hör du ljudet av juli där utanför?

Godmorgon! Jag ska erkänna att jag precis vaknat och ligger fortfarande kvar i sängen, fast klockan är strax efter 11. Ipoden ligger på laddning och planen är att bege sig ut till en solstol och bara vara idag.

Imorgon kliver vi in i juli och nedräkningen till semestern kan börja på riktigt! Det är bara, drygt, 3 veckor kvar tills jag sätter mina fötter på svenskmark igen. Lovely! Men idag ska jag se till att njuta riktigt utav den grekiska sommaren istället!

jag borde ha bett dig att gå.

Hemma på en supersnabb siesta, om man ens kan kalla det de. Har hur som helst varit till Tui Hellas och sen till postkontoret för att sända iväg ett brev. Och nu blir det till att dra på sig transferuniformen för efter service ska jag ha host, vilket betyder att jag hjälper hovmästaren i resturangen. I övrigt har det faktiskt varit en riktigt lugn dag idag vilket är tur för jag är så förbannat trött. Jag vet inte vad jag ska göra med mig själv?

Bästa Joakim var även på ett besök på BV idag, det var inte länge men det uppskattades till tusen. Ryktet säger även att jag och Jenny kommer att ha en Snöre-dejt ikväll. Vad det innebär får jag återkomma om. .


det finns dom som åkt till månen.

Då fick man ett sms igår kväll som sa att jag skulle vara i Superkids idag. Och inte bara det, jag skulle vara den danska ledaren i Superkids. Så jeg har kun snakket dansk i dag men de gik godt. Jag fick även kommentaren av en av de danska barnen, "Ja, men du er god til at snakke dansk" Det är alltid ett bra betyg att höra från ett barn!

Men det är svårt att sen växla över till att bara prata svenska sen. Särskillt när det gäller att hitta orden, vad det egentligen heter på svenska för att det ska bli korrekt. Därav att jag kanske inte pratat så mycket eskilstunesiska längre. Men ge mig 2 veckor hemma så är gnällande tillbaka. ;)

Jag är till och med imponerad att jag någorlunda kan skriva på danska med.

jag kan höra musiken du gav mig i natt.

Vi hamnade i Faliraki till att börja med. Tidigare har vi pratat om att det skulle vara roligt att ha ett veckomöte på Mc Donalds, så det var precis det vi hade. Eller nästan i alla fall, vi köpte med oss mat och satte oss i gräset vid stranden.

Sen kom den stora utmaningen! Gokart! Så jävla skoj! Men är så förbannad på mig själv att jag snurrade precis när jag ligger i närkamp med Nathalie som ledde, till råga på allt så fastnar bilen med så jag behövde hjälp att få den på banan igen. Vilket betydde att de nästintill varvade mig. Usch! Jag kräver i alla fall revanch en annan dag!


hon kommer från främmande vidder.

Så där! Då var arbetsdagen nästan över, det återstår bara ett veckomöte ikväll. Men den stora frågan är, vart ska vi egentligen? Eftersom jag är en av de personer som skall köra så har jag fått en vägbeskrivning hur jag ska köra. Tack för det! Men jag har ingen aning om vad som väntar vid ändhållplatsen. Men det ska bli spännande att se.

Hungrig är jag också! FYI ;)

jag ville hitta en bra paroll.

Fick precis ett sms till min svenska mobil som sa "Välkommen till Grekland". Jo, tack du! Jag har bara varit här i 2,5 månad men tack för omtanken.

Så på schemat nu står det att möta bussar från flygplatsen, vilket betyder att jag kommer nog att vara kvar här tills strax efter 2 om jag har tur annars blir det senare än de. Annars idag har jag fått sova lite efter gårdagens arr./dep. av bussar. Tänkte att jag även skulle vara lite duktig när det gäller att tvätta. Så när jag kommer ner till tvättmaskinen så är det vatten kvar i den så jag tömmer ut det och tänkte att, "Nu är det säkert något fel på den här". Men jag la endå in mina kläder och satte igång den, men mycket riktigt tömde den inte ut vattnet när den sedan var klar.

Så det var bara att plocka ur kläderna, tömma ur vattnet och slänga ner kläderna i badkaret för att skölja ur det. Sånt man inte riktigt har tid med när det bara är en liten stund kvar tills man börjar.


men du är oförstörd för mig.

