det tysta ekot är ett slag för sig.

God morgon världen. Idag känner jag att jag inte skulle vilja gå upp, är trött som bara den. Så önskan efter att bara vända sig om och somna om är stor. Men jag får se till att ta mig i kragen, för idag väntar välkomstmöte och service!


jag har varit här förr.

En ledig dag har faktiskt stått på programmet idag! Mitt försök till en rejäl sovmorgon vet jag inte riktigt hur det gick med när jag vaknade 8:30. Men med det inte sagt att jag gick upp, utan det blev några avsnitt av SATC.

Med lite "egen övertalning" åkte jag även upp till mina Cancun chick's! Vilket jag inte ångra en sekund! Det blev Starbucks häng, balkong häng och restaurang häng. Vi hängde runt mest, med andra ord. Precis vad jag behövde!


jag letar mönster i gatan.

Att ha fest är helt okej, en trevlig gest är att informera grannarna innan bara. Sen kan jag ju personligen tycka att man borde veta att man kanske inte spelar på samma ljudnivå hela natten. Det kändes ärligt talat som de hade placerat basen i mitt sovrum. Vid två tiden var jag även på väg ner för att prata med dem. Innan jag begav mig ner hittade jag några öronpluggar, vilket hjälpte en del. Så med servicetelefonen i handen, så jag skulle känna om det ringde, somnade jag äntligen.

Vaknade även till lite senare av att musiken tystnat och det spöregnade, var det skadeglädje jag kände?


man blir nog aldrig riktigt nöjd.

Jag ska faktiskt erkänna att jag saknar "julstöket" där hemma. En del tänker säkert nu, "du ska vara glad som är borta ifrån det". Men har man varit borta ifrån det 2 år på raken så saknar man det faktiskt. Det är en speciell stämning nu innan jul med att leta efter julklappar, man ska baka, julpynta, äta julbord, gå på julmarknader m.m. Det var dock några år sen man var tvungen att fråga vart snön är?

Som sagt va, man blir nog aldrig riktigt nöjd. Skulle jag vara hemma nu skulle jag säkert vilja iväg till solen, det är knepigt ibland.

 


what it takes to come alive.

I love it!


jul, jul. .

Jag har insett att det faktiskt är 1 december nästa vecka, det är lite svårt att inse när man är i det här klimatet. Mamma hade även varit snäll och köpt ett adventsljus till mig, men de glömde jag hemma. Men lugn nu har jag hittat en helt onödig app där man kan tända adventsljusen och ha julmusik igång samtidigt. ;)

I ärlighetens nämn så håller jag på att tjata på Carro att vi ska köpa en julgran! Jag har henne nästan! ;)


om jag behöver förklara.

Det är få ställen som jag faktiskt känt mig så hemma på som jag gör här i Mexico. Jag älskar det verkligen! Det finns långa sandstränder, shopping, starbucks, god mat, härliga kollegor, massor med utflykter, you name it!

Appropå utflykter så är den första faktiskt avklarad här borta, det blev en vända till Chichén Itzá igår med 48 glada skandinavier. Som tur var va dem glada och 48 st på vägen hem med! ;) Annars har vi hunnit med en kick off i söndags som Delphinus ordnade för oss med en hel del lekar på stranden och god mat. Riktigt trevligt! Men nu ska jag nog faktiskt lägga mig, kom hem från jobbet för drygt 1 timma sen så jag känner mig smått mör i kroppen.




då faller jag tillbaks.

Har haft en riktigt bra dag idag! Jag hann skypa med både Joakim(grattis på födelsedagen igen!) och mamma. Efter det så ringde Anna-Karin och frågade om jag inte skulle komma ner till stranden, så jag tog mig en promenix ner dig tillsammans med mitt Chichen Itza-kompendium så jag kunde plugga lite där nere. :) Och gud vad skönt det var att få lägga sig i solen i några timmar! Jag badade även i havet, ni vet annars vilken badkruka jag kan vara! Men riktigt varmt och skönt var det så det finns inget att klaga på! A-K och jag avslutade även dagen på stranden med en massage för 200 pesos, ca 100kr, vilket de var värt varenda öre.

Det blev ingen utflykt med Chichen Itza igår så nu laddar jag om till måndag istället!


och du är välkommen in.

Så nu har jag, på lite efterfrågan, tagit kort på huset där jag bor. So here you go!

  
 

jag vet vart jag ska.

Jag får väl lov att erkänna att det här inte har varit den största prioriteten den senaste veckan och dessvärre kommer det kanske att hålla i sig ett tag. Ytterligare en dag har passerat, dock har jag spenderat denna på kontoret bland hotellpärmar och välkomstmatrial för imorgon kommer dom! Eller ja, några stycken i alla fall. Ska faktiskt bli trevligt att dra på sig uniformen igen och åka ut till flygplatsen och möta lite gäster.

Igår var vi på utflykt till Chichen Itza som är en utav världens sju underverk och jag kan tala om att den piramiden är ganska stor med. Blir det tillräckligt många som anmäler sig till den med den här veckan så blir det även den första utflykten jag kör här nere. Så vi får hoppas på det! :)

Annars är jag faktiskt lite små krasslig, har inte alls varit pigg idag då jag faktiskt tror att jag gått runt med feber. Sen är det dom där nysningarna som kommer från ingenstans med. Men jag klagar inte, jag är ju trots allt Mexico!

viva la Mexico.

Ett första livstecken från mig tänkte jag bjuda på nu. Såå då har jag nästan varit i paradiset Mexico i en vecka och jag har det riktigt fint!

Jag har inte fått något internet där hemma ännu men förhoppningsvis blir det installerat här i veckan. Hur som helst så bor jag i en ganska stor villa med pool på baksidan som jag ska dela med två andra kollegor. Så det är inte så fel. Jag lovar att lägga ut lite bilder sen.

Den senaste veckan har spenderats på olika utflykter och jag har fått en helt annan bild utav Mexico, till sin fördel. Just nu så är vi faktiskt på en två-dagars utflykt och vi befinner oss för tillfället på ett hotell i Merida. Men nu blir det att borsta tänderna och sova för det blir en lång dag imorgon med!


jag har saknat det, föraktat det och saknat det igen.

Nu är det nära och allt är verkligen med blandade känslor nu. 
Jag är riktigt glad att jag varit hemma den här tiden, vilket säkert är det som gjort mig uppmärksam på hur bra jag faktiskt har det här hemma. Det är väl den delen av mig som har så svårt att släppa taget nu, det är tufft, riktigt tufft.

Jag har i alla fall hunnit med att göra en hel del saker, genomtänkta och vissa mindre genomtänkta. Men man lever ju bara en gång! Många timmar, dagar och kvällar har spenderats med underbara vänner och det går inte ens att beskriva hur mycket den här tiden betyder för mig. Dock finns det också personer jag uppriktigt är besvikna på, jag trodde inte det om er.

Men nu blir det att försöka fånga lite sömn innan det är dags att bege sig iväg på den långa resan.


RSS 2.0