin mormor som man vill ska leva förevigt. Operationen gick i alla fall bra och hon fick åka hem efter två veckor, då hade jag säkerligen hunnit vara hos henne på sjukhuset minst 5ggr. Mitt i allt ihop började jag min anställning på Systembolaget.

Juni - Nu fylldes veckorna upp mer och mer med arbete. Midsommar firades tillsammans med familjen hemma hos Anne & Håkan.

Juli - Jag, Linn och Bobbo tog bilen ner till Cecilia i Jönköping och sov där en natt, dagen efter tog Cecilia även plats i bilen och vi rullade vidare ner mot Göteborg. Väl nere blev det en dag på Liseberg där Cecilia aldrig varit, men nu har hon! :) Hon tog bussen hem sen på kvällen och vi tre checkade in på hotell. Vi stannade i Göteborg två nätter och ena dagen ägnades endast åt realisationer. Linn var galen på mig och Bobbo efter den dagen. Men vi tycker om henne i alla fall. :)

  

Augusti - Inflyttningsfest hemma hos Madeléne och Victor blev det första helgen denna månad. En lyckad kväll och en snäll Jens som var nykter och körde mig, Emma och Emelie till Stockholm och tillbaka. Jag fick ett förlängt kontrakt på Systembolaget som sträckte sig hela hösten. Nima och jag hade varit tillsammans i 2 år. <3

September - Jag, Karin och Linn tog bilen ner till Cecilia där vi sov över för att tidigt nästa morgon ta oss ner till Ullared och shoppa. Bilen var nästintill full när vi senare på eftermiddagen styrde mot Jönköping, och Cecilia, igen.

  

Oktober - En helt vanlig månad utan några speciella händelser, här jobbades det flitigt.

November - Det största som hände denna månad var att Cecilia flyttade hem. <3 Jag fick även åka på kurs via jobbet där temat var provsmakning. Mycket lärorikt och användbart.

December - Första delen av månaden var jobbig då Linn, Cecilia och Karin åkte till Australien. Tufft att vara kvar hemma själv. Tur att Nima var hemma och för hans del att Kim och Bobbo var hemma så han blev avlastad av mig. :P Inhandlade även, äntligen, min älskade Nikon D90. Slutet på månaden resluterade en trevlig julafton, juldag samt nyår. Blandat med nästintill jobb varenda dag, ingen vila här inte. :)

  

Det var mitt 2009 i korthet, nu är det ett nytt år med nya upplevelser och äventyr.

RSS 2.0