Det är faktiskt många personer där hemma som jag kommit mycket närmare sen jag åkte iväg för mer än ett år sedan. Den tanken har slagit mig många gånger. Mina föräldrar är några av dessa, jag tror att jag alltid har tagit dem förgivet när jag bott där hemma och att de alltid funnits där. Det gör dem verkligen nu med, men det är på ett helt annat sätt. Från deras sida så tror jag att de aldrig vetat så mycket om mitt liv, vad som sker och hur jag mår, som de gör idag. Så det är nog ömsesidigt. :)

Jag är så glad för att jag er att prata om allt med och på vilket sätt ni hela tiden ställer upp för mig! Ni är bäst och jag älskar er, glöm aldrig det! ♥

 

hon går och plockar, hittar sina gamla brev.

Om ungefär 4 veckor så är jag hemma för då är det dags för 2 veckors semester för min del! Hur underbart ska inte det bli? Jag känner mig verkligen i stort behov av det just nu, och jag längtar efter att få sova och sedan vakna och känna sig utvilad. Nu känns det som om jag sovit i 10 min när jag i självaverket har sovit i 8 timmar. Förhoppninsvis kan lite semester hjälpa till här.

Nej, nu blir det att sova efter en riktig lång dag!


så ta för dig, solen skiner idag.

Dagen idag har varit en riktigt bra dag. Började med att spendera förmiddagen i bamseklubben med massor av svenska sommar sånger. Sen gjorde vi midsommarkransar i papper, läste lite och avslutade det hela med vattenkrig. Jag var inte alls ledsen att jag blev offret som alla barn kastade vattenballongerna på. I en temperatur på 39 grader i skuggan vid 12-tiden var jag tvärtom ganska nöjd.

Efter klubben var det dags att sätta igång med vårt midsommar-program och först ut var blomplockningen. Därefter följde givetvis att klä midsommarstången, dans runt den och lite traditionella lekar.

Vi föreslog faktiskt till vår manager att vi skulle ha två omgångar med dans runt midsommarstången, en helt som vanligt och en med vattenspridare på. Jag menar, det blir ju ingen riktigt svensk midsommar utan lite regn. ;)


ta in varenda blick och alla ord.

Imorgon är det midsommar som gäller! Jag saknar verkligen den tradition som finns där hemma med vad vi alltid gör på midsommar, men jag överlevde det förra året så jag ska vara stark och göra det i år med ;)

Förra året blev i alla fall trevligt, vi var i Hergla och åt all midsommar mat som man kan tänka sig! Och imorgon blir det helt annat upplägg, något som kanske mer liknar det vi har hemma. Vi kommer att gå iväg och plocka blommor sen ska vi göra midsommarstången och givetvis dansa runt den. Lekar kommer det också att bli på eftermiddagen och allt detta avslutas med att vi ska servera färska jordgubbar med vaniljglass. Ganska härligt schema endå, eller vad säger ni? :)

Men nu blir det godnatt och sov gott för min del!


Jag & Christina Mia förra midsommar.


men jag har lovat den här gången.

Här kommer bild på mina nyförvärv. Dem rutiga och jag har precis varit på en premiär tur till hotellet, fungerade utan problem ;) Vad det gäller dem vita så vet jag att mamma skulle kunna fälla kommentaren nu, men sånna nätta skulle jag också kunna tänka mig. Right? Vem vet, du kanske får låna dem.


 


en vidöppen väg rullar ut framför oss.

Trippen till Marmaris igår kan man verkligen inte klaga på, eller jo det skulle vara att jag var tvungen att gå upp halv 6. Men det överlever jag nog.

När vi kom ombord på båten blev det först lite frukost sen påbörjade vi den 2 timmar långa resan över till Turkiet. Väl framme blev vi placerade i bussar och vi begav oss till olika affärer runt, bla. en guld-, skinn- och mattaffär. Men det bästa var nog i alla fall basarerna, atmosfären där och efter en stund så var prutningen igång! Här införskaffades bara en klocka och ett par harembyxor(otroligt skönt när det är så varmt). Sen på en gata lite högre upp där det fanns "riktiga affärer med äkta varor" hittade jag två par conversskor. Och eftersom Turkiet är en taxfreezon så blev det riktigt billigt för man slipper betala moms. Kalaset slutade på 210 lira, vilket är ungefär 850sek. Det är nog snarare vad ett par skulle kosta hemma.

Så som jag sa, lyckad dag med shopping och trevlig sällskap av Hanna och Kennie.




jag har trampat upp stigar där gränserna går.

Hur kan det ständigt vara ett så stort problem?

Vad ska man ta på sig imorgon? Här måste man tänka på att solen ligger på med, så det får inte bli några fula linjer vilket gör att man får rata ganska många klädesplagg. Jag vet att det är fler än jag som känner till detta problem.


I hear a sound from your left lung.

Imorgon blir det att studera ytterligare en utflykt så det bär av till Marmaris och jag hoppas att vi kommer iväg denna gång. Med andra ord så ber jag medelhavet att hålla sig lugn vid överfarten till Turkiet. Det var nämligen det som gjorde att den blev inställd sist vi skulle åkt, det var förstora vågor så båten hade inte ens lämnat Turkiet den morgonen. Det är en "shopping-utflykt" så det faller mig verkligen i smaken. Med mig, vid min sida, har jag även Hanna och Kennie så det kan bli en trevlig dag.

Sen när jag kommer hem är det bara att snabbt göra sig iorning sen ska jag och Jenny göra Rhodos stad, det ryktas om att vi två är lediga på torsdag så vi får se hur det hela slutar :)


åskan mullrar ovanför ditt tak.


Du går inte ensam genom dunkla rum. ♥


sometimes the same is different.

Igår lyckades jag att sluta redan vid 5-tiden och eftersom det börjar bli olidligt varmt här nere nu. Så begav jag, Jenny, Hanna och Caroline oss ner till stranden för ett dopp i havet. Riktigt nice, och det kändes nästan som att vara halvledig när man kunde komma ifrån jobbet så tidigt.

Och välkommen tillbaka Hanna får jag väl också säga! Hon hade tagit med sig falu-rågrut och kaviar till mig, sånt är oerhört uppskattat. Men denna kaviar ville inte riktigt stanna på knäckemackan utan landade rakt på mitt VISA-kort när jag skulle sätta mig ner. Så det ska bli spännande och se vad som kommer ut bankomaten, några lax kanske. ;) Nej, den var oerhört dålig måste jag erkänna! Men nu ska den ingen annanstans än ner i min mage.



det är ett stort liv!

Jag har inte riktigt smält att jag faktiskt ska till Mexico i vinter, denna nyhet kommer jag minst sagt leva länge på!

Min stora önskan när jag började det här arbetet var att åka till Florida och arbeta där, men i samma veva så stängde de ner den destinationen. Men Mexico är helt klart snäppet bättre, samt att jag har kommit fram till att jag faktiskt kan flyga från Mexico till Florida. Så nu gäller bara att få någon med sig på denna lilla tur. Samt att jag absolut inte är främmande att spendera minst en dag på Disney World, hur nice skulle inte det vara?

ett tidsfördriv att dö för.

Jag ska till Mexico i vinter, det känns helt ofattbart men så härligt!
Ibland ska man lära sig att tro mer på sig själv, men i detta fallet var det svårt när jag visste hur många som sökte tjänsten och hur få tjänster det finns. Men jag tog en! Och det är en massa kända ansikten från Tenerife som ska med dig också. Det kommer att bli så nice!

Fan vad bra jag är!

som på nålar.

Jag tror inte att jag är den enda som sitter och trycker på F5(uppdatera) på facebook just nu. Vinternsdestinationer verkar ha nått några personer, men jag väntar fortfarande fast nu börjar det bli jobbigt.

den som väntar. .

Vi Haglund'are är så oerhört smarta!


innan jag kände dig.

Låt mig få introducera Melissa Horn's nya låt Innan jag kände dig.
Jag ser fram emot albumet i september!


vi kan väl vänta tills imorgon?

Men jag vill inte vänta! Det är lätt att försöka att inte tänka på det, när det hela tiden ploppar upp i huvudet har jag hört!

det hörs på stegen när du går.

Den här veckan inföll min lediga dag väldigt tidigt och jag har avnjutit den idag. Jag har legat vid poolen och läst en bok, det kan jag kalla livskvalitét. Och nu kom jag ganska precis hem ifrån Carrefour där jag varit och handlat lite frukt m.m.

Någonting jag kom att tänka på påvägen hem var hur olik trafiken är från land till land, fast vi har exakt likadana lagar. Som vid ett trafikljus där det står att U-sväng är förbjuden så gör ända de 3 bilarna som är framför mig precis detta. Jag har också funderat ett tag på varför det sitter trafikljus innan trafikljusen, men jag kom på varför idag! Dessa ljus börjar att blinka gult för att förvarna om att det snart kommer att slå om till rött. Det känns liksom att det är gjort för att man ska kunna köra förfort här nere, för då har man ett ljus som säger till att man kanske ska bromsa. Men en sak som jag saknar ifrån Tunisien är att man blinkar med helljuset när den framför sig ska flytta sig ut i höger körfält. Men det löser man på annat sätt här, genom att köra om i den högra körfältet. Och inte för att tala om alla dessa mopeder som kör zigzag mellan de olika körfälten och bilarna.

Har jag sagt att trafiken är livsfarlig här nere? ;)


jag har knappast lärt mig sedan sist.

Någonting som jag tycker är ganska intressant är att greker tycker att "Elin" är så svårt att uttala. Jag menar, det är fyra bokstäver och ganska klassiska sådana. Men endå blir det totalt fel när de ska forma namnet i munnen. Alltid lika roligt!

Under en av dem veckorna som jag var manager så frågade hotellmanagern efter mig så han bad en av guiderna att säga till Linn att komma till han. Det slutade med variatéartisten som heter Linn hamnade på hans kontor, eftersom han hade ju faktiskt frågat efter henne. Men när hon kom in där och sa att han hade frågat efter henne, så hade han bara sagt "nej, hon andra".

Men det bästa är att alla vet vad jag heter på hotellet nu, eftersom de tragglar med uttalet varje dag!

 


I guess my ego made me blind.

Söndag, sista dagen på veckan vilket betyder att imorgon är det en ny vecka. Och inte vilket vecka som helst, den veckan som kommer att säga vilken vändning mitt liv kommer att ta i vinter. Förhoppningsvis så får jag veta lite mer än det med, men det är något annat jag återkommer till om så blir saken. Men på onsdag kommer i alla fall det berömda samtalet från min manager, så det kommer vara en rolig dag att vara på jobbet. Wish me luck!


it's like chasing the very last train when it's too late.


jag slåss och håller kroppen varm.

Nu har jag precis tittat klart på säsong 3 av Gossip girl och jag är helt förstörd! För så kan det ju inte sluta när jag inte har säsong 4! Med andra ord är det någon som har den och vill dela med sig så hör av er! ;)

För att lätta upp stämningen så ska jag i alla fall se till att tittat på en klassiker nu, Sunes sommar! Och för er som undrar så har jag inte bara glott på serier hela dagen för jag har faktiskt städat och tvättat med! Så lite duktig har jag varit om jag får säga det själv.

Det händer lite saker här nere vad det gäller staff med. Martin kommer att bege sig hemåt på onsdag och kommer inte tillbaka. Det känns riktigt tråkigt faktiskt, men om man varken vill eller mår bra av att fortsätta så är det för det bästa. Sen i nästa vecka kommer två ny guider, alltid härligt med lite nya blueberrys. :)


försökt att känna efter hur det känns.

"Sen en tid tillbaka har jag varit trött, försökt att vara allt på samma gång.
Så mycket man kan göra och borde och vill, mitt i allt så ska man räcka till.

Sen en tid tillbaka har jag varit tom och försökt att hitta spår som leder rätt.
Ja, det finns så mycket måsten. Att va bra på det man kan och mitt i allt så ska man vara sann."

- Melissa Horn, Sen en tid tillbaka

jag vet att du inte vet vad du längtar till.

Idag har varit en sån dag då man blir så matt av att komma till jobbet, inget har gått som jag har velat. Och det känns faktiskt inte bättre att jag precis blev klar med en halvdags arbete nu. Men men sånt är livet ibland.

Morgondagens motto blir i alla fall "tänk på dig själv", med andra ord ska min lediga dag vara utan måsten. Det är på tok för mycket måsten här i livet så en dag ska jag försöka vara utan dem. Vi får väl se hur det går, men tanken är ju god i alla fall.

Fick ett spontant samtal av Joakim idag också, både det han hade att säga och att faktiskt få prata med någon "utanför" Kolymbia fick mig att skina upp. Spontana saker är grymt underskattat, enligt mig och jag bara älskar det. Det är det lilla som gör det hela.


driver mellan grenar och stenar.

Dykningen idag var awesome!

Men ska erkänna att jag verkligen inte trodde att jag skulle klara av det precis när jag kom i vattnet med tuben på ryggen och munstycket i munnen. Det var som en panik som bröt ut och för första gången man verkligen var tvungen att tänka hur man andas, att bara andas genom munnen är lättare sagt än gjort. Men efter några minuter i vattnet så slappnade jag av mer och efter en stund var det dags att bege sig neråt. En riktigt härlig känsla måste jag säga och en riktigt fin dag ute på vattnet.

När vi sedan var tillbaka på bussen somnade jag nästan direkt för det har verkligen varit en lång dag. Väl hemma i Kolymbia igen så hoppade jag snabbt in i duschen sen gick jag och Jenny och åt. På vägen hem hittade vi även en affär som sålde kopparbergs cider, så kvällen avslutades med en smak av svensk sommar. Samt att en kille som också bor här visade Magnus hur man kan sätta igång AC:n manuellt, vilket resulterat i att min AC äntligen fungerar så jag får äntligen sova i natt! Tack och godnatt!


glöm alla sagor låt flugorna slåss.

Imorgon kommer jag äntligen att få åka ut och dyka! Tanken var att jag skulle fått prova på det redan på Tenerife men av någon anledning blev jag kvar hemma för att schemat las om i sista sekunden. Men nu har jag ringt själv och kollat upp så att jag kommer med bussen imorgon! Så vid 07.35 kommer jag att stå utanför hotellet, pigg och frisk som en nötkärna! Ja, frisk i alla fall. Pigg blir jag efter någon timma.

Så det bästa är kanske att bege sig mot rummet och försöka sova lite. Vilket jag faktiskt inte lyckats så bra med de senaste nätterna då vår AC inte är i bruk för tillfället. Till saken hör att jag kan lovar att det är minst 25 grader nu ute, fast klockan är 23 på kvällen och det betyder att det inte är så svalkande att ens ha balkongdörren öppen. Men hur som helst hade jag det igår och detta resulterade i att jag hade 1 dm stor flygande gräshoppa i mitt rum när jag skulle gå upp imorse. Det enda positiva med det är att jag faktiskt blev ganska pigg direkt när jag klev upp ur sängen. .


men när man väntat alltför länge.

Det är inte varje dag man får ett stort paket skickat till sig i CO-mailen. I paketet låg en helt egen (gay) unicorn, från Maja!

Maja har nämligen ett gosedjur som är rosa enhörning som heter Unicorn(enligt grabbarna Gay Unicorn). Nu fick jag en nästan likadan som heter Malibu, som restaurangen där vi alltid hamnade på av någon anledning när vi arbetade på TFS. Och till råga på allt när jag skulle sätta mig i bilen påväg hem så spelas don't stop belivin. It have to be a sign!

Tack, hjärtat! Du är verkligen bäst!

    


drömmarna och vindarna hjälps åt.

Nu är ansökan skickad!

Då återstår det bara att vänta tills den 15 juni då man kommer att få ett samtal från Anton och han meddelar vart man hamnar! Den här veckan kommer att bli lång, jag hatar att vänta!

jakten går på allt som liknar räddningen.

The applications have been out for 4 days!

Så det kanske är dags att ta sig i kragen och skriva en ansökan nu. Med lite bollande över en msn-dejt med familjen så tror jag nu att jag har kommit fram till ett beslut. Så imorgon blir det att sätta sig ner och skriva lite.

Men nog om detta! Idag har jag varit halvledig så vid 13-tiden åkte jag, Martin och Nathalie till Tsambikabeach och tillbringade resten av eftermiddagen där. Martin kallade mig för farmor för att jag låg i skuggan och läste en bok. Man kan ju säga att jag fått färg från gårdagen, men för er som känner mig vet att det är lite mer åt det röda hållet just nu. Så jag tyckte jag var klok och placerade mig i skuggan. ;)

Det bästa var endå när vi skulle bada och Nathalie lägger sig i vattnet för att flyta och konversationen börjar:
N: Men i vilket hav är det som är lätt att flyta i?
M&E: I döda havet.
N: Ja, just ja! Men vi är i medelhavet nu, eller hur?

vandrat gator i timmar.

Äntligen en ledig dag, det har jag verkligen förtjänat den här veckan! Det södra teamet har även hittat ett hotell där vi kan nyttja poolen och solstolarna om vi bara köper nått att dricka. Så gissa vart jag spenderat min dag? Men självklart har jag haft sällskap av Linn, Sofia, Tiina och Josefin. Jag fick även ett oväntat samtal från Antonia, som kom ner till Kolymbia idag och hängde vid poolen. Återigen är det så härligt att se välkända ansikten! Underbar överraskning!

Men nu har jag i alla fall gjort mig iordning och snart är det dags för greek night, vi har nämligen ändrat lite på upplägget så det blir att studera den igen. Jag tror det kommer att bli super!



RSS 2.